АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Інформація щодо сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

Читайте также:
  1. ВИЗНАЧЕННЯ ЗБИТКІВ, ПОРЯДОК ТА УМОВИ СПЛАТИ СТРАХОВИХ ВІДШКОДУВАНЬ
  2. Дезінформація як метод маніпулювання людською свідомістю.
  3. Державні запозичення можуть здійснюватись тільки тоді, коли вичерпані інші джерела формування доходів держави або коли доцільно обмежити рівень оподаткування.
  4. Економічна інформація її класифікація та призначення у науково-дослідному процесі
  5. Елементи податку, їх характеристика
  6. З дисципліни «Облік та звітність в оподаткуванні»
  7. Звернення стягнення на нерухоме майно
  8. Інформація про авторів
  9. Інформація у професійно-педагогічній комунікації
  10. Масова інформація та її поширення в суспільстві
  11. Обчислення і сплата податку на прибуток
Базова оподатку­вання (житлова площа) Ставка по­датку (за 1 кв. м) Відпові­дальні за на­рахування податку Терміни сплