АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ПЕРЕЛІК ЗАДАЧ ДЛЯ ВИКОНАННЯ КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

Читайте также:
  1. A.совокупность правил и приемов использования средств измерений, позволяющая решить измерительную задачу
  2. B Хід роботи.
  3. C) Любой код может быть вирусом для строго определенной среды (обратная задача вируса)
  4. CИТУАЦІЙНА ЗАДАЧА ДО БІЛЕТА № 36
  5. I. Задачи совета выпускников
  6. I. Постановка задачи маркетингового исследования
  7. I. ПРЕДМЕТ И ЗАДАЧИ
  8. II Перелік лабораторних та практичних робіт
  9. II. Основні напрями роботи, завдання та функції управління
  10. II. Основные задачи и функции Отдела по делам молодежи
  11. II. ОСНОВНЫЕ ЗАДАЧИ СЛУЖБЫ ОХРАНЫ ТРУДА
  12. II. Основные цели, задачи мероприятий

 

1. Страхувальник уклав індивідуальний договір страхування від нещасних випадків на суму 5000 грн. на строк 5 років. Визначити розмір щорічних страхових платежів, якщо річна тарифна ставка становить 15% страхової суми.

2. Колективне господарство подало заяву районному відділенню НАСК “Оранта” на страхування врожаю озимої пшениці на площі 500 га. Середньорічна врожайність озимої пшениці за останні 5 років становила 29 ц/га. Погоджена зі страховиком ціна 1 ц основної продукції 30 грн. Розмір франшизи становить 30% вартості врожаю. Визначити страхову суму. на яку укладено договір страхування.

3. Громадянин мав договір про охорону квартири із застосуванням засобів сигналізації на суму 3 тис. грн. і основний договір страхування домашнього майна на суму % тис. грн. Підчас дії обох договорів була здійснена крадіжка і з квартири викрадено майно на загальну суму 6 тис. грн., в т.ч. ювелірних виробів вартістю 2 тис. грн. Страхова компанія на підставі переліку викраденого майна, укладеного громадянином і підтвердженого органами міліції визнала збиток у розмірі 4 тис. грн. Визначити суму страхового відшкодування.

4. Визначити суму страхового відшкодування збитків за умови, що фермерське господарство внаслідок повені фактично зібрало 42300 ц цукрових буряків з загальної площі 200 га. Середня врожайність культури за попередні 5 років 360 ц /га. Ціна центнера продукції погоджена зі страховиком становить 4 грн.

5. В результаті ДТП згорів легковий автомобіль, початкова вартість якого становила 20 тис. грн. Знос на день укладання договору страхування 10%. Після аварії залишились деталі на суму 1100 грн. Знецінення деталей -- 50%. Автомобіль застрахований на 15 тис. грн. Визначити збиток страхувальника.

6. Суб’єкт застрахував своє майно строком на 1 рік з відповідальністю за крадіжку на суму 150 тис грн. Страховий тариф становить 3% страхової суми. Умовами страхування передбачена безумовна франшиза у розмірі 2 тис. грн., за якою надається знижка до тарифу 5%. Фактичний збиток страхувальника склав 8,5 тис. грн. Визначити розмір страхового платежу і страхового відшкодування.

7. Вибухом знищено виробничий цех. Балансова вартість цеху з врахуванням зносу 20 млн. грн. В цеху під час вибуху знаходилося продукції на суму 700 тис. грн. Сума від здачі металобрухту дорівнює 300 тис. грн. Цех не працював 2 місяці. Втрата прибутку за цей період 600 тис. грн. Витрати на демонтаж цеху склали 1,1 млн. грн. Визначити прямі і непрямі збитки, загальний збиток страхувальника.

8. Музей подав заяву у страхову компанію про добровільне страхування виставки, що експонуватиметься 3 місяці. Вартість експонатів 12 млн. грн. Умовами страхування (при вибірковому страхуванні) передбачаються такі річні тарифні ставки: а) по страхуванню майна -- 1% від його вартості; б) з відповідальністю за крадіжку – 2%. Визначити розмір страхового платежу.

9. Підприємство хімічної промисловості подало в страхову компанію заяву про страхування майна у розмірі 70% дійсної вартості з відповідальністю за крадіжку. Дійсна вартість майна за даними бухгалтерського обліку: основні засоби (окрім транспортних), незавершене капітальне будівництво і товарно-матеріальні цінності - 5135тис.грн. Вартість транспортних засобів - 150 тис. грн. Для хімічних підприємств ставка за майновим страхуванням встановлена у розмірі 0,15%, а з відповідальністю за крадіжку 0,3% страхової суми. Для транспортних засобів, відповідно, 1 і 2 %. Визначити суму страхового платежу, якщо договір укладається терміном на один рік.

10. Звірогосподарство, мало 5500 кролів основного стада балансовою вартістю 66 тис. грн. застрахувало їх 1 березня на 70% вартості строком на 1 рік за ставкою 5% з розстрочкою платежу у такому порядку: 20% належної до сплати страхової премії - під час укладання договору страхування; 20% - до 1 червня; 30% - до 1 вересня і 30% до першого грудня поточного року. Умови договору щодо сплати страхових внесків виконувались беззаперечно. Внаслідок хвороби у вересні було вимушено забито 1236 кролів. За реалізацію шкурок господарство отримало 6798 грн. Визначити: 1) страхову суму за договором страхування; 2) розмір належних до сплати страхових внесків (по періодах); 3) розмір виплаченого страхового відшкодування.

