АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Генотип - комплекс усіх генів організму, які зумовлюють спадкові властивості; взаємодія генотипу та умов середовища творять фенотип організму

Читайте также:
  1. IV. Анализ комплекса QRS
  2. SWOT-аналіз підприємства та складання профілю середовища.
  3. V(D)J-рекомбінація імуноглобулінових генів
  4. VII. Комплексная оценка эффективности СИЗ
  5. А. Чандлер, Дж. Томсон, П. Лоуренс, Дж. Лорш і дослідження впливу зовнішнього середовища на організацію.
  6. Автомобильно-дорожный комплекс национальной экономики
  7. Аграрно-животноводческий комплекс и его влияние на окружающую среду
  8. Агропромисловий комплекс та економічна безпека країни
  9. Активизация и основные сферы использования комплексных организационных технологий тайного принуждения личности.
  10. Анализ затрат с целью их контроля и регулирования.4. Комплексная оценка эффективности хозяйственной деятельности.
  11. Аналіз внутрішнього середовища підприємства ТОВ «Темп»
  12. Аналіз елементів внутрішнього середовища підприємства

Константність сприймання - відносна постійність сприйманої величини, форми і кольору предметів при зміні відстані, положення спостерігача, освітленості предмету.

 

Завчання – це спеціально організоване планомірне вільне запам’ятовування навчального матеріалу.

Мислення - це процес опосередкованого і узагальненого відображення у мозку людини предметів об'єктивної дійсності в їхніх істотних властивостях, зв'язках та відношеннях.

Поняття – це усвідомити його зміст, вміти виділяти його істотні ознаки, точно знати його межі та місце серед інших понять, вміти користуватись даним поняттям у пізнавальній практичній діяльності.

Судження - це форма мислення, в якій стверджується зв'язок між предметом і його ознакою (прикметою) або відношення між предметами і яка володіє властивістю виражати або істину, або неправду.

Міркування - зіставлення думок, пов’язання їх задля відповідних висновків, логічне мислення.

Умовивід – це висновок декількох суджень, що дає нове знання про навколишнє середовище.

 

Порівняння - розкриває відношення тотожності і відмінності речей. Результатом порівняння, крім того, може стати класифікація. Нерідко вона виступає як первинна форма теоретичного і практичного пізнання.

Узагальнення - виступає як поєднання істотного в предметі (попередньо відокремленого, отриманого шляхом абстрагування). Через це істотне в конкретному предметі узагальнення зв'язує його з цілим класом предметів і явищ.

Конкретизація - виступає як операція, протилежна узагальненню. Вона проявляється, наприклад, в тому, що із загального визначення поняття виводиться судження про належність до певного класу одиничних речей і явищ.

Абстрагування - це операція виділення певної сторони (аспекту) явища, яка в дійсності як самостійна не існує. Абстрагування виконується для більш докладного вивчення явищ, як правило, на основі попередньо проведених аналізу і синтезу.

Емоції - це психічне відображення у формі переживання життєвого смислу явищ і ситуацій.

Почуття - загальний стан свідомості з-за більш чи менш складного поєднання різного роду відчуттів.

Настрій - це загальний емоційний стан, який своєрідно забарвлює на певний час діяльність людини, характеризує її життєвий тонус.

Афект - сильний, швидко виникає і бурхливо протікає психічний стан, що характеризується сильним і глибоким переживанням, яскравим зовнішнім проявом, звуженням свідомості і зниженням самоконтролю.

Стрес - неспецифічна (загальна) реакція організму (інколи іншої системи) на дуже сильний зовнішній вплив.

Воля - свідоме регулювання людиною своєї поведінки (діяльності й спілкування), пов’язане з подоланням внутрішніх і зовнішніх перешкод.

Темперамент - вроджена (біологічно зумовлена) і незмінна властивість людської психіки, що визначає реакції людини на інших людей та на обставини.

Генотип - комплекс усіх генів організму, які зумовлюють спадкові властивості; взаємодія генотипу та умов середовища творять фенотип організму.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)