АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Тема 6. Контрольна діяльність податкових органів у сфері непрямого оподаткування

Читайте также:
  1. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  2. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ
  5. VІІІ. Зовнішньоекономічна діяльність держави
  6. Административная контрольная работа по дисциплине
  7. Акти органів прокуратури
  8. Амілоїдоз внутрішніх органів
  9. Аналіз інших нормативно-правовими актів в сфері інформатизації та шляхи для її удосконалення.
  10. Анатомо-фізіологічні особливості органів і систем
  11. Б)Діяльність культурно-освітніх осередків
  12. Бази оподаткування ПДВ окремих господарських операцій

ПАКЕТ ДОКУМЕНТІВ ДО ЕКЗАМЕНУ З ДИСЦИПЛІНИ

«Податковий менеджмент»

ДЛЯ СТУДЕНТІВ Денної ФОРМИ НАВЧАННЯ

Освітньо-кваліфікаційний рівень – СПЕЦІАЛІСТ

ГАЛУЗБ ЗНАНЬ – 0305 «Економіка ТА підприємництво»

Спеціальність – 7.003050801 «Фінанси І КРЕДИТ»

Укладач Мартинець І.Г., ст. викладач

 

Розглянуто та ухвалено

на засіданні кафедри

Протокол від 11.10.2012 №4

 

 

Харків


Перелік питань, які включаються до екзаменаційних білетів

 

Тема 1. Теоретичні та організаційні основи податкового менеджменту

1.Поняття податкового менеджменту. Суб’єкти, об’єкт та мета податкового менеджменту. Стратегічне та оперативне управління в сфері оподаткування. Законодавча діяльність. Податковий контроль, його суть і значення. Джерела інформації для контролю. Податковий менеджмент на рівні підприємств. Відповідальність платників податків.

 

Тема 2. Облік платників податків

2.Сутність обліку платників податків. Облік платників податків – юридичних осіб. Порядок подання документів для взяття на облік у податкових органах. Робота ДПІ з метою встановлення повноти обліку. Облік платників ПДВ.

3. Облік платників податків – фізичних осіб. Державний реєстр фізичних осіб – платників податків. Організація роботи ДПІ при реєстрації фізичних осіб в Державному реєстрі.

 

Тема 3. Облік податкових надходжень

4.Особовий рахунок платника податку. Документи, на підставі яких проводяться записи про нарахування та фактичне надходження платежів.

5. Оперативний облік податкових надходжень. Порядок ведення особових рахунків платників.

 

Тема 4. Порядок погашення податкового боргу

6.Недоїмка. Порядок погашення недоїмки. Пеня та порядок її нарахування. Заходи безспірного стягнення недоїмки. Податкова застава.

7. Шляхи ліквідації податкового боргу. Розстрочка. Відстрочка. Списання. Реструктуризація.

 

Тема 5. Види перевірок податкових органів

8. Необхідність та суть податкових перевірок. Види перевірок податкових органів.

9. Камеральна перевірка. Загальні підходи до проведення камеральної перевірки. Повнота і своєчасність подання податкових декларацій і розрахунків. Оформлення результатів камеральної перевірки.

10. Документальна перевірка. Планові і зустрічні документальні перевірки, періодичність їх проведення. Підготовка до проведення документальної перевірки. Програма перевірки. Акт документальної перевірки. Оскарження дій податкових органів.

 


Тема 6. Контрольна діяльність податкових органів у сфері непрямого оподаткування

11.Камеральна перевірка декларацій з ПДВ. Своєчасність подання декларацій, наявність додатків до них. Перевірка податкових обґрунтованості бюджетного відшкодування. Результати розрахунків з ПДВ.

12. Документальна перевірка ПДВ. Достовірність обсягів відвантаженої продукції. Документи, що дають право на податковий кредит.

13. Камеральна перевірка розрахунків акцизного збору. Своєчасність подання розрахунку. Правильність обчислення сум акцизного збору.

14. Документальна перевірка акцизного збору. Достовірність об’єкта оподаткування. Правильність визначення оподатковуваного обороту.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)