АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні методичні рекомендації щодо виконання контрольних робіт

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. II етап. Тести контрольних моментів
  5. IX. Перепишіть і зробіть письмовий переклад українською мовою наступного тексту.
  6. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  7. L Перевірка виконання домашньої задачі.
  8. Алгоритм виконання роботи
  9. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  10. Безробіття
  11. Безробіття, як соціальний ризик
  12. Безспірне списання коштів державного бюджету за бюджетною програмою для забезпечення виконання судових рішень та виконавчих документів

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ МОЛОДІ І СПОРТУ

КРЕМЕНЧУЦЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ІМЕНІ МИХАЙЛА ОСТРОГРАДСЬКОГО

 

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

ЩОДО КОНТРОЛЬНОЇ РОБОТИ

З НАВЧАЛЬНОЇ ДИСЦИПЛІНИ «ПОЛІТИЧНА ЕКОНОМІЯ»

ДЛЯ СТУДЕНТІВ ЗАОЧНОЇ ФОРМИ НАВЧАННЯ

З НАПРЯМІВ: 6.030509 «Облік і аудит»

Фінанси і кредит»

Економіка Підприємства»

МАРКЕТИНГ»

 

 

КРЕМЕНЧУК 2013

 


Методичні вказівки щодо контрольної роботи з навчальної дисципліни «Політична економія» длястудентів спеціальностей: заочної форми навчання з напрямів 6.03509 «Облік і аудит”, 6.030508 «Фінанси і кредит» 6.030504 «Економіка», 6.030507 – «Маркетинг»

 

 

Укладач: к.е.н., доцент Наталя Михайлівна Яценко

Рецензент к.е.н., доцент В.І.Глухова

Кафедра фінансів і кредиту

,

 

Затверджено методичною радою КрНУ імені Михайла Остроградського

 

Протокол № ___ від „___”_____________2013 р.

 

Заступник голови методичної ради доц. С.А. Сергієнко

 

ЗМІСТ

 

Вступ………………………………………………………………………….

1. Загальні методичні рекомендації щодо виконання контрольних робіт…………………………………………………………………………............

2. Тематика контрольних робіт………………………………………....

3. Варіанти практичних завдань контрольних робіт…………………………………………………………………………………

4. Питання для підготовки для іспиту………………………………………………………………………………..

5. Теоретична база щодо виконання контрольної роботи……………………………………………………………………………….

6. Глосарій……………………………………………………………….

7. Список рекомендованої літератури………………………………….

Додатки……………………………………………………………………….

 

 


 

ВСТУП

Політична економія як наука досліджує і розкриває економічну анатомію суспільства, її категорії, закони функціонування і розвитку. Будучи суспільною дисципліною системного типу, в її предметі особливе місце посідають характер і соціальний зміст зв’язків і відносин, в які вступають люди в процесі виробництва, розподілу, обміну і споживання суспільно корисних благ, соціально-економічний статус окремої людини, соціальних процесів і класів у цьому процесі.

Вища економічна школа покликана в рамках сучасної базової вищої освіти формувати у молодого спеціаліста економічне мислення на основі глибокого розуміння процесів, явищ і зв’язків у економічній системі суспільства, а також чинників, що їх визначають, засобів і методів вирішення поточних і стратегічних економічних проблем.

Мета викладання дисципліни полягає у формування системи знань про економічні відносини як суспільну форму виробництва, проблеми ефективного використання обмежених виробничих ресурсів і шляхи забезпечення суспільних потреб у різних суспільно-економічних формаціях.

Задачі вивчення дисципл іни: вивчення загальних засад економічного життя суспільства; розкриття закономірностей розвитку економічної системи та діалектики взаємозв’язку її структурних елементів; з’ясування механізму дії економічних законів і механізму використання їх людьми у процесі господарської діяльності; визначення принципових рис основних соціально-економічних систем та напрямів їх еволюції, ролі політекономії в розробленні шляхів планомірної трансформації постсоціалістичної економіки в соціально орієнтовану економічну систему.

Студент повинен знати та вміти:

· системи економічних відносин в їх єдності з продуктивними силами та іншими суспільними відносинами;

· економічні закони, які управляють виробництвом, розподілом, обміном і споживанням життєвих благ як у ринковій, так і в інших економічних системах;

· закономірності зародження, розвитку і відмирання суспільно-економічних формацій;

· проблеми ефективного використання обмежених ресурсів і управління ними з метою досягнення максимального соціально-економічного ефекту.

 

 


Загальні методичні рекомендації щодо виконання контрольних робіт

Важливим засобом підвищення ефективності вивчення дисципліни є підготовка і написання контрольних робіт. Контрольна робота з курсу політична економія сприяє глибокому засвоєнню дисципліни, розвитку творчого мислення та навичок самостійного науково-пошукової діяльності.

У процесі виконання контрольної роботи студенти набувають навичок щодо самостійної роботи з літературою, систематизації та узагальнення фактичного матеріалу, користування науковою термінологією.

При виконанні контрольної роботи необхідно дослідити окремі проблеми пов’язані з темою контрольної роботи, та вивчити широке коло додаткової літератури.

Результати дослідження виносяться на захист, що забезпечує не тільки глибоке засвоєння матеріалу, але й вміння захистити свою точку зору і погляд.

