АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Визначте сутність та види спілкування

Читайте также:
  1. Бланкові, опитувальні, рисункові і проективні психодіагностичні методики. Сутність і частота народження. Поняття про об'єктивно-маніпуляційних методиках
  2. В чому полягає сутність безпеки життєдіяльності людини?
  3. Види і форми спілкування.
  4. Види, типи і форми професійного спілкування. Основні закони спілкування.
  5. Визначте причини бзереження та розширення НАТО.
  6. Визначте, чи можна вважати поведінку А. ухиленням від слідства? Чи зупинявся в цьому випадку перебіг давності? Як обчислюються строки давності?
  7. Виникнення, сутність і зміст STP-маркетингу
  8. Виробнича діяльність підприємства: сутність та форми організації
  9. Витрати виробництва, їх сутність та види
  10. Візитна картка як елемент культури ділового спілкування.
  11. Внутрішньоособистісний конфлікт: сутність і проблеми попередження та розв’язання

Спілкування – складний процес взаємодії між людьми, що полягає в обміні інформацією, а також у сприйнятті і розумінні партнерами один одного. Види спілкування: усне і письмове, вербальне і невербальне.

 

Прийоми створення образів уяви

Уява за своєю природою активна. Вона стимулюється життєвими потребами і мотивами і здійснюється за допомогою особливих психічних дій, званих прийомами створення образів. До них відносяться: комбінування, аналогія, акцентування, типізація, додача і переміщення. Комбінування - прийом створення нового образу шляхом суб'єктивного об'єднання елементів або частин деяких початкових об'єктів. Аналогія - це процес створення нового, за схожістю з відомим. Гіперболізація - виявляється у суб'єктивному перебільшенні (применшення) розмірів об'єкта або кількості частин та елементів. Типізація-прийом узагальнення безлічі споріднених об'єктів з метою виділення в них загальних, повторюваних, істотних ознак і втілення їх у новому образі. Додача - полягає в тому, що об'єкту приписуються не властиві йому якості або функції. Переміщення - суб'єктивне приміщення об'єкта в нові ситуації, в яких він ніколи не був, не може бути взагалі, або в яких суб'єкт його ніколи не бачив.

 

Емоційні стани

Емоційні стани - психічні стани, які виникають у процесі життєдіяльності суб'єкта і визначають не тільки рівень інформаційно-енергетичного обміну, але і спрямованість поведінки. Емоції керують людиною набагато сильніше, ніж це здається на перший погляд. Навіть відсутність емоцій це емоція, точніше ціле емоційний стан, який характеризується великою кількістю особливостей у поведінці людини. ОСНОВНІ емоційні стани, що виділяються в психології:

1) Радість (задоволення, веселощі

2) Смуток (апатія, сум, депресія),

3) Гнів (агресія, озлоблення),

4) Страх (тривога, переляк),

5) Подив (цікавість),

6) Огида (презирство, огиду

 

Роль навчання в розвитку мислення

Навчання — це організована, двостороння діяльність, спрямована на максимальне засвоєння та усвідомлення навчального матеріалу і подальшого застосування отриманих знань, умінь та навичок на практиці.

Мислення— це процес опосередкованого і узагальненого відображення у мозку людини предметів об'єктивної дійсності в їхніх істотних властивостях, зв'язках та відношеннях.

Основним завданням розвиваючого навчання являється формування у учнів

мислення. Під час такого навчання, формується кругозір, спостережливість, вдосконалюються пам’ять та увага.

 


1 | 2 | 3 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)