АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

POS - це скорочення від point of sales (місце продажу)

Читайте также:
  1. II. Objections to Biological Naturalism from the Point of View of the Philosophical Tradition
  2. Narrative Point of View
  3. SharePoint Workspace (Groove)
  4. Training Information Point
  5. Возможные негативные последствия использования Power Point
  6. Какие способы создания презентаций существуют в PowerPoint? Коротко охарактеризуйте каждый из них.
  7. Окно приложения PowerPoint
  8. СКОРОЧЕННЯ
  9. Скорочення втрат часу при використанні сегментно-сторінкової організації пам'яті в персональної ЕОМ
  10. Создание презентации в Power Point

Значить, POS-реклама - це реклама в місцях продажу.

 

Останнім часом рівень торгівлі дещо зріс - і за обсягом, і за якістю, і по сервісу. Практично в кожному великому місті є супермаркети, в яких весь вільний простір не тільки до відмови заповнено товарами, але і оформлено прапорцями, барвистими постерами, світловими коробами і іншими подібними атрибутами сучасної торгівлі.

 

Звичайний покупець не знає, що таке POS, так само, як він знає, що таке рекламний ролик або друкована реклама. Звичайно ж, він не чув специфічних термінів: "воблер", "дисплей", "диспенсер", "шелфтокер". Так йому й не треба цього знати - головне, щоб він звернув свою увагу на інформацію, яку перераховані предмети на собі несуть. Чому це так важливо? Та тому, що ненав'язливі, на перший погляд, POS-матеріали надають настільки сильний вплив на рішення відвідувачів магазину зробити ту або іншу покупку, що ігнорувати цей вид реклами не вирішується зараз жоден великий виробник або постачальник товарів.

 

Розміщення POS-матеріалів в торговій зоні знаходиться в компетенції мерчендайзера, який повинен вигідним чином цю рекламу розташувати і контролювати її благополучне, ефективне, існування, домовившись з дирекцією магазину. Прийнято виділяти п'ять умовних зон (секторів) торгової площі, кожній з яких відповідають особливі види POS, службовці різним завданням. Вони мають різний дизайн, при їх виробництві використовуються різні матеріали і технології.

 

Виробництво POS-матеріалів перетинається за технологією з виготовленням поліграфічної продукції та зовнішніх рекламних конструкцій. Розміщення коштів POS починається ще поза торгової точки, тобто зовні. Наприклад, у вітрини часто поміщаються збільшені макети якихось товарів чи просто збільшена імітація їх упаковки - шоу-бокси. Виносні конструкції - штендери встановлюються безпосередньо перед входом у магазин. Вони покликані привертати увагу пішоходів, що йдуть по тротуару по тій же стороні, де розташовується торгова точка (тобто тих, поза зоною видимості яких знаходиться основна вивіска магазину). Штендери біля ресторанів і кафе використовуються, наприклад, для інформування пішоходів про розцінки на бізнес-ланчі, знижки, спецпропозиції та т.п. Постери і стікери можуть наклеюватися на двері, вітрини, урни для сміття і навіть прямо на асфальт перед входом у магазин.

 

Якщо власники магазинів найчастіше вирішують за допомогою таких POS-матеріалів в основному оформлювальні завдання, то виробники товарів і їхні дистриб'ютори сподіваються звернути увагу покупця на той факт, що в даній торговій точці він зможе знайти продукти знайомих йому торговельних марок.

 

Очевидно, що все, що знаходиться поза приміщенням, повинне бути зроблено не з паперу, а з довговічних сонце-вітро-водостійких матеріалів.

 

Другий сектор POS - так звана "вхідна зона" - междверное простір і "передбанник" торговельного залу. Тут вивішуються таблички і стікери з серії "Ласкаво просимо!" або "На себе / від себе".

 

Виділення третього сектору актуально тільки для великих магазинів, супермаркетів і торгових комплексів. Тут покупець потрапляє в простір, яке йому потрібно "подолати" по дорозі до торгового залу. Тут його "підстерігають" підвісні мобайли, джумби, гірлянди фірмових вимпелів, світлові короби й т.д. Всі вони направляють покупця до місця викладення товару. Цікаво відзначити, що хоча всі ці матеріали служать в першу чергу для орієнтування відвідувачів "на місцевості", вони практично ніколи не мають виду стрілочних покажчиків. Справа в тому, що товар певної марки, як би не наполягав мерчендайзер, навряд чи буде мати постійне "місце проживання" у торговому залі. Таке можливо тільки в торгових комплексах на зразок IKEA, влаштованих таким чином, що без покажчиків напрямку шляху до постійних фірмовим відділам ніяк не обійтися.

 

Четвертий сектор - самий відповідальний, тому що тут, у "зоні викладки", клієнт лицем до лиця стикається з цілим морем товарів. Тут використовуються шелфтокери - пластикові або картонні "міні-вивіски", які кріпляться безпосередньо на полицю з товаром, джумби (шоу-бокси)-збільшені упаковки продукту, що коливаються воблери, стелажі з інформаційними матеріалами (лефлет-холдери). Увага покупця покликані захопити також дисплеї з реальними об'єктами - особливого роду презентаційна викладка або упаковка для декількох пляшок або коробок. Для зразків побутової техніки використовуються фірмові подіуми-нерухомі або обертові.

Завершальна зона - прикасова. Про ефективність POS-реклами в цій зоні ходять легенди. Вважається, що очі нудьгуючих в черзі до каси покупців уважно вивчають весь простір навколо. Тут вони повинні наражатися на диспенсери, коробки для чеків, блістери, які нагадують, що відвідувачі забули купити жувальну гумку, батарейки, зубочистки, леза для гоління, презервативи, льодяники дітям і безліч інших "необхідних" дрібниць. В якій зоні краще використовувати POS-матеріали? Некоректне питання. Звичайно компанії замовляють всі види POS в комплексі - саме так можна досягти найбільшої віддачі.

 

Воблери. Воблери - це зазвичай прапорці або міні-плакатики різної форми, що розміщуються на виносних тумбах або на полицях, безпосередньо поруч з рекламованим товаром. Практика використання воблеров змушує визнати, що ця нестійка конструкція нерідко стає предметом розкрадань, але частіше за все просто марна. Особливо це помітно у випадку розміщення воблера безпосередньо поряд з товаром.

 

Холдери використовуються для розміщення поліграфічної продукції інформативного або рекламного призначення: меню, прайс-листи, пам'ятки. Меню холдери дозволяють відвідувачам більш уважно ознайомитися з наданою інформацією.

Холдери бувають настінними та настільними, одно-і двокомпонентними. При виготовленні холдерів у виробництві використовують різні матеріали (пластик, дерево, метал та ін) і способи нанесення рекламної інформації (лазерна різка, термогібка, шовкографія)

 

Диспенсери - це вид POS матеріалів, призначених для розміщення інформації (листівок, буклетів і т. д.). - Рекламна підставка або ємність під продукцію, розроблена під конкретний вид товару. Конструктивно диспенсер - це постер з кишенею для викладення матеріалів з лицьового боку і ніжкою забезпечує стійкість - із зворотного. Замість кишені іноді використовується відривний блокнот. Найбільш часто диспенсери виготовляються з картону і можуть бути як суцільнокроєними, так і збірними.

 

 

POS-materials є ефективним інструментом впливу на цільову аудиторію в точках кінцевої торгівлі.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)