АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Якщо прикраси є новими, то варто враховувати також наступне

Читайте также:
  1. Альтернативні теорії вартості
  2. Аналіз собівартості за елементами витрат і калькуляційними статтями
  3. АНАЛІЗ СОБІВАРТОСТІ ОДИНИЦІ ОКРЕМИХ ВИРОБІВ
  4. Аналіз собівартості окремих видів продукції
  5. Аналіз собівартості порівнюваної товарної продукції
  6. Вартості активів
  7. Вартості грошей
  8. Вибір сульфаніламідних препаратів визначається властивостями збудника, спектром протимікробної дії, а також особливостями фармакокінетики.
  9. Види вартості основних засобів (фондів).
  10. Види вартості, які визначаються при оцінці
  11. Визначення вартості об'єктів амортизації
  12. Визначення вартості облігацій

ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ ЩОДО ПИТАННЯ ПЕРЕВЕЗЕННЯ ВИРОБУ ІЗ ЗОЛОТА ЧЕРЕЗ МИТНИЙ КОРДОН УКРАЇНИ

Відповідно до пп. г п.1 ч. 1 ст. 4 Митного Кодексу України від 13.03.2012 № 4495-VI (далі — МК України), валютними цінностями, зокрема,є банківські метали - золото, срібло, платина, метали платинової групи, доведені (афіновані) до найвищих проб відповідно до світових стандартів, у зливках і порошках, що мають сертифікат якості, а також монети, вироблені з дорогоцінних металів.

Відповідно до Постанови Правління Національного банку України від 27.05.2008 № 148 "Про переміщення готівки і банківських металів через митний кордон України" (далі — Постанова) банківські метали - це золото, срібло, платина, метали платинової групи, доведені (афіновані) до найвищих проб відповідно до світових стандартів у зливках та порошках, що мають сертифікат якості, а також монети, що вироблені з дорогоцінних металів з пробами для вітчизняних монет не нижче ніж для золота - 995, для срібла - 999, для платини і паладію - 999,5 і в іноземних монетах з дорогоцінних металів з пробами не нижче ніж для золота - 900, для срібла - 925, для платини та паладію – 999.

Відповідно до ч.1 ст. 369 МК України особисті речі, що переміщуються (пересилаються) громадянами через митний кордон України у ручній поклажі, супроводжуваному та несупроводжуваному багажі, підлягають декларуванню шляхом учинення дій, усно або, за бажанням власника чи на вимогу органу доходів і зборів, письмово, не оподатковуються митними платежами та звільняються від подання документів, що видаються державними органами для здійснення митного контролю та митного оформлення товарів, а також від застосування до нихвидів державного контролю, визначених частиною першою статті 319 цього Кодексу.

Відповідно до п. 36 ч.1 ст 4 МК України особисті речі - товари, нові і такі, що були у вжитку, призначені для забезпечення звичайних повсякденних потреб фізичної особи, які відповідають меті перебування зазначеної особи відповідно в Україні або за кордоном, переміщуються через митний кордон України у ручній поклажі, супроводжуваному та несупроводжуваному багажі і не призначені для підприємницької діяльності, відчуження або передачі іншим особам.

Відповідно до п.3 ч. 1 ст. 370 МК України до особистих речей належать, зокрема особисті прикраси, у тому числі з дорогоцінних металів та каміння, що мають ознаки таких, що були в користуванні.

Відповідно до п.1 ч.10 ст. 374 МК України при ввезенні (пересиланні) на митну територію України громадянами звільняються від оподаткування митними платежами

Особисті речі, визначені статтею 370 цього Кодексу.

Таким чином, особисті прикраси, що вже були у використані не підлягають оподаткуванню (одягнені на особі або знаходяться в ручній поклажі без бірок, цінників, тощо).

Проте на вимогу — прохання працівника митного органу або за Вашим бажанням можуть бути письмово за декларовані. Для уникнення можливих ризиків рекомендуємо зробити усну заяву.

Якщо прикраси є новими, то варто враховувати також наступне.

Відповідно до ч.1 ст 374 МК України товари (за винятком підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 1000 євро, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через пункти пропуску через державний кордон України, відкриті для повітряного сполучення, та товари (крім підакцизних), сумарна фактурна вартість яких не перевищує еквівалент 500 євро та сумарна вага яких не перевищує 50 кг, що ввозяться громадянами на митну територію України у ручній поклажі та/або у супроводжуваному багажі через інші, ніж відкриті для повітряного сполучення, пункти пропуску через державний кордон України, не підлягають письмовому декларуванню (за винятком товарів, на які відповідно до статті 197 цього Кодексу встановлено обмеження щодо переміщення громадянами через митний кордон України, і випадків, передбачених частиною другою цієї статті) та не є об’єктами оподаткування митними платежами.

Таким чином, якщо вартість ювелірних виробів, які ввозяться через аеропорт, перевищує 1000 євро (і 500 євро – в інших точках перетину кордону), то уповноважені особи складають протокол і оподатковують товар ввізним митом плюс податок на додану вартість, але тільки в тій частині, що перевищує суму 1000 євро/500 євро відповідно.

Тобто якщо куплена вами каблучка коштує 1010 євро, то сплатити мито доведеться лише з 10 євро.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)