АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

оцінки успішності студентів (іспит)

Читайте также:
  1. Cамостійна робота студентів
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. Індивідуальна робота студентів.
  5. II. Індивідуальна робота студентів.
  6. V. Сценарії і прогнозні оцінки інноваційного розвитку України на період до 2020 року за індикаторами Європейського інноваційного табло
  7. VII. РОЗВИТОК САМОВРЯДУВАННЯ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СТУДЕНТІВ
  8. А) розподіл навчального часу за темами для студентів-магістрів за спеціальністю 8.030109 – «Управління персоналом та економіка праці» стаціонарної форми навчання
  9. Адаптація студентів нового набору
  10. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  11. Аналіз проекту на основі комплексної експертизи. Критерії оцінки проектної ефективності
  12. Анкета експертної оцінки території населеного пункту

Матеріали підсумкових семестрових контролів

 

Питання до іспиту

 

1. Антропологічний поворот у сучасних гуманітарних дослідженнях: формування нової парадигми. Особливості періоду «антропологізації» історичного знання.

2. Сучасні визначення предмету і основних завдань історичної антропології. Особливості методології.

3. Історична антропологія в структурі антропологічних і історичних досліджень. Історична антропологія і соціальні науки.

4. Школа «Анналів». Становлення й «батьки-засновники».

5. І покоління школи «Анналів»: особливості теорії і методу досліджень.

6. Особливості методу та історична антропологія М. Блока.

7. Л. Февр та проблематизація досліджень ментальностей.

8. ІІ покоління школи «Анналів»: загальна характеристика проблематики досліджень.

9. Ф. Бродель: «тотальна історія» і «історія великої тривалості».

10. Третє покоління школи «Анналів»: зміни та особливості тем і підходів.

11. Смерть і дитинство в історичній антропології Ф. Ар’єса.

12. Особливості історико-антропологічного підходу в роботах Е. Ле Руа Ладюрі.

13. Історична антропологія Середньовіччя Ж. Ле Гоффа.

14. Проблемне поле сучасних історико-антропологічних досліджень: основні теми і підходи.

15. Мікроісторія: формування та особливості напрямку. Мікроісторичні студії К. Гінзбурга.

16. Історія повсякдення як проблема історичної антропології.

17. Колективна пам’ять як предмет історичної антропології.

18. Усна історія як предмет і метод історичної антропології.

19. Проблематика і етапи розвитку усної історії в Україні.

20. Жіноча історія та феміністська методологія в контексті історичної антропології.

 


КРИТЕРІЇ

оцінки успішності студентів (іспит)

Рейтин-говий показник Оцінка за національ-ною шкалою Оцінка за шкалою ECTS Критерії оцінювання
90-100 5 (відмінно) A   Відмінно – видатна відповідь з незначною кількістю помилок. Виставляється студентам, якщо: 1) його/її відповідь (письмова робота) свідчать про глибокі, всебічні знання навчально-програмного матеріалу, основної й додаткової літератури, рекомендованої програмою по дисципліні, 2) він/вона повно відповідали на всі запитання, а також показали здібності самостійно і творчо аналізувати та неоднозначне вирішувати теоретичні та практичні питання. 3) виявляє особливі творчі здібності, вміє самостійно здобувати знання, без допомоги викладача знаходить та опрацьовує необхідну інформацію
80-89 4 (добре) B Дуже добре – відповідь вище середнього стандарту, але з деякими поширеними помилками. Виставляється студентам, які: 1) при виконанні завдання продемонстрували засвоєння навчально-програмного матеріалу, основної літератури, успішно відповідали на запитання. 2) показали достатні знання, здібність самостійного мислення та виконання завдань. 3) вільно розв’язують вправи і задачі у стандартних ситуаціях, самостійно виправляють допущені помилки, кількість яких незначна.
70-79 C Добре – в цілому добре, але з помітними помилками та в обсязі, який вимагає подальшого поглиблення знань для успішної роботи за фахом.   Виставляється студентам, які: 1) вміють зіставляти, узагальнювати, систематизувати інформацію під керівництвом викладача; 2) в цілому можуть самостійно застосовувати її на практиці; контролювати власну діяльність; виправляти помилки, серед яких є суттєві, добирати аргументи для підтвердження думок.
60-69 3 (задовільно) D Задовільно – пристойно, але із значними помилками Виставляється студентам, які: 1) відтворили значну частину теоретичного матеріалу, виявили знання і розуміння основних положень, але допустили помилки (неточності) при відповіді на запитання, 2) з допомогою викладача можуть аналізувати навчальний матеріал, виправляти помилки, серед яких є значна кількість суттєвих.
50-59 E Достатньо – є відповідною мінімальним вимогам.   Виставляється студентам, які володіють навчальним матеріалом на рівні, вищому за початковий.  
0-49 2 (незадовіль-но) FX Незадовільно – необхідно довчити з можливістю повторного складання.   Виставляється студентам, які: 1) при відповіді на питання не показали достатніх знань навчально-програмного матеріалу, допустили серйозні помилки при виконанні завдання. 2) не можуть виконати самостійну роботу і не підготовлені до практичної діяльності після закінчення навчального закладу.  

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)