АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Що таке принципи трудового права?

Читайте также:
  1. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  2. Акти судової влади як одна з форм трудового права
  3. Антикорупційні принципи
  4. АРХІВНЕ ОПИСУВАННЯ: ПОНЯТТЯ, ВИДИ, ПРИНЦИПИ І МЕТОДИ
  5. Билет 4 Субъекты трудового права и их характеристика.
  6. Будет ли прекращено действие трудового договора по истечении срока в случае, если одна из сторон не потребовала его прекращения?
  7. Бюджетна система та принципи міжбюджетних відносин
  8. В обеих формах реализации права граждан на выбор места работы проявляется важнейший принцип правового регулирования рынка труда - принцип свободы трудового договора.
  9. В якому випадку не потрібна попередня згода профспілкового органу під час розірвання трудового договору з ініціативи власника чи уповноваженого органу?
  10. Вибори, виборче право, принципи виборчого права України
  11. Відносини, що тісно пов'язані з трудовими як предмет трудового права України
  12. Відповідальність за порушення трудового законодавства і правил з охорони праці

Що э предметом трудового права?

Предмет трудового права складають як індивідуальні, так і колективні суспільні відносини, які виникають з приводу участі працівників у суспільній праці (відносини у зв’язку з працевлаштуванням; з професійної підготовки та перепідготовки, щодо участі в управлінні виробництвом трудових колективів і окремих працівників, з нагляду і контролю за дотриманням трудового законодавства щодо охорони праці тощо).

Що таке джерела трудового права?

Джерела трудового права – це форми вираження правових приписів через нормативні акти, як результат діяльності компетентних органів держави, які встановлюють чи санкціонують правові норми, обов’язкові для сторін правовідносин, що складають предмет трудового права.

Що таке принципи трудового права?

Принципи трудового права – це закріплені основоположні керівні засади, які виражають суть норм трудового права і головні напрями політики держави в галузі правового регулювання суспільних відносин, пов’язаних з функціонуванням ринку праці, застосуванням і організацією найманої праці.

5. Що таке трудові правовідносини?

Трудові правовідносини – це вольові двосторонні відносини працівника з власником або створеним ним підприємством, чи фізичною особового, яка використовує найману працю, з приводу виконання за винагороду роботи за обумовленою спеціальністю, кваліфікацією або посадою, з підпорядкуванням встановленому внутрішньому трудовому розпорядку.

6. Що таке колективний договір?

Колективний договір - це письмова угода про соціальне партнерство, яка укладається між власниками підприємства або уповноваженим ним органом, з однієї сторони, та трудовим колективом через профспілки чи інші уповноважені ним органи з другої сторони, з метою врегулювання виробничих, трудових, соціально-економічних відносин, що потребують додаткової регламентації порівняно з чинним законодавством, урахуванням особливостей здійснення праці на даному підприємстві, а також питань, що не врегульовані чинним законодавством.

7. Що таке зайнятість населення?

Зайнятість населення – це діяльність громадян, яка пов’язана із задоволенням особистих та суспільних потреб, що приносять їм дохід у грошовій або іншій формі.

8. Що таке трудовий договір?

Трудовий договір (ст.21 КЗпП) – це угода між працівниками і власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом чи фізичною особою, за якою працівник зобов’язується виконувати роботу, визначену цією угодою з підляганням внутрішньому трудовому розпорядку, а власник підприємства, установи, організації чи уповноважена ним фізична чи уповноважений ним орган, зобов’язується виплачувати зарплату і забезпечити умови праці, необхідні для виконання роботи, передбачені законодавством про працю, колективним договором і угодою сторін.

9. Які підстави припинення трудового договору вам відомі?

Підстави (ст. 36 КЗпП):

- угода сторін;

- закінчення дії договору, укладеного на час виконання певної роботи;

- призов або вступ працівника на військову службу;

- розірвання трудового договору з ініціативи працівника, з ініціативи роботодавця або на вимогу профспілкового органу;

- переведення працівника за його згодою на інше підприємство, в установу, організацію або перехід на виборну посаду;

- відмова працівника від переведення в іншу місцевість разом з підприємством, організацією, а також відмова від продовження роботи у зв’язку із зміною істотних умов праці;

 

-

- набрання законної сили вироком суду, яким працівника засуджено до позбавлення волі, виправних робіт не за місцем постійної роботи або іншого покарання, яке включає можливість продовження даної роботи;

- підстави, передбачені контрактом.

10. Що таке переведення на іншу роботу?

Переведення на іншу роботу – це доручення працівникові виконання роботи, не обумовленої в необхідних умовах трудового договору, тобто такої, яка не відповідає чи то його спеціальності, чи кваліфікації, чи посаді, або роботі, при виконанні якої змінюється обсяг чи характер обов’язків, розмір заробітної плати, місцевість та інші істотні умови.

11. Що таке робочий час?

Робочий час – це встановлений законодавством відрізок календарного часу, протягом якого працівник відповідно до правил внутрішнього трудового розпорядку, графіка роботи та умов трудового договору повинен виконувати свої трудові обов’язки.

12. Що таке надурочні роботи?

Надурочними вважаються роботи понад встановлену тривалість робочого дня і вони, зазвичай, не допускаються. Надурочні роботи можуть провадитись за розпорядженням роботодавця лише з дозволу профспілкового комітету підприємства, установи, організації у виняткових випадках, прямо передбачених ст. 62 КЗпП.

13. Що таке час відпочинку?

Час відпочинку – це встановлений законодавством час, протягом якого працівники є вільними від виконання покладених на них трудових обов’язків, і який вони можуть використовувати за своїм розсудом.

14. Що таке відпустка?

Відпустка – це найтриваліший вид часу відпочинку, який передбачає тимчасове оплачуване або безоплатне звільнення трудових обов’язків протягом встановленої законом або угодою сторін, але не меншої, ніж встановлена законом, кількості календарних днів із збереженням за працівником місця роботи на цей період.

15. Що таке заробітна плата?

Заробітна плата – це винагорода, обчислена, як правило, у грошовому виразі, яку роботодавець виплачує працівникові за виконану роботу.

16. Що таке система оплати праці?

Система оплати праці – це спосіб обчислення розміру винагороди належної для виплати працівникові.

 

Існує 2 системи оплати праці:

1. відрядна – коли мірою праці виступає кількість виготовленої продукції (обсяг виконаної роботи).

2. почасова – застосовується, коли мірою праці є витрачений працівником час.

17. Що таке трудова дисципліна?

Трудова дисципліна – це встановлений нормами права порядок взаємовідносин учасників трудового процесу, що визначає точне і неухильне виконання ними своїх трудових функцій.

18. Що таке дисциплінарна відповідальність?

Дисциплінарна відповідальність – це один із видів юридичної відповідальності. Вона полягає в обов’язку працівника, який вчинив дисциплінарний проступок, давати звіт перед власником або уповноваженим ним органом за свої протиправні дії та понести дисциплінарні стягнення, передбачені нормами трудового права.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)