АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

VIII. ГАРАНТІЇ ДІЯЛЬНОСТІ ПРОФСПІЛКОВИХ ОРГАНІВ ТА ІНШИХ ПРЕДСТАВНИЦЬКИХ ОРГАНІВ ПРАЦІВНИКІВ

Читайте также:
  1. Chapter VIII. Some Structural Parts of Speech
  2. Chapter VIII. THE SIMPLE SENTENCE
  3. II. Актуалізація опорних знань та мотивація навчальної діяльності
  4. II. Мотивація навчальної діяльності школярів
  5. II. ОРГАНІЗАЦІЯ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗМІНИ В ОРГАНІЗАЦІЇ ДІЯЛЬНОСТІ І ПРАЦІ, ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОДУКТИВНОЇ ЗАЙНЯТОСТІ
  6. II. Порядок прийняття і звільнення працівників
  7. III. Витрати діяльності
  8. III. ОПЛАТА ПРАЦІ, ВСТАНОВЛЕННЯ ФОРМИ, СИСТЕМИ, РОЗМІРІВ ЗАРОБІТНОЇ ПЛАТИ Й ІНШИХ ВИДІВ ТРУДОВИХ ВИПЛАТ
  9. III. Організація роботи з підготовки та направлення структурними підрозділами органів ДПС запитів на встановлення місцезнаходження платника податків
  10. III. Основні правила та обов’язки працівників
  11. IV. Мотивація навчально-трудової діяльності.
  12. IV. ПОРЯДОК УТВОРЕННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ СТАТУТНИХ ОРГАНІВ

 

8.1. З метою здійснення представництва та захисту трудових, соціально-економічних прав та інтересів працівників університету і студентів в університеті діють первинні профспілкові організації працівників та студентів.

8.2. Адміністрація зобов'язується надавати Профкомам необхідну інформацію з питань соціально-економічного розвитку університету, сприяти Профкомам та іншим представницьким органам працівників та студентів у виконанні ними своїх обов'язків.

Відповідно до Кодексу законів про працю та галузевої угоди Адміністрація надає Профкомам для виконання ними своїх профспілкових обов'язків можливість безоплатного користування:

— послугами в межах узгоджених лімітів; займаними приміщеннями;

— автотранспортом (за його замовленням); засобами зв'язку;

— видавничими послугами для оперативного розповсюдження інформації; іншими послугами, передбаченими чинним законодавством.

8.3. Адміністрація включає представників Профкомів до складу рад та комісій:

— з питань соціального розвитку;

— із загальнообов'язкового державного соціального страхування, у зв'язку з тимчасовою втратою працездатності та витратами, зумовленими народженням та похованням;

— з розподілу виробничих приміщень;

— з розподілу житла та вирішення інших питань;

— з поселення.

8.4. Адміністрація за поданням Профкому надає час профспілковим активістам, не звільненим від основної роботи, для виконання профспілкових обов'язків зі збереженням оплати праці та додаткову відпустку на термін профспілкового навчання (до шести календарних днів).

8.5. У разі, якщо Адміністрація планує звільнення працівників з причин економічного, технологічного, структурного чи аналогічного характеру або у зв'язку з ліквідацією, реорганізацією, зміною форми власності Національного авіаційного університету, вона повинна завчасно, не пізніше як за три місяці до передбачуваних звільнень надати Профкому інформацію щодо цих заходів, враховуючи інформацію про причини наступних звільнень, кількість і категорії працівників, яких це може стосуватися, про терміни проведення звільнень, а також провести консультації з Профкомом про заходи щодо запобігання звільненням чи зведенню їх кількості до мінімуму або пом'якшення несприятливих наслідків будь-яких звільнень.

8.6. Профкоми мають право вносити пропозиції Адміністрації про перенесення термінів, тимчасове припинення або скасування заходів, пов'язаних з вивільненням працівників, які є обов'язковими для розгляду.

8.7. Профкоми зобов'язані:

— проводити профспілкові збори трудового та студентського колективів;

— ознайомлювати трудовий та студентський колективи з інформацією, одержаною від Адміністрації, з питань, пов'язаних з працею і соціально-економічним розвитком трудового колективу Національного авіаційного університету.

8.8. Профкоми в особі уповноважених членів мають право проводити перевірку дотримання Адміністрацією трудового законодавства, умов охорони праці, вимагати усунення недоліків.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)