АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Експлуатація скребкових конвеєрів, охорона праці

Читайте также:
  1. Аналіз умов праці
  2. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  3. Антропогенне забруднення та охорона навколишнього середовища.
  4. Безпека праці, як галузь практичної діяльності
  5. Будова складових частин скребкових конвеєрів
  6. Важкість праці: динамічні, статистичні, навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна і інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  7. Важкість праці: Динамічні, статичні навантаження. Напруженість праці. Увага, напруженість аналізаторних функцій, емоційна та інтелектуальна напруженість, монотонність праці.
  8. Види і форми оплати праці.
  9. Види матеріальної відповідальності працівників
  10. ВИМОГИ ДО ЗМІСТУ РОЗДІЛУ «ОХОРОНА ПРАЦІ»
  11. Вимоги до працівників певних категорій і порядок допуску їх до роботи.
  12. Вимоги до режимів праці та відпочинку при роботі з ПК

Монтаж конвеєрів доцільно зробити попередньо на поверхні і випробувати конвеєр у холосту. При транспортуванні вузлів у шахту не рекомендується розбирати блок редуктор - двигун, особливо за наявності турбомуфти. До початку монтажу необхідно установити пускову апаратуру і прокласти лінії для енергопостачання і освітлення.

Складання конвеєра починають із приводу. Увагу потрібно звернути на забезпе­чення зручного і надійного перевантаження на наступний транспортний механізм, забезпечення співвісності окремих вузлів і зміцнення приводу з метою запобігання його від сповзання. Зазор між кріпленням і риштаками повинен бути не менше 50, мм.

Після складання конвеєра заливають масло в редуктор і робочу рідину в турбомуфту, перевіряють наявність змащення у всіх вузлах конвеєра і роблять запуск. Робота конвеєра вхолосту повинна продовжуватися 10-15 хв. Після цього варто випробувати роботу конвеєра під навантаженням протягом приблизно такого ж часу.

При експлуатації конвеєра потрібно контролювати справність ланцюгів і риштаків. Деформовані ланки і скребки повинні бути вчасно вилучені і замінені новими. Потрібно контролювати надійність і справність замкових з'єднань. Стики секцій не повинні мати порогів. У конвеєрах, що пересуваються без розбирання, замки повинні забезпечувати відповідний люфт. Редуктори повинні працювати без стукоту і шуму, не повинно бути течі масла. Особливої уваги вимагають турбомуфти. Необхідно стежити за рівнем робочої рідини, повна заміна якої здійснюється через 2-3 місяці роботи, часткова - у міру потреби.

Відповідно до правил охорони праці забороняється огляд і ремонт працюючих скребкових конвеєрів, рух людей по конвеєру, перевезення лісу конвеєрами, не пристосованими для цього, і перевезення устаткування усіма видами конвеєрів. Передбачається попереджувальна сигналізація при запуску конвеєрної лінії. Зняття лісу, що рухається, треба робити за задній по ходу кінець.

 

Приложение 3

Приложение 4

ПРИМЕР З

Дано:

Указать пути обеспечения работоспособности скребкового конвейера с верхней рабочей ветвью с двумя концевыми приводами при следующих условиях эксплуатации и значениях параметров:

F01 = F02 = 100 кН - тяговое усилие каждого привода;

F н =80 кН - сила тяги нижней ветви;

Smin = 5 кН - минимальное натяжение по условию повсеместного растяжения;

v = 1,2 м/с - скорость движения скребковой цепи;

N = 100 кВт - установленная мощность двигателя каждого привода;

Fр = 1000 кН - разрывное усилие цепи;

[ n ] = 10 - запас прочности цепи.

Решение:

1. Сила тяги верхней ветви

Fв = (F01 + F02) - F н = (100 +100) - 80 = 120 кН.

2. Максимальное натяжение цепи в соответствии с диаграммой

Smах = Smin + Fв =5+120=125 кН

3. Требуемое разрывное усилие цепи составит

FР = [n] Smах = 10 х 125 = 1250 кН, что выше фактического разрывного усилия цепи.

4. Требуемая мощность двигателя

N = F01 v η= 100 х 1,2 х 0,8 = 96 кВт, что меньше установленной

мощности.

Вывод: для обеспечения работоспособности конвейера необходимо установить скребковую цепь с разрешенным усилием не менее 1250 кН.

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)