АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

III. Практична частина

Читайте также:
  1. І. Теоретична частина. 1. Перший розділ
  2. Практична робота № 1
  3. Практична робота №18
  4. Практична робота №2
  5. Практична робота №5
  6. Практична робота №8
  7. Практична частина
  8. ПРАКТИЧНА ЧАСТИНА
  9. Розрахункова частина.

ЛАБОРАТОРНЕ ЗАНЯТТЯ № 4

Тема: Аналіз теми “Початкові хімічні поняття”. Хімічний експеримент: класифікація, види, техніка та методика проведення експерименту у процесі формування початкових хімічних понять.

Мета: Навчитися робити аналіз шкільної теми за чинними програмами (з хімії та інших дисциплін навчальної галузі «Природознавство») та підручниками. Оволодіння технікою та методикою проведення хімічного експерименту під час вивчення початкових хімічних понять.

І. Завдання для самостійної роботи.

1. Проаналізувати тему “Початкові хімічні поняття” за чинною програмою та підручником, для чого:

ž з’ясувати систему понять, які розглядаються під час вивчення теми, та виділити основні змістові лінії в ній. З’ясувати, які з понять є новими, а які вже відомі учням (з курсів природничих дисциплін);

ž побудувати узагальнюючу таблицю за зразком:

Аналіз теми «Початкові хімічні поняття»

Опорні поняття Нові поняття Поняття, що будуть розвиватися

2. Ознайомитись з календарно-тематичним плануванням теми.

3. Опрацювати теоретичний матеріал про шкільний хімічний експеримент: техніка та методика проведення, способи організації, вимоги.

4. Відповідно до програми та тексту підручника підібрати демонстрації та лабораторні досліди для вивчення початкових хімічних понять. Для кожного досліду з’ясувати питання щодо його техніки та методики. Зробити у зошитах відповідні записи та малюнки.

5. Запропонувати варіанти оформлення висновків до виконаних учнями лабораторних робіт.

II. Питання для обговорення.

1. Аналіз теми “Початкові хімічні поняття”.

2. Охарактеризувати вимоги до поурочного планування.

3. Класифікація шкільного хімічного експерименту.

4. Доцільність проведення демонстраційного експерименту та вимоги до нього.

5. Порівняння різних видів учнівського експерименту.

6. Характеристика найважливіших практичних умінь і навичок учнів.

7. Критерії оцінювання практичних умінь школярів.

8. Техніка і методика проведення конкретних демонстрації та лабораторних дослідів.

III. Практична частина.

Завдання 1. Моделювання та проведення практичної роботи № 2 „Дослідження фізичних і хімічних явищ” (за програмою 7 класу).

Завдання 2. Моделювання фрагментів уроків теми “Початкові хімічні поняття”, що передбачають проведення демонстрацій № 4-10 за чинною програмою 7 класу.

Завдання 3. Моделювання фрагментів уроків теми “Початкові хімічні поняття”, що передбачають проведення лабораторних дослідів № 1-3 за чинною програмою 7 класу.

 


ЛАБОРАТОРНЕ ЗАНЯТТЯ № 4 Тема: Аналіз теми “Початкові хімічні поняття”. Хімічний експеримент: класифікація, види, техніка та методика проведення експерименту у процесі формування початкових хімічних понять. Мета: Навчитися робити аналіз шкільної теми за чинними програмами (з хімії та інших дисциплін навчальної галузі «Природознавство») та підручниками. Оволодіння технікою та методикою проведення хімічного експерименту під час вивчення початкових хімічних понять.   Аналіз теми «Початкові хімічні поняття»
Опорні поняття Нові поняття Поняття, що будуть розвиватися
Хімічний елемент
     
Речовина
     
Хімічна реакція
     
Методи наукового пізнання в хімії
     
Хімія в житті суспільства
     
       

(Для того щоб з’ясувати, які поняття є опорними, уважно аналізуємо програми «Природознавство, 5-6 клас», «Біологія, 6 клас», «Фізика, 7 клас», «Географія, 6-7 клас». Для з’ясування того, в яких темах введені поняття будуть розвиватися, аналізуємо програми хімії, біології, фізики, географії для 8-9 класів)


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)