АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

І. Мотивація вибору теми

Читайте также:
  1. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  2. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  3. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  4. Базові знання, вміння, навички необхідні для вивчення теми.
  5. Базові знання, вміння, навички, необхідні для вивчення теми.
  6. Базові знання, вміння, навички, які необхідні для вивчення теми.
  7. Бюджетне обмеження вибору споживача та його зміни під впливом зміни доходів та цін
  8. В) Вибору джерел фінансування
  9. Визначення й обґрунтування вибору проблеми мешканців Харківської області, для вирішення якої слід розробити пропозиції до регіональної політики
  10. ВИМОГИ ДО ДАНИХ І КЕРУВАННЯ НИМИ, ЩО ОБГОВОРЮЮТЬСЯ У РАЗІ ВИБОРУ ГЕНЕРАТОРА СППР
  11. Вимоги до методів навчання та проблеми їх вибору
  12. Г) побудові моделей економ.явищ та процесів з метою вибору оптим. варіанту управління підприємством.

Проект «Енергія та енергозбереження»

Бесіда з учнями. Слово вчителя:

Вам, мабуть, неодноразово доводилося чути слово «енергія». Воно часто зустрічаються в мультфільмах, де діють різні фантастичні роботи, де герої літають на інші планети та їздять на гоночних автомобілях. Що ж розуміти під поняттям «енергія»? Спостерігаючи за навколишнім світом,можна помітити певні зміни: коливання гілок дерев, обертання водяного колеса, висихання калюж. Ці зміни відбуваються під впливом окремих предметів (тіл). Наприклад, м’яч почав рухатися під дією ноги футболіста, вода закипіла в чайнику під впливом розжареної плитки, лампа кишенькового ліхтарика світиться внаслідок дії батарейки, скрипка звучить під дією смичка. У таких випадках про тіла, які спричиняють певні зміни в оточуючому середовищі, кажуть, що вони мають енергію.

Енергія – це міра змін, які відбуваються з тілами в оточуючому світі. Енергія – слово іншомовного походження, у перекладі на українську мову означає – діяльність. Щодня нам доводиться мати справу з тілами, що мають енергію. Однак, їхня енергія відрізняється не лише величиною (тобто числовим значенням), а й своїм походженням. Залежно від природи чи походження виділяють декілька видів енергії: механічну, теплову, електричну, хімічну, ядерну та інші.

Демонструється схема.

Використовуючи різні види енергії для роботи машин і механізмів люди покращують умови свого життя. З кожним роком споживання енергії зростає, зростають і труднощі з видобутком корисних копалин. Оскільки корисні копалини, які були розміщенні біля поверхні Землі вичерпались, доводиться добувати їх з пластів, які знаходяться на великій глибині. Це пов’язано з великими фінансовими затратами та небезпекою для життя людей, які працюють у видобувній галузі господарства. Особливо це стосується енергії, що її дістають при спалюванні палива (вугілля, газу, нафти), адже запаси їх на нашій планеті обмежені, а речовини, що утворюються при горінні забруднюють наше довкілля. Використання невідновлюваних джерел енергії спричиняє додаткове нагрівання атмосфери та гідросфери, тобто впливає на клімат Землі, підвищуючи температуру, що може мати катастрофічні наслідки. За розрахунками вчених, небезпечна межа використання невідновлюваних джерел енергії настане тоді, коли одержана від них теплота перевищить 0,1% теплоти, що її отримує Земля від Сонця. Нині людство одержує у 10 разів менше теплоти від гранично допустимої межі, але оскільки є тенденція до зростання, то допустима межа при сучасних темпах може бути досягнута вже в середині ХХІ століття, що приведе до катастрофічної зміни клімату Землі. Сьогодні 70% енергії ми отримуємо за рахунок спалювання вугілля,нафти і газу, тому постає питання про збереження цих енергоносіїв.

Слід також, звернути увагу на зміни в економіці та ціноутворенні, які стосуються, наприклад, підвищення оплати комунальних послуг.

Результатом проекту стане виконання наступних кроків:

Ø ознайомлення з основними видами енергії: електричної, теплової, енергообміну в живих організмах;

Ø створення правил енергозбереження даних видів енергії та можливості використання альтернативних джерел енергії та здорового харчування;

Ø узагальнення інформації про принципи роботи Хмельницької АЕС.

Ø узагальнення інформації про електроенергію, створення папки «Електроенергія навколо нас».

Ø узагальнення інформації про енергообмін в живих організмах та створення папки «Правила Здорового харчування та вітаміни».

Ø Узагальнення інформації про теплові процеси та створення папки «Тепло наших осель».


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)