АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Вводи проектують з чавунних труб діаметром 50 мм і більше. Для вводу меншого діаметру застосовують сталеві труби

Читайте также:
  1. А) Задание по вводу в действие производственных мощностей
  2. Вводите изменения снизу вверх
  3. Визначити втрати напору при русі рідини в трубі діаметром 40 мм, довжиною 600 м, із швидкістю 2,5 м/с. В’язкість рідини 1 Ст.
  4. ВНИМАНИЕ: ввод аванса осуществляется после поступления финансирования. Аванс вводится только на текущий месяц.
  5. ВНИМАНИЕ: вводимые в данном окне сведения, общие на всю семью. Вводить и корректировать сведения в данной карточке необходимо крайне аккуратно.
  6. ВНИМАНИЕ: Возврат аванса вводится только на текущий месяц.
  7. Грамматические конструкции с существительным в винительном (кого? что?) и дательном (кому? чему?) падежах, вводимые в самостоятельную речь
  8. Для чого застосовують захисне заземлення?
  9. До договору про зберігання речі в автоматичних камерах схову застосовуються положення цього Кодексу про майновий найм (оренду).
  10. Если малышу почти 5 месяцев, он очень интересуется любой едой, смотрит всем в рот и требует пробовать, можно ли сейчас вводить ему педагогический прикорм?
  11. Если малышу почти 5 месяцев, он очень интересуется любой едой, смотрит всем в рот и требует пробовать, можно ли сейчас вводить ему педагогический прикорм?

Усередині будівлі вводи закінчуються водомірним вузлом.

Розміщення пожежних кранів. Внутрішні пожежні крани встановлюються на висоті 1,35 м над підлогою приміщення біля виходів: на площадках опалювальних сходових клітин, у вестибулях, коридорах, проходах та інших легкодоступних місцях. Спаровані пожежні крани допускається встановлювати один над одним, при цьому другий пожежний кран встановлюється на висоті не менше 1 м від підлоги. Кожний пожежний кран обладнується рукавом завдовжки 10, 15 або 20 м, стволом і розміщується в опломбованій шафі. В одній будівлі слід застосовувати стволи з насадками одного діаметру і пожежні рукави однакової довжини.

Якщо витрата пожежного струменя менше 4 л/с, встановлюють пожежні крани діаметром 50 мм, при витраті 4 л/с і більше – 65 мм.

Внутрішні пожежні крани повинні встановлюватися на такій відстані, щоб кожна точка приміщення могла зрошуватися не менше чим двома струменями.

Внутрішні мережі протипожежного водопроводу кожної зони будівлі заввишки 17 поверхів і більше повинні мати два виведених на зовні пожежних патрубки із з’єднувальними головками 80 мм для приєднання рукавів пожежних автомашин з встановленням у будівлі зворотного клапана і засувки, що управляється із зовні.

 

Лекція № 14

Тема: Перевірка систем протипожежного водопостачання.

 

План лекції

19. Методика прийняття в експлуатацію зовнішнього і внутрішнього водопроводів.

20. Мета, порядок і методика пожежно-технічного обстеження окремих складових зовнішнього і внутрішнього водопроводу.

21. Складання документів за результатами обстеження.

Питання 1. Методика прийняття в експлуатацію зовнішнього і внутрішнього водопроводів.

Перевірка протипожежного водопостачання проводиться:

1. Зовнішнім оглядом – один раз на півріччя особовим складом чергового караулу на закріпленій дільниці та інспекторським складом ДПН в ході обстеження об’єктів.

2. Із пуском води – 2 рази на рік (квітень-травень, вересень-жовтень) особовим складом чергового караулу в присутності представника водогінної служби або об’єкта.

Під час прийняття в експлуатацію водоймища (пожежного водоймища) перевіряється:

- наявність під’їздів до водо джерел (ширина не менше трьох метрів на один автомобіль); покриття повинно бути твердим і забезпечувати проїзд та розворот пожежних автомобілів;

- стан зовнішньої кришки колодязя гідранта (в зимовий час кришка гідранта повинна бути очищена від льоду і накрита утеплюючим ящиком);

- внутрішній стан колодязя гідранта (в літній час);

- наявність та стан покажчика;

- глибина водоймища в місці, призначеному для занурення всмоктуючої сітки, справність сухотрубів, закритих ПВ, заповнення ПВ водою;

- наявність бокових огороджень та опорного бруса на пожежному пірсі.

