АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Перелік питань до заліку СМ 2014р

Читайте также:
  1. I. Обговорення проблемних питань.
  2. II Перелік лабораторних та практичних робіт
  3. II. Структура Переліку і порядок його застосування
  4. VІ. Основна нормативно-правова і навчальна література для підготовки до заліку (іспиту) з Кримінально-виконавчого права.
  5. Анотований перелік питань для тестового державного іспиту з навчальної дисципліни «Організація рекреаційних послуг»
  6. Аркуш запитань
  7. Аркуш запитань
  8. Б) відображення життєзмістовних питань буття людини
  9. Вибір питань.
  10. Документація с кадрово-контрактних питань. Автобіографія.
  11. З питань боротьби з відмиванням грошей
  12. З питань збереження життя і здоров’я учнів
1. Система організації охорони здоров’я дітей в Україні. Рівні надання медичної допомоги дітям. Основні накази та інструкції з охорони здоров’я дітей.
2. Семіотика захворювань та анатомо-фізіологічні особливості серцево-судинної системи у дітей. Фактори ризику захворювань серцево-судинної системи у дітей.
3. Захворюваність та смертність дітей різних вікових груп.Дитяча смертність, структура, фактори ризику, шляхи зниження.
4. Функціональні методи дослідження серцево-судинної системи у дітей (електрокардіографія, ехокардіографія, доплеркардіографія, холтерівське моніторування ЕКГ та АТ, проби з фізичним навантаженням).
5. Структура та організація роботи дитячої поліклініки. Нові форми організації лікувально-профілактичної допомоги дітям. Співпраця лікаря загальної практики-сімейної медицини та лікаря-педіатра. Особливості роботи сімейного лікаря з педіатричним контингентом.
6. Первинна та вторинна артеріальна гіпертензія у дітей.
7. Основні принципи роботи лікувального закладу, який має статус «Лікарні, доброзичливої до дитини».
8. Синдром вегетативних порушень у дітей. Його Особливості його проявів в різних вікових групах.
9. Організація лікувально-профілактичної допомоги новонародженим. Антенатальний профілактичний патронаж. Лікарський контроль за станом здоров’я новонароджених. Диспансерний нагляд новонароджених, що народилися з малою масою тіла.
10. Вроджені вади серця та магістральних судин у дітей. Клініка. Рання діагностика.
11. Диспансерний метод у роботі сімейного лікаря. Плани диспансерного нагляду у дітей в залежності від патології. Аналіз ефективності диспансеризації.
12. Неревматичні ураження серця у дітей. Неревматичний кардит. Інфекційний ендокардит.
13. Особливості роботи з підлітками. Організація режиму учбово-трудової діяльності підлітка. Професійна орієнтація та професійна придатність підлітків. Підготовка підлітків до служби у збройних силах України.
14. Гостра ревматична лихоманка: етіопатогенез, класифікація, клініка, діагностика.
15. Інноваційні технології в наданні медичної допомоги підліткам. Створення центрів (клінік), дружніх до молоді (КДМ). Політика КДМ. Цілі, задачі, принципи роботи, цільові групи КДМ.
16. Набуті вади серця. Хронічна ревматична хвороба серця.
17. Підготовка дітей до вступу в дошкільні заклади та в школу. Фізичне виховання дітей дошкільного віку.
18. Порушення серцевого ритму та провідності у дітей. Клінічні ознаки, принципи діагностики, терапії. Невідкладна допомога.
19. Шкільна медицина. Фізичне виховання учнів в загальноосвітніх навчальних закладах. Організація щорічних медичних оглядів.
20. Гостра та хронічна серцева і судинна недостатність у дітей. Діагностика, принципи терапії. Невідкладна допомога.
21. Організація лікування дітей в стаціонарі на дому.
22. Семіотика та методи обстеження хворих з ревматичними захворюваннями.
23. Фізичний та нервово - психічний розвиток дітей. Контроль за розвитком і станом здоров’я дітей різних вікових груп. Особливості фізичного та нервово-психічного розвитку дітей у сучасних умовах.
24. Анатомо-фізіологічні особливості органів дихання у дітей. Семіотика та методи обстеження хворих дітей з патологією органів дихання.
25. Організація медичного нагляду за здоровою дитиною віком до 3 років. Організація роботи кабінету здорової дитини поліклініки.
26. Гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ) у дітей. Стенозуючий ларинготрахеобронхіт.
27. Психологічні особливості підліткового віку.Поведінкові розлади у підлітків.
28. Пневмонія у дітей. Класифікація, етіопатогенез. Негоспітальна пневмонія. Госпітальна (нозокоміальна) пневмонія.
29. Робота лікаря загальної практики-сімейної медицини в сім’ї, дошкільному закладі, школі.Санітарно-просвітницька робота з питань збереження здоров’я, раціонального харчування, проблем психічного здоров’я та насильства, з профілактики підліткової вагітності, ВІЛ/СНІД, ІПСШ, вживання психоактивних речовин. Профілактичні щеплення.
30. Бронхіти. Вікові особливості перебігу, діагностики та лікування. Гострий бронхіоліт.
31. Порушення фосфорно-кальцієвого обміну Рахіт та рахітоподібні захворювання у дітей, гіпервітаміноз Д.
32. Бронхіальна астма та бронхообструктивний синдром у дітей раннього віку. Етіологія, патогенез, клініка.
