АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Організація державного ветеринарно-санітарного нагляду та контролю

Читайте также:
  1. A. Посиленого медичного контролю
  2. I. Організація студентів до практичного заняття
  3. I. Організація студентів до практичного заняття
  4. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  5. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  6. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  7. III. Основные требования по нормоконтролю
  8. VІ. Організація і проведення конкурсу
  9. VІІ.3. Матеріали контролю для заключного етапу заняття.
  10. Американська організація Freedom House стверджувала, що збільшення терміну президентських і парламентських повноважень зробило Росію «ще більш невільною країною»
  11. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.
  12. Анкета вивчення процедур контролю операцій з запасами

2.1. Організація державного ветеринарно-санітарного нагляду й контролю покладається на головних державних інспекторів ветеринарної медицини, їх заступників та державних інспекторів ветеринарної медицини районів, міст, міст Києва і Севастополя, областей, Автономної Республіки Крим, які координують діяльність відповідних служб ветеринарної медицини підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, та офіційних лікарів ветеринарної медицини, їх заступників, повноваження яким надаються наказом Головного державного інспектора ветеринарної медицини України.

2.2. Офіційний лікар ветеринарної медицини залежно від обсягів виробництва суб’єкта господарювання може мати заступника, якому також надається статус офіційного лікаря.

Офіційний лікар ветеринарної медицини повинен мати досвід практичної роботи за фахом не менш як 3 роки або пройти відповідну підготовку та атестацію.

2.2.1. Офіційні лікарі ветеринарної медицини та їх заступники підпорядковуються головним державним інспекторам ветеринарної медицини районів, міст, міст Києва і Севастополя, областей, Автономної Республіки Крим, знаходяться у штаті районної (міської) державної лікарні ветеринарної медицини, а у місті Києві – об’єднання державної ветеринарної медицини та утримуються за рахунок коштів загального та спеціального фондів Державного бюджету України.

2.2.2. Офіційний лікар ветеринарної медицини здійснює підбір та розстановку працівників служби ветеринарної медицини суб’єкта господарювання, контролює їх роботу, організовує професійне навчання і підвищення кваліфікації, визначає посадові права та обов’язки і подає їх на погодження відповідному головному державному інспектору ветеринарної медицини району, міста, міста Києва чи Севастополя, області, Автономної Республіки Крим.

2.3. Ветеринарно-санітарний контроль за дотриманням суб’єктом господарювання ветеринарно-санітарних вимог, правил та заходів при забої тварин, переробці, зберіганні, транспортуванні й реалізації продукції тваринного походження постійно здійснюють спеціалісти ветеринарної медицини суб’єкта господарювання під контролем офіційного лікаря ветеринарної медицини і його заступника.

2.3.1. До складу працівників ветеринарної медицини суб’єкта господарювання, в залежності від специфіки та обсягу виробництва, можуть входити: лікарі ветеринарної медицини; фельдшери ветеринарної медицини (лаборанти); трихінелоскопісти; дезінфектори; ветеринарні санітари-термометристи; нарізувачі та відбірники проб тощо.

2.3.2. Головний державний інспектор ветеринарної медицини району, міста погоджує структуру і штатну чисельність працівників ветеринарної медицини суб’єкта господарювання відповідно до чинних «Типовых норм времени и нормативов численности специалистов отделов производственно-ветеринарного контроля предприятий мясной промышленности», затверджених першим заступником голови Держагропрому СРСР 19.05.87, виходячи з виробничої потужності, потреби проведення повного переліку робіт щодо ветеринарного огляду забійних тварин, ветеринарно-санітарної експертизи продукції тваринного походження, її ветеринарно-санітарної оцінки, забезпечення ветеринарно-санітарного контролю за діяльністю суб’єкта господарювання.

2.3.3. У м’ясопереробних цехах, бойнях малої потужності, незалежно від форми власності, без поточного процесу переробки тварин та в забійних цехах птахофабрик та інших підприємствах ветеринарно-санітарний контроль може бути виконаний офіційним лікарем ветеринарної медицини.

У такому разі офіційним лікарям ветеринарної медицини дозволяється, за узгодженням із Головним державним інспектором ветеринарної медицини району, міста, міста Києва чи Севастополя, області, Автономної Республіки Крим одночасно обслуговувати декілька м’ясопереробних цехів і боєнь та інших підприємств без поточного процесу переробки тварин.

2.3.4. Спеціалісти ветеринарної медицини суб’єкта господарювання з професійних питань підпорядковуються офіційному лікарю ветеринарної медицини та його заступнику.

2.3.5. Для проведення лабораторних досліджень продукції тваринного походження за показниками, встановленими ветеринарно-санітарними правилами, стандартами, технологічними інструкціями тощо, суб’єкт господарювання, в залежності від специфіки та обсягу виробництва, надає у користування власні службові приміщення для розташування державної лабораторії ветеринарної медицини або направляє матеріали, що підлягають дослідженню, у державну районну, міжрайонну, міську, обласну лабораторію ветеринарної медицини за місцем розташування, де такі дослідження проводяться за рахунок суб’єктів господарювання у встановленому порядку.

Державна лабораторія ветеринарної медицини, розташована на території суб’єкта господарювання, є структурним підрозділом районної (міжрайонної, міської, обласної) державної лабораторії ветеринарної медицини або районної, (міської) державної лікарні ветеринарної медицини (_ місті Києві – об’єднання державної ветеринарної медицини) і їй підпорядковується.

Працівники лабораторії утримуються за рахунок коштів загального та спеціального фондів Державного бюджету України.

2.3.6. Завідувачем (начальником) державної лабораторії ветеринарної медицини призначається лікар ветеринарної медицини, який пройшов відповідну атестацію з лабораторної діагностики.

2.3.7. Спеціалісти ветеринарної медицини суб’єкта господарювання призначаються на посади та звільняються з посад адміністрацією суб’єкта

господарювання після проведення атестації державними органами ветеринарної медицини за поданням офіційного лікаря ветеринарної медицини і утримуються за рахунок коштів суб’єкта господарювання.

2.3.8. Працівники ветеринарної медицини суб’єкта господарювання працюють за правилами його внутрішнього трудового розпорядку щодо режиму робочого часу, експлуатації приміщень, обладнання тощо.

2.4. За умовами оплати праці, матеріально-побутового забезпечення, інших видів обслуговування офіційного лікаря ветеринарної медицини, заступника офіційного лікаря ветеринарної медицини, завідувача (начальника) державної лабораторії ветеринарної медицини, інших працівників державної лабораторії ветеринарної медицини прирівнюють до посад відповідних категорій працівників державних установ ветеринарної медицини.

2.5. Суб’єкт господарювання забезпечує створення спеціалістам ветеринарної медицини належних виробничих та житлових умов, їх медичне та транспортне обслуговування.

2.6. Не допускається покладання на спеціалістів ветеринарної медицини суб'єкта господарювання обов’язків, не пов’язаних із здійсненням ветеринарно-санітарного контролю за виробництвом і технологічним контролем якості та безпеки продукції тваринного походження на всіх ділянках виробництва і зберігання.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)