АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вакуумметри не можна використовувати для вимірювання надлишкового тиску. При відсутності манометрів можна використовувати мановакуумметри

Читайте также:
  1. A. вимірювання щільності молока
  2. B. вимірювання світлового потоку
  3. Арбітражному керуючому забороняється розголошувати відомості, що стали йому відомі у зв’язку з його діяльністю, і використовувати їх у своїх інтересах або в інтересах третіх осіб.
  4. Артеріальний тиск та його вимірювання
  5. Борьба организма с гипотермией в воде возможна только за счет снижения теплопроводности и увеличения теплообразования в результате более интенсивного обмена веществ.
  6. В каких случаях возможна реакция при любых температурах?
  7. В условиях глубокого вакуума субстрат высыхает и жизнь невозможна.
  8. Варіанти робіт можна взяти з посібників рекомендованих МОН України за попередні роки.
  9. Величина надлишкового попиту, дефі9
  10. Ви будете знаходитись у засушливій місцевості не менш двох діб, з собою є одна фляга з водою, як слід використовувати воду?
  11. Вивчення методів вимірювання температури. Перевірка термометрів

2.4.4 Не дозволяється нагрівання приладів понад +40° С або охолодження нижче 0° С. В таких випадках в покази приладів вноситься поправка величиною:

,

де t – температура середовища; t 0 - стандартна температура (+20° С).

При вимірюванні тиску манометрами необхідно враховувати поправку на висоту розташування відносно точки їх приєднання.

Практичне завдання

2.5.1 3 натури намалювати шкалу приладу для вимірювання тиску чи вакууму. Написати його назву, призначення, верхнє і нижнє значення шкали. Визначити ціну поділки, клас точності, абсолютну максимальну похибку, відносну похибку при показах приладу, які відповідають 30, 50, 70, і 100% шкали приладу.

Підібрати діапазон шкали і клас точності серійного манометра для заміру заданого робочого тиску (пульсуючого чи плавнозмінного) з абсолютною похибкою, яка не буде перевищувати задану величину.

2.5.3

           
     
 

Намалювати схеми (Рисунок 2.1) вимірювання тиску рідинними приладами: п’єзо­метром, U -подібним манометром, диференційним ртутним манометром, чашковим манометром і вакууму зворотнім п’єзометром. Написати залежності для знаходження тиску, вакууму чи різниці тисків на основі показів цих приладів і відповідних геометричних розмірів.

Рисунок 2.1 Схеми вимірювання тиску рідинними приладами

2.6

       
   
 

Контрольні питання

Класифікація приладів для вимірювання тиску.

Що являє собою п'єзометр?

2.6.3 Як виміряти тиск U -подібним манометром і вакуум­метром?

Для яких потреб використовується диференціальний манометр і п'єзометр?

Лабораторна робота № 3
Практичне використання основного рівняння гідростатики

Мета роботи

Експериментальна перевірка основного рівняння гідростатики шляхом вимірювання густини рідини методом барботування повітря.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)