АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахункова частина

Читайте также:
  1. III. Практична частина.
  2. І. Теоретична частина. 1. Перший розділ
  3. РОЗРАХУНКОВА ЧАСТИНА

 

Вихідні дані:

 

Анодна напруга Uа = 32кВ
Коефіцієнт корисної дії (мінімальний) h=50 %
Несуча частота V=9,5 ГГц
Частота прямування імпульсівf= 810 Гц
Тривалість імпульса =0,82мкс
Потужність в імпульсі P=800 кВт
Вивід енергії Хвилевідний
Резонаторна система Лопаткова з подвійними зв'язками
Навантажена добротністьQ= 200
Затягування частоти (не більше) 16 МГц
Магнітна індукція B=0,6Тл
Охолодження Повітряне

 

3.1. Розрахунок простору взаємодії.

1. Вибір числа резонаторів. Число резонаторів вибираємо за довжиною хвилі, на якій працює магнетрон. За вихідними даними довжина хвилі l = 3 см, тоді число резонаторів N = 12.

2. Розрахунок відношення катода і анода. Для цього розрахунку використовуємо таблицю 3.1.

Таблиця 3.1

N                
s 0.26 0.376 0.505 0.517 0.619 0.64 0.644 0.765

 

При виборі величини s потрібно мати на увазі, що зменшення її веде до росту електронного ККД. Однак зменшення s допустимо лише до визначеної межі, яка накладається умовами самозбудження і, отже, стійкістю роботи, а також допустимими густинами емісійного струму катоду.

Вибирає для нашого випадку s = 0.517.

3.Визначення діаметра аноду. Для визначення величини dа потрібно попередньо задатися значенням граничного електронного ККД hе доп, який знаходиться в межах для магнетронів з хвилеводним виводом енергії:

hе доп = 0.65 – 0.8.

 

Вибираємо для даного випадку hе доп = 0.8.

Потім по заданих величинах анодної напруги Uа; довжини хвилі l; по вибраному числу резонаторів N з умови синхронізму може бути розрахований діаметр аноду:

 

 

, (2.1)

 

 

4.Визначення діаметру катодапроводимо за формулою:

 

(2.2)

 

dк = 28,8*0.517 = 14,9 мм.

 

 

5.Визначення величини робочого анодного струму. Використовуємо співвідношення:

 

 

(2.3)

 

6.Визначення довжини аноду. Довжина аноду може бути прийнята рівною довжині активної частини катоду. Але з метою видалення ефектів взаємодії електронів з крайовими полями біля торцевих меж резонаторної системи потрібно вибирати:

 

lа» (1.07 ¸ 1.12)lк, (2.4)

 

lа = 1.12*1.2 = 1.34 мм.

 

Вказані небажані взаємодії приводять до зниження електронного ККД і погіршенню умов наростання коливань робочого виду, і звідси, до погіршення стабільності роботи магнетрона. Звичайно рекомендується уникати конструювання резонаторних систем, які мають значну осьову довжину. Тому потрібно притримуватись наступних обмежень: для систем з двосторонніми зв’язками:

 

lа < 0.4 l; lа = 0.4*30 = 12 мм.

 

7. Розрахунок електронного ККД. Значення електронного ККД необхідне для розрахунку повного ККД магнетрона з врахуванням коефіцієнта корисної дії резонаторної системи:

Електронний ККД розраховується за формулою:

(2.4)


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)