АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Облік місцевих податків

Читайте также:
  1. V. КЛІНІЧНА ТА ДИСПАНСЕРНА КАТЕГОРІЯ ОБЛІКУ ХВОРОГО
  2. Безспірне списання коштів місцевих бюджетів для відшкодування шкоди, заподіяної фізичним та юридичним особам
  3. Бухгалтерський облік бланків цінних паперів
  4. Бухгалтерський облік облігацій
  5. Бюджет розвитку місцевих бюджетів є складовою спеціального фонду місцевих бюджетів.
  6. Видатки місцевих бюджетів, що не враховуються при визначенні обсягу міжбюджетних трансфертів
  7. Видатки та кредитування місцевих бюджетів
  8. Визначення обліку. Види обліку. Користувачі облікової інформації
  9. Галузеві особливості, що впливають на організацію обліку
  10. Документальне оформлення обліку витрат і наданих послуг машино-тракторним парком.
  11. Економічна сутність і функції податків
  12. З дисципліни «Облік та звітність в оподаткуванні»

ОБЛІК МІСЦЕВИХ ПОДАТКІВ ТА ЗБОРІВ

7. 1. Облік місцевих податків

7.2. Облік місцевих зборів

Облік місцевих податків

Відповідно до статті 10 Податкового кодексу встановлено, що до місцевих податків належить:

- податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- єдиний податок.

В свою чергу до місцевих зборів належать:

- збір за провадження деяких видів підприємницької діяльності;

- збір за місця для паркування транспортних засобів;

- туристичний збір.

Порядок обчислення та сплати податку на нерухоме майно відмінне від земельної ділянки регламентується с. 265 ПКУ яка набирає чинності з 01.01.2013 року

Платниками податку є фізичні та юридичні особи, в тому чис­лі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової нерухомості.

Визначення платників податку в разі перебування об'єктів житлової нерухомості у спільній частковій або спільній сумісній власності кількох осіб:

¾ якщо об'єкт житлової нерухомості перебуває в спільній частковій власності кількох осіб платником податку є кож­на з цих осіб, за належну їй частку;

¾ якщо об'єкт житлової нерухомості перебуває у спільній су­місній власності кількох осіб, але не поділений в натурі, платником податку є одна з таких осіб-власників, визначе­на за їх згодою, якщо інше не встановлено судом;

¾ якщо об'єкт житлової нерухомості перебуває у спільній су­місній власності кількох осіб і поділений між ними в натурі, платником податку є кожна з цих осіб за належну їй частку.

Об'єктом оподаткування є об'єкт житлової нерухомості.

Не е об'єктом оподаткування:

¾ об'єкти житлової нерухомості, які перебувають у власності держави або територіальних громад (їх спільній власності;

¾ об'єкти житлової нерухомості, які розташовані в зонах від­чуження та безумовного (обов'язкового) відселення, визна­чені законом;

¾ будівлі дитячих будинків сімейного типу; садовий або дачний будинок, але не більше одного такого об'єкту на одного платника податку.

¾ об'єкти житлової нерухомості, які належать багатодітним сім'ям та прийомним сім'ям, у яких виховується троє та більше дітей, але не більше одного такого об'єкта на сім'ю; гуртожитки.

Базою оподаткування є житлова площа об'єкта житлової не­рухомості.

База оподаткування об'єктів житлової нерухомості, які перебу­вають у власності фізичних осіб, обчислюється органом державної податкової служби на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами дер­жавної реєстрації прав на нерухоме майно.

База оподаткування об'єктів житлової нерухомості, що перебу­вають у власності юридичних осіб, обчислюється такими особами самостійно виходячи з житлової площі об'єкта оподаткування на підставі документів, що підтверджують право власності на такий об'єкт.

У разі наявності у платника податку кількох об'єктів оподатку­вання база оподаткування обчислюється окремо за кожним з та­ких об'єктів.

База оподаткування об'єкта житлової нерухомості, що перебу­ває у власності фізичної особи-платника податку, зменшується:

¾ для квартири - на 120 кв. метрів;

¾ для житлового будинку - на 250 кв. метрів.

Таке зменшення надається один раз за базовий податковий (звітний) період і застосовується до об'єкта житлової нерухомості, у якій фізична особа-платник податку зареєстрована в установле­ному законом порядку, або, за вибором такого платника, до будь-якого іншого об'єкта житлової нерухомості, який перебуває в його власності.

Ставки податку встановлюються сільською, селищною або міською радою в таких розмірах за 1 кв. метр житлової площі об'єкта житлової нерухомості:

У таблиці 7.1 наведено інформацію щодо сплати податку на не­рухомість.

Таблиця 7.1


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)