АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні методичні вказівки. Міністерство внутрішніх справ України

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I. Загальні положення
  4. I. Загальні положення
  5. I. Загальні положення
  6. I. Загальні положення
  7. I. Загальні положення
  8. I. Загальні положення
  9. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  10. Атрибути – це компоненти тегу, що містять вказівки про те, як броузер має сприйняти й обробити тег.
  11. Будинки і споруди. Громадські будинки. Загальні вимоги
  12. Вимоги до виробів, загальні принципи і порядок конструювання.

Міністерство внутрішніх справ України

Харківський національний університет внутрішніх справ

 

Сумська філія

 

Кафедра юридичних дисциплін

 

НАВЧАЛЬНО-МЕТОДИЧНІ МАТЕРІАЛИ

ДО ПРАКТИЧНИХ ЗАНЯТЬ

 

з дисципліни Договірне регулювання відносин_

(повне найменування дисципліни

галузь знань _0304 «Право»_______________

(вказується тільки для бакалавра) (шифр і найменування)

напрям підготовки _6.030402 «Правознавство»___

(шифр і найменування)

спеціалізація Господарсько-правова

(найменування

освітньо-кваліфікаційний рівень _Бакалавр_____

(найменування)

 

форма навчання Всі форми навчання__

(денна, заочна)

 

м. Суми

2012 р.

Передмова

 

  Рекомендовано до використання у навчальному процесі (рекомендації Методичної ради ХНУВС) Методичною радою Харківського національного університету внутрішніх справ _______________________ Протокол № _______ (дата, місяць, рік)   Схвалено (рекомендації Вченої ради ННІ)   Вченою радою Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ ________________________ Протокол № _______ (дата, місяць, рік)

 

Рецензенти:

Кройтор В.А. – професор кафедри цивільно-правових дисциплін навчально-наукового інституту права та масових комцнікацый Харківського національного університету внутрішніх справ, кандидат юридичних наук.

Старинський М.В. – доцент кафедри цивільно-правових дисциплін та банківського права ДВНЗ Українська академія банківської справи Національного банку України, кандидат юридичних наук.

 

 

Навчально-методичні матеріали до практичних занять «Договірне регулювання відносин» / Укладач: завідувач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС, доцент, доктор юридичних наук Завальна Ж.В., викладач кафедри юридичних дисциплін Сумської філії ХНУВС Маркова О.О.– Суми, Сумська філія Харківського національного університету внутрішніх справ, 2012 р.

 

 

© Завальна Ж.В., Маркова О.О.,2012

(П.І.Б. розробників) (рік)

© Сумська філія ХНУВС

Загальні методичні вказівки

 

Загальні методичні вказівки (в цій частині зазначаються форми проведення занять та кількість часу, що відводиться на їх проведення, мета та особливості проведення всіх видів занять за навчальною дисципліною, критерії оцінювання під час вивчення навчальної дисципліни).

Предметом курсу договірного регулювання відносин є договір та договірні засоби встановлення відносин в публічній та приватній сферах правового регулювання; аналіз соціальних та правових факторів, що впливають на застосування договірного регулювання відносин, діюче законодавство України в частині закріплення норм про договори та інші договірні засоби, загальні положення теорії права.

Методика в дисципліні «Договірне регулювання відносин» являє собою систему прийомів, засобів та інструментарію дослідження проблемних правових явищ та понять.

Матеріал курсу викладається з використанням наочності, порівняльного аналізу, статистичних досліджень тощо.

Організація, зміст та порядок вивчення предмету визначаються програмою.

Основними видами навчальних занять з курсу є:

· лекції;

· практичні заняття;

· індивідуальні та групові консультації.

На лекціях відбувається формування відповідних правових понять, дається аналіз норм та умов їх застосування.

На практичних заняттях відбувається контроль якості засвоєного навчального матеріалу, а також відпрацювання практичних вмінь. Семінари та практичні заняття – основні види навчальних занять. Вони проводяться за основними, найбільш складними питаннями навчальної програми й призначені для поглиблення й закріплення знань студентів, отриманих на лекціях і під час самостійної роботи, вироблення в них самостійного мислення, вміння аналізу явищ та процесів, навичок пошуку, узагальнення й викладення навчального матеріалу.

Основними вимогами на практичних заняттях є: високий науково-теоретичний рівень виступу; глибоке і всебічне розкриття змісту питання; органічний зв’язок теоретичного матеріалу з практичними питаннями; логічно злагоджений та аргументований виклад матеріалу; вміння робити обґрунтовані висновки.

В кінці заняття викладач підводить підсумки, оцінює виступи студентів, визначає завдання на наступні заняття.

Критерії оцінки знань на практичних та семінарських заняттях:

відмінно” – відповіді повні, присутня логіка у викладенні матеріалу, відповіді на теоретичні питання пов’язані з практикою, наводяться конкретні приклади. Практичні завдання розв’язані вірно, відповіді аргументовано;

добре” – відповіді на питання майже в повній мірі розкривають їх сутність, але дещо непослідовне викладення матеріалу, в розв’язаннях є деякі неточності.

задовільно” – відповіді на питання неповні, розкривають лише сутність основних понять, в практичних завданнях містяться помилки, відповіді не обґрунтовано;

незадовільно” – відповіді на питання не розкривають їх сутності, практичні завдання розв’язані невірно.

Крім того, враховуються творчий підхід до розкриття питань, активність на занятті, доказовість та переконливість, методика викладення матеріалу, зв’язок його з практикою.

Значну роль в успішному оволодінні дисципліною “Адміністративна відповідальність” відіграє самостійна робота студентів, робота з навчальною літературою, періодичними виданнями, матеріалами узагальнення судової практики (постановами Пленуму Верховного Суду України) та матеріалами судової практики.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)