АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Консульські установи: функції, склад, привілеї та імунітети. Особливості юрисдикції держави перебування стосовно дій консульських посадових осіб, що користуються імунітетом

Читайте также:
  1. IV. ВІКОВІ ОСОБЛИВОСТІ УЧНІВ
  2. V. Особливості обліку деяких запасів
  3. V. Характерологічні особливості
  4. VIII. Особливості проходження служби військовослужбовцями, щодо яких провадиться дізнання, досудове слідство або справа розглядається судом чи вирок суду набрав законної сили
  5. VІІ. Монетарна політика держави
  6. VІІ. Монетарна політика держави
  7. VІІІ. Зовнішньоекономічна діяльність держави
  8. А. ОСНОВИ ТЕОРІЇ ДЕРЖАВИ
  9. Адміністративна відповідальність: поняття, мета, функції, принципи та ознаки.
  10. Адміністративно-правові відносини, їх структура, особливості та види.
  11. Аналіз документів: поняття, види, особливості застосування
  12. Анатомо – фізіологічні особливості дитячого організму та характерні патологічні стани в різні вікові періоди.

Питання до заліку

Боротьба з актами незаконного втручання в діяльність цивільної авіації. Порядок встановлення національності повітряних суден та їх реєстрація.

Громадянство та міжнародне право. Правила набуття громадянства відповідно до положень міжнародних договорів.

Державна територія: поняття, складові частини. Правові підстави та способи зміни території.

Державні кордони: поняття, види та режими державних кордонів.

Дипломатична служба в Україні. Поняття, функції, основні завдання. Порядок прийняття на службу.

Дипломатичні представництва: види, функції, склад дипломатичного представництва, привілеї та імунітети.

Дія договору у часі та просторі. Пролонгація договору. Вплив війни на виконання договорів. Відновлення дії міжнародного договору.

Дія, дійсність, припинення та тлумачення міжнародних договорів.

Запобігання злочинів проти осіб, які користуються дипломатичним захистом.

Застосування кримінальної та цивільної юрисдикції на борту іноземного судна в період його перебування у межах дії суверенітету й юрисдикції прибережної держави відповідно до міжнародного права.

Зміст та основні процесуальні форми здійснення видачі (передачі) злочинця однією державою іншій відповідно до норм міжнародного права.

Індивід як суб’єкт міжнародного права. Міжнародна правосуб’єктність індивідів.

Інститут захисту прав людини в мирний час, під час збройного конфлікту.

Інститути та органи Європейського Союзу. Громадянство Європейського Союзу.

Історія виникнення міжнародного гуманітарного права, основні універсальні міжнародні акти з захисту прав людини.

Історія створення, мета, задачі, структура Ради Європи.

Історія створення, структура та порядок входження до Міжнародної організації кримінальної поліції. Основні напрямки діяльності Національного центрального бюро Інтерполу.

Історія утворення міжнародної організації кримінальної поліції - Інтерпол. Роль та значення Інтерполу в боротьбі з міжнародними злочинами.

Категорії фізичних осіб не підлягають процедурі екстрадиції. Які форми їх захисту практикуються державами у відповідності зі звичаями і конвенційними нормами міжнародного права.

Класифікація міжнародних правопорушень держав. Види і форми відповідальності держав за міжнародні правопорушення.

Класифікація територій (просторів) за їх правовим режимом.

Кодифікація міжнародного морського права. Конвенція ООН по морському праву 1982 р. Обставини, що розглядаються, як фактори, для звільнення від міжнародно-правової відповідальності.

Компетенція держави в частині правового регулювання використання повітряного простору, що розташований над її територією. Порядок встановлення національності повітряних суден.

Компетенція Європейського союзу в галузі боротьби зі злочинністю. Зміст поняття міжнародної відповідальності її види та форми відповідно до права Європейського Союзу.

Консульські установи: функції, склад, привілеї та імунітети. Особливості юрисдикції держави перебування стосовно дій консульських посадових осіб, що користуються імунітетом.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)