11. Визначити максимальну страхову суму для добровільного страхування великої рогатої худобі, якщо відомо, що середня страхова сума за обов’язковим страхуванням тварин склала 900 тис. грн.

12. Визначити суму страхового відшкодування та строк його виплати, якщо відомо, що позичальник (страхувальник) не повернув банку кредит у сумі 300 тис. грн. і 75 тис. грн. плати за користування ним, а рівень відповідальності страховика згідно умов договору страхування становить 75% від страхової суми. Строк дії кредитної угоди з 15 січня по 14 липня поточного року.

13. Визначити суму страхових платежів по страхуванню ризику непогашення кредиту, якщо відомо, що банк застрахував два кредити: перший - у сумі 400 тис. грн., видано на строк 6 місяців під 50% річних, другий – у сумі 600 тис. грн. – під 55% строком на 1 рік. Страховий тариф за договором страхування встановлено у розмірі 12 і 8 відсотків страхової суми відповідно. Рівень відповідальності страховика 85%.

14. По закінченні дії договору страхування, укладеного позичальником на строк 8 місяців, ним не повернуто банку сума основного боргу у розмірі 600 тис. грн. і плата за користування кредитом з розрахунку 46% річних. Визначити розмір страхового відшкодування,належного до виплати, якщо рівень відповідальності страховика становить 80% від страхової суми.

15. Позичальник взяв кредит у сумі 30 тис. грн. на 3 місяці. Плата за користування кредитом становить 48% річних. Визначити розмір страхового платежу, якщо страховий тариф при страхуванні відповідальності позичальника за неповернення кредиту становить 12%.

16. Позичальник уклав договір страхування відповідальності за неповернення кредиту на період з 12 травня по 11 серпня поточного року і не зміг своєчасно повернути борг у сумі 75 тис. грн. Визначити суму страхового відшкодування і дату його виплати за умови, що рівень відповідальності страховика становить 90%.

17. Позичальник отримав дисконтний кредит у сумі 100 тис. грн. під 45% річних на строк 8 місяців і застрахував відповідальність за його неповернення за ставкою 15% від страхової суми. Визначити розмір страхового платежу за договором страхування.

18. Визначити суму страхового відшкодування та строк його виплати, якщо відомо, що позичальник (страхувальник) не повернув банку кредит у сумі 450 тис. грн. і 112 тис. грн. плати за користування ним, а рівень відповідальності страховика згідно умов договору страхування становить 80% від страхової суми. Строк дії кредитної угоди з 10 березня по 9 червня поточного року.

19. Визначити суму страхових платежів по страхуванню ризику непогашення кредиту, якщо відомо, що банк застрахував два кредити: перший - у сумі 320 тис. грн., видано на строк 6 місяців під 45% річних, другий – у сумі 850 тис. грн. – під 55% строком на 1 рік. Страховий тариф за договором страхування встановлено у розмірі 15 і 9 відсотків страхової суми відповідно. Рівень відповідальності страховика 75%.

20. По закінченні дії договору страхування, укладеного позичальником на строк 5 місяців, ним не повернуто банку сума основного боргу у розмірі 500 тис. грн. і плата за користування кредитом з розрахунку 50% річних. Визначити розмір страхового відшкодування,належного до виплати, якщо рівень відповідальності страховика становить 85% від страхової суми.

21. Позичальник взяв кредит у сумі 45 тис. грн. на 3 місяці. Плата за користування кредитом становить 45% річних. Визначити розмір страхового платежу, якщо страховий тариф при страхуванні відповідальності позичальника за неповернення кредиту становить 12%.

22. Позичальник уклав договір страхування відповідальності за неповернення кредиту на період з 10 червня по 9 жовтня поточного року і не зміг своєчасно повернути борг у сумі 150 тис. грн. Визначити суму страхового відшкодування і дату його виплати за умови, що рівень відповідальності страховика становить 80%.

23. Позичальник отримав дисконтний кредит у сумі 200 тис. грн. під 50% річних на строк 6 місяців і застрахував відповідальність за його неповернення за ставкою 8% від страхової суми. Визначити розмір страхового платежу за договором страхування.

24. Транспортна організація має у наявності 5 легкових автомобілів з об’ємом двигуна понад 1800 куб. см., 15 автобусів пасажиромісткістю понад 20 чоловік, 20 вантажних автомобілів із вантажопідйомністю до 2 тонн, 40 автомобілів із вантажопідйомністю понад 2 тонни, 5 причепів до вантажних автомобілів. У зв’язку з технічними несправностями та недостатнім обсягом замовлень організація у поточному році не передбачає експлуатувати 2 легкових автомобілі з об’ємом двигуна понад 1800 куб. см., 3 автобуси, 4 вантажні автомобілі вантажопідйомністю до 2 тонн та 5 автомобілів вантажопідйомністю понад 2 тонни. Визначити загальний платіж транспортної організації з обов’язкового страхування цивільної відповідальності власників транспортних засобів за умови, що договір страхування укладається строком на один рік.

25. Позичальник отримав кредит в сумі 40 тис. грн. на 1 рік. Проценти за кредит становлять 60 % річних, ліміт відповідальності страховика – 90 %. Тарифна ставка – 2,8 %, але страховик, оцінюючи слабку кредитоспроможність позичальника, використовує поправний коефіцієнт 2,5 %. Визначити страхову суму і страхову премію.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)