Контрольна робота може бути виконана від руки або за допомогою комп’ютера, обсягом 15-20 сторінок учнівського зошита, або на аркушах формату А обсягом 12 сторінок з використанням шрифту Times New Roman 14 кег., міжрядковий інтервал 1,5. Поля:верхнє і нижнє - не менш 20 мм, праве - не менш 15 мм, ліве - не менш 25 мм.

У роботі повинні бути чіткі лінії, літери, цифри та інші знаки. Усі лінії, літери, цифри і знаки повинні бути однаково чорними по всій роботі.

Окремі слова, формули, знаки, що вписуються у текст, повинні бути чорного кольору: щільність вписаного тексту повинна бути максимально наближена до щільності основного зображення.

Помилки, описки і графічні неточності допускається виправляти підчищенням або зафарбовуванням білою фарбою і нанесенням на тому самому місці або між рядками виправленого зображення від руки.

Контрольна робота має бути виконана державною мовою, в кінці роботи наводять список використаної літератури. Приклад оформлення титульної сторінки контрольної роботи наведений у додатку А.

Варіант контрольної роботи студент обирає згідно останньої цифри номеру залікової книжки. Наприклад, № ЄК: 19157, значить варіант контрольної роботи буде під номером “7”.

Студент, який своєчасно не здав та не захистив контрольну роботу іспиту не допускається.

Контрольна робота складається з теоретичної і практичної частин. Практична частина контрольної роботи передбачає рішення задач згідно варіанту.

Студент повинен скласти план контрольної роботи, який розкриває її тему. Заголовки пунктів плану контрольної роботи необхідно розміщувати посередині рядка та друкувати чи писати їх великими літерами, при цьому крапка в кінці заголовка не ставиться, заголовок не підкреслюється. Заголовки пунктів плану починаються з абзацного відступу, якій дорівнює 5 знакам. У заголовку не допускається перенос слів. Відстань між заголовками і попереднім або наступним текстом повинна бути не менше двох рядків (при машинному способі).

Нумерація сторінок контрольної роботи повинна бути наскрізною. Вона виконується арабськими цифрами зверху на сторінці. Першою сторінкою є титульна, на ній номер не проставляється. Титульна сторінка має єдину форму і реквізити. Вона оформлюється згідно з встановленим зразком.

Зміст розміщується на другій сторінці, на цій сторінці ставиться нумерація, тобто цифра 2. У змісті послідовно відображаються початкові сторінки кожного пункту плану. Слід підкреслити, що назви пунктів змісті й тексті повинні співпадати.

Контрольна робота повинна бути ілюстрована. Ілюстрації (малюнки, графіки, схеми, таблиці, фотознімки, слайди) можуть бути розміщені відразу за текстом, де на них посилаються вперше, або на наступній сторінці. Нумерація ілюстрацій здійснюється арабськими цифрами, нумерація повинна бути наскрізною.

Цифровий матеріал слід подавати у вигляді таблиці. Кожна таблиця повинна розміщуватися на одній сторінці. Якщо таблиця переноситься на іншу сторінку або сторінки, то слід написати «Продовження таблиці». Слово «Таблиця» вказують один раз справа над першою частиною таблиці.

Рисунки розміщують відразу після посилань на них у тексті та супроводжують написом, який розміщується в одному рядку з номером, наприклад: «Рис. 1. Крива виробничих можливостей».

Текст контрольної роботи пишеться від першої особи множини; не допускається скорочення, крім загальноприйнятих (тис., кг, км, і т.п.). Якщо в тексті часто зустрічається якесь словосполучення і його потрібно скоротити, то при першому згадуванні в тексті необхідно дати повну назву, а в круглих дужках – скорочену. Використання в роботі цитат повинно супроводжуватись посиланням на джерела.

Посилання робляться мовою оригіналу, при цьому необхідно вказувати прізвище, ім'я, по батькові автора, назву, місце та рік видання, а також номер сторінки (від…до) або загальну кількість сторінок. Посилання позначаються порядковими номерами (арабськими цифрами з дужкою) окремо для кожної сторінки.

Список використаної літератури наводиться після висновків і пропозицій. Список літератури оформлюється мовою оригіналу, в алфавітному порядку, нумерація джерел має бути наскрізною. Літературне джерело повинно мати бібліографічний опис: книга – прізвище та ініціали автора, назву, місце видання, назву видавництва, рік видання, загальну кількість сторінок. Стаття повинна оформлятися таким чином: спочатку прізвище, ім'я, по батькові автора, назва статті, журналу або газети, рік видання, номер журналу, сторінки.

Додатки оформляють і підшивають останніми, їх нумерують наскрізною нумерацією, на них дають посилання за текстом.

Контрольну роботу слід формувати за таким порядком:

1. Титульна сторінка.

2. Зміст.

3. Вступ.

4. Теоретична частина.

5. Практична частина.

6. Висновки та пропозиції.

7. Список використаної літератури.

8. Додатки.

Захист контрольної роботи проводиться за графіком, затвердженим деканатом. Без захисту контрольної роботи студент не допускається до іспиту.

Виконана контрольна робота висилається або здається на кафедру не пізніше ніж за місяць до початку екзаменаційної сесії.

 

 


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)