Під час прийняття в експлуатацію пожежних гідрантів проводиться:

- зовнішній огляд;

- перевірка наявності води і тиску в мережі шляхом встановлення колонки на усі пожежні гідранти з обов’язковим пуском води (категорично забороняється при перевірці застосування торцевих ключів та інших пристосувань);

- перевірка справності пристосування для спуску води з гідранта;

- наявність та перевірка відповідності координат на встановлених покажчиках вододжерел;

- перевірка стану настилу пожежного пірса, його несучих конструкцій, бокових огороджень;

- перевірка самоплинних колодязів та їх потужності шляхом встановлення автомобілів із забором та пуском води.

Під час прийняття в експлуатацію пожежних кранів перевіряється:

- висота розташування ПК над рівнем підлоги;

- місце розташування пожежного крана;

- відповідне обладнання ПК (наявність опломбованої шафи, пожежних рукавів, ствола);

- витрата пожежного струменя (якщо витрата пожежного струменя менше 4 л/с, повинні бути пожежні крани діаметром 50 мм, при витраті 4 л/с і більше – 65 мм)

Питання 2. Мета, порядок і методика пожежно-технічного обстеження окремих складових зовнішнього та внутрішнього водопроводу.

Виконуючи вимоги ст.7 Закону України "Про пожежну безпеку" в частині, що "державному інспектору з пожежного нагляду надано право проводити в будь-який час в присутності власника чи його представника перевірку підприємств, установ, організацій... незалежно від форм власності, одержувати від власника необхідні пояснення, матеріали та інформацію". Перевірка є однією з основних форм профілактичної роботи органів ДПН в населених пунктах, на об'єктах народного господарства і виконується з метою контролю за дотриманням затверджених в установленому порядку правил, норм, стандартів, спрямованих на попередження пожеж, успішне їх гасіння, забезпечення безпеки людей у випадку виникнення пожежі (п. 4.2.1 Інструкції...).

Мета перевірки систем протипожежного водопостачання (ППВ):

1. Встановити відповідність діючих систем ППВ вимогам норм та правил;

2. Розробити заходи, спрямовані на усунення виявлених недоліків.

 

Порядок виконання перевірки визначений "Інструкцією з організації роботи органів ДПН", або наказом № 59 МНС України від 06.02.2006 р.

Згідного Інструкції...перевіркам підлягають населені пункти та підконтрольні об'єкти (рухоме та нерухоме майно підприємств, установ, організацій незалежно від їх форм власності, фізичних осіб, щодо якого встановлено вимоги пожежної безпеки, за виконанням і додержанням яких здійснюється контроль органами держпожнагляду)

При перевірці, огляду підлягають територія об'єкту, будинки, споруди, установки та обладнання в т.ч. ті, що знаходяться в стадії будівництва та реконструкції, продукція, що виробляється або реалізується, стан під'їзних шляхів, забезпеченість і технічний стан пожежної техніки, наявність і працездатність УАПГ, стан і надійність функціонування зовнішнього і внутрішнього ППВ.

Перевірки об'єктів повинні плануватися рівномірно протягом року. У місцевих органах держпожнагляду складаються річні плани-графіки перевірок об'єктів. Це планування може здійснюватись у журналі обліку об'єктів(п.3.2.3).

Згідно п.3.3.2 Інструкції… перевірки поділяються на планові та позапланові.

Планові перевірки проводяться з метою здійснення обстеження щодо відповідності об'єктів вимогам нормативно-правових актів та контролю за виконанням встановлених чинним законодавством вимог пожежної безпеки (п. 3.3.2).

Позапланові перевірки проводяться з метою здійснення контролю за виконанням приписів, а також у разі інформації про виникнення аварійних ситуацій, зміни або порушення технологічних процесів (п. 3.3.2).

Перевірки проводяться тільки на підставі припису на право перевірки начальника органу держпожнагляду, яке реєструється в спеціальному журналі даного органу.

Об'єкти відповідно до рівня пожежної небезпеки поділяються на об'єкти I-ї, II-ї та III-ї груп.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)