АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Загальні положення. Метою проведення переддипломної практики є:

Читайте также:
  1. I. Загальні положення
  2. I. Загальні положення
  3. I.ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ
  4. III. Вправи з початкового положення стоячи.
  5. VІ. Назвіть юридичні строки, які слід застосувати у наведених положеннях (усього – 9 балів: по 3 бали за кожну правильну відповідь):
  6. Вопрос № 4 Основні положення теорії розподілу влад(Монтескье)
  7. Глвав 2. ЗАГАЛЬНІ ПРАВИЛА ВИКОНАВЧОГО ПРОВАДЖЕННЯ
  8. Допомоги та загальні принципи її надання
  9. З ДИСЦИПЛІНИ «ЗАГАЛЬНІ ТЕХНОЛОГІЇ ХАРЧОВОЇ ПРОМИСЛОВОСТІ» РОЗДІЛ «ТЕХНОЛОГІЯ М’ЯСА І М’ЯСОПРОДУКТІВ
  10. Загальнi положення
  11. ЗАГАЛЬНI ПОЛОЖЕННЯ
  12. Загальна характеристика і основні положення законопроекту

Метою проведення переддипломної практики є:

- закріплення, поглиблення та доповнення теоретичних знань студента, одержаних при вивченні спеціальних дисциплін, що викладаються в університеті на 5 курсі;

- набуття досвіду роботи маркетолога як спеціаліста четвертого рівня фахової підготовки;

- збирання практичних матеріалів для написання дипломної роботи.

Конкретизація завдань кожного виду практики здійснюється на основі робочих програм практики.

Перед виходом на практику в університеті проводяться загальні збори студентів, на яких обговорюються питання організації та проходження практики. Кожному студенту на весь період практики призначається два керівника: від університету (кафедри) і від організації (фірми). Кафедра здійснює навчально-методичне керівництво і контроль за послідовністю проходження практики студентами. Безпосереднє керівництво практикою в організації здійснюється висококваліфікованими спеціалістами, які призначаються відповідним наказом по підприємству.

До виходу на практику студент повинен одержати на кафедрі щоденник практики і необхідні матеріали, пройти інструктаж про порядок проходження практики та ознайомитися з основними правилами техніки безпеки і протипожежної безпеки.

Для освітньо-кваліфікаційного рівня (ОКР) спеціаліста ця підготовка доповнює­ться виробничою (переддипломною) практикою, яка проводиться на базових підпри­ємствах і наукових підрозділах навчальних закладів.

Підготовка магістрів передбачає проходження науково-дослідницької практики на базі Дніпропетровського національного університету та підприємствах і установах міста та регіону..

Ця практика є заключною ланкою практичної підготовки спеціаліста і проводиться перед виконанням дипломної роботи. Під час цієї практики поглиблюються та закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану підготовки спеціаліста, добирається фактичний матеріал для уточнення теми дипломної роботи і її виконання.

У ході практики передбачається:

- знайомство з організацією і плануванням робіт на підприємстві, у підрозділі;

- практичне засвоєння сучасних засобів обробки статистичних даних та проведення типових розрахунків у науково-дослідних роботах;

- знайомство з сучасним обладнанням і приладами та програмними пакетами для обробки статистичних даних експериментальних, соціальних та економічних досліджень;

- участь у розробці нових економіко-математичних моделей та прикладного програмного забезпечення ЕОМ;

- розвинення навичок проведення типових розрахунків при виконанні дослідницьких, проектних, науково-дослідних роботах, що виконуються трудовим колективом по місцю проходження практики;

- знайомство з сучасним методами обробки інформації та обладнанням для обробки інформації;

- розвиток навичок організаторської роботи в трудовому колективі.

Науково-дослідницька практика для магістрів проводиться на базі Дніпропетровського національного університету. Ця практика є необхідною ланкою у системі підготовки магістрів до роботи на первинної посаді, вказаної в освітньої кваліфікаційній характеристиці магістра. Під час цієї практики поглиблюються та закріплюються теоретичні знання з усіх дисциплін навчального плану підготовки магістра, збирається фактичний матеріал для магістерської роботи, та робиться огляд методів і моделей, які можуть бути застосованими при виконанні магістерської роботи.

Виробничу (переддипломну) практику студент виконує згідно з календарним планом роботи, складеним керівниками практики від підприємства і кафедри. Таким чином, планування завдань, хід виконання робіт в процесі проходження практики носить індивідуальний характер. При цьому зміст практики й індивідуальні завдання мають обов'язкові для всіх практикантів компоненти. До них відносяться:

Постановка індивідуальної задачі. Ця задача, як правило, пов'язана з майбутньою темою дипломної роботи студента;

Робота з джерелами інформації та вивчення стану розглядуваних питань по поставленій проблемі;

- вибір ефективних засобів розв'язування задачі;

- поглиблення знань за обраними методами розв'язування поставленої задачі;

- надбання навичок досягнення кінцевих результатів в умовах реального виробничого або науково-дослідного процесів;

- вивчення організаційної структури підрозділу, техніки безпеки і охорони праці, елементів економіки функціонування підприємства.

У зв'язку з цим програма проходження практики й індивідуальні завдання в основному зводяться до наступного:

а) вивчення студентами стану питань з розглядуваної проблеми, поглиблення знань за спеціальними розділам економіко - математичного моделювання, що визначаються тематикою індивідуального завдання. На цьому етапі студент зобов'язаний відвідувати наукові семінари або виробничі наради підрозділу, консультуватися з керівниками практики, виступити зі стислим повідомленням за темою запланованих досліджень, про що робиться позначка в щоденнику проходження практики.

б) спільно з керівником практики уточнюється календарний план робіт. Студент приступає до безпосереднього розв'язання поставленої задачі, отримує необхідний інструктаж з техніки безпеки; регулярно звітує перед керівником про хід виконання робіт.

в) заключний етап практики зводиться до обробки отриманих результатів, їх нього аналізу й оформлення звіту.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)