33. Спазмофілія та її диференційна діагностика з іншими судомними синдромами.
34. Хронічні неспецифічні захворювання легень – аномалії розвитку бронхо-легеневої системи.
35. Залізодефіцитні стани у дітей.
36. Особливості перебігу туберкульозу у дітей різних вікових груп. Туберкулінодіагностика в педіатрії.
37. Синдром раптової смерті немовлят.
38. Захворювання плеври у дітей. Ексудативний плеврит. Особливості клінічних проявів захворювання плеври у дітей різних вікових груп.
39. Вплив екологічних факторів, соціально-економічного стану та психологічного оточення на здоров’я дитини.
40. Пульмонологічні синдроми та стани, які потребують невідкладної допомоги у дітей (респіраторний дистрес-синдром, синдром апное у дітей, пневмоторакс, сторонні тіла).
41. Організація медичної допомоги новонародженим в Україні. Сучасні досягнення і актуальні проблеми неонатології та організація медичної допомоги новонародженим. Основні накази та протоколи МОЗ України з надання допомоги новонародженим. Організація і принципи роботи відділень новонароджених в родопомічних установах і дитячих лікарнях. Перинатальні центри.
42. Сучасна концепція збалансованого харчування Принципи грудного вигодовування немовлят, сформульовані ВООЗ, і шляхи їх впровадження.
43. Показники перинатального та неонатального здоров’я. Стратегія зниження перинатальної та неонатальної захворюваності та смертності.
44. Раціональне вигодовування дітей першого року життя, принципи організації виключно грудного, доповненого та штучного вигодовування. Методи розрахунку добового об’єму їжі та режиму харчування.
45. Основи фізіології перинатального періоду. Періоди внутрішньоутробного розвитку. Групи ризику вагітних. Антенатальний профілактичний патронаж вагітної. Перинатальний догляд за станом плода і новонародженого. Психологічні аспекти підготовки вагітних до пологів і грудного вигодовування.
46. Харчові продукти для вигодовування дітей першого року життя.
47. Анатомо-фізіологічні особливості доношеної та недоношеної дитини.
48. Харчування здорових дітей старших одного року: від 1 до 3 років, дошкільного та шкільного віку.
49. Оцінка гестаційного віку та морфо-функціональної зрілості. Затримка внутрішньоутробного розвитку. Діти з малою та дуже малою масою тіла при народженні.
50. Харчування дітей у дитячих колективах. Основи організації харчування дітей у дитячих стаціонарах, дитячих дошкільних закладах, школах.
51. Метаболічна адаптація доношених та недоношених новонароджених після народження.
52. Харчування хворої дитини. Корекція харчування. Лікувальні суміші. Лікувальні столи.
53. Рубіжні стани новонароджених.
54. Хвороби незбалансованого харчування. Білково-енергетична недостатність. Методи корекції харчування.
55. Фізіологічний догляд за здоровою доношеною новонародженою дитиною.
56. Харчування дітей з генетичною та спадковою патологією.
57. Основні принципи надання лікувально-профілактичної допомоги дітям в сільській місцевості. Основні документи та накази.
58. Вигодовування здорових новонароджених. Підтримка лактації у матері і тривалого грудного вигодовування.
59. Особливості амбулаторного обслуговування дітей з обмеженими фізичними властивостями. Методи їх реабілітації. Поняття про хоспісну допомогу дітям.
60. Виходжування та вигодовування передчасно народженої дитини.
61. Співпраця лікаря загальної практики-сімейної медицини з дитячим психіатром з питань надання психіатричної допомоги дітям.
62. Синдром дихальних розладів. Вроджена пневмонія.
63. Санаторно-курортне лікування дітей. Показання, протипоказання.
64. Адаптація серцево-судинної системи новонародженого. Патологія серцево-судинної системи новонародженого. Рання діагностика вроджених вад серця.
65. Дослідження неврологічного статусу новонародженого. Патологія нервової системи новонароджених.
66. Особливості перебігу пневмонії в залежності від етіологічного чинника та віку.
67. Особливості амбулаторного обслуговування дітей з обмеженими фізичними властивостями. Методи їх реабілітації. Поняття про хоспісну допомогу дітям.
68. Ускладнення пневмоній у дітей (плеврити, абсцеси, піопневмоторакс). Сучасні принципи ведення дітей, хворих на пневмонію.
69. Проведення первинної реанімації новонароджених.
70. Особливості перебігу бронхіальної астми (БА) у дітей різних вікових груп. Сучасні принципи ведення дітей, хворих на БА.
71. Пологові пошкодження новонароджених, первинна і невідкладна допомога.
72. Невідкладна допомога при бронхіальній астмі.
73. Пологова травма ЦНС.
74. Хронічні неспецифічні захворювання легень: ідіопатичний фіброзучий альвеолі.
75. Диспансерний нагляд за новонародженими з перинатальними ураженнями ЦНС.
76. Хронічні неспецифічні захворювання легень: гемосидероз легень.
77. Неонатальні жовтяниці.
78. Ювенільний ревматоїдний артрит.
79. Гемолітична хвороба новонароджених.
80. Невідкладна допомога при задушливо - ціанотичному нападі та інших станах при вроджених вадах серця.

 

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)