АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Критерії та показники оцінки ефективності функціонування системи безпеки та захисту у надзвичайній ситуації об’єкту господарювання

Читайте также:
  1. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  2. II. Методологічні засади, підходи, принципи, критерії формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  3. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  4. IV. ЗАСОБИ ЗАХИСТУ ЛЮДИНИ ВІД НЕБЕЗПЕЧНИХ ФАКТОРІВ У НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЯХ МИРНОГО ТА ВОЄННОГО ЧАСІВ
  5. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  6. V. Критерії підсумкового оцінювання ЗНАНЬ
  7. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  8. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  9. Аналіз захисту дипломних робіт студентів ФМТЗ 2011-2012 р. р. День 2(24.05.2012)
  10. Аналіз небезпеки підприємства
  11. Аналіз ризику виникнення небезпеки.
  12. Аналіз та оцінка екологічної складової регіональної системи

· Створення служб безпеки суб'єктів господарювання та інших юридичних осіб здійснюється з метою забезпечення функціонування та сталого розвитку об'єкта.

· Законодавство України, що регулює суспільні відносини в сфері функціонування служб безпеки суб'єктів господарювання та інших юридичних осіб ґрунтується на Конституції України, Законі України "Про основи національної безпеки України" і складається з даного Закону та інших нормативних правових актів України, а також міжнародних договорів, ратифікованих Україною.

· Кожен суб’єкт господарювання характеризується набором технологій матеріального або інтелектуального виробництва, що використовуються в їх діяльності. Якість даних технологій та їх відповідність новим світовим стандартам суттєвим чином впливають на ефективність діяльності суб’єкта господарювання та на перспективи його подальшого розвитку, а відповідно, і на забезпечення економічної безпеки.

· Додаткові кошти для фінансування заходів з ліквідації НС відповідного рівня або їх наслідків (за умови вичерпання зазначених джерел фінансування) можуть виділятися на підставі клопотання відповідного органу виконавчої влади.

· Професійна, кваліфікована група менеджерів здатна реорганізувати збиткове підприємство а некваліфіковане управління, погане виконання службових обов’язків, відсутність трудової дисципліни можуть привести прибуткове підприємство до банкрутства. Це свідчить про те, що кадровий склад є важливою складовою економічної безпеки. Належний рівень економічної безпеки значною мірою залежить від інтелекту та професіоналізму кадрів, що працюють на підприємстві.

· Головною метою економічної безпеки суб’єктів господарської діяльності є забезпечення їх стійкого функціонування. Напрямами посилення економічної безпеки господарюючих суб’єктів мають стати:

¾ посилення конкурентоспроможності технологічного потенціалу;

¾ раціоналізація системи управління фінансами,;

¾ підвищення рівня кваліфікації персоналу та повноцінне використання його інтелектуального потенціалу;

¾ забезпечення безпеки персоналу, капіталу, майна та комерційних інтересів.

¾ поліпшення правової захищеності усіх аспектів діяльності;

¾ надійний захист інформаційного середовища суб’єкта, його комерційної таємниці та досягнення високого рівня інформаційного забезпечення роботи усіх його служб;

¾ високий рівень екологічності роботи.

· Це дає можливість досягнути мети економічної безпеки суб’єкта господарської.

· Нагляд за додержанням вимог законів службами безпеки суб’єктів господарю­вання та інших юридичних осіб здійснюється у порядку, визначеному Конституцією і законами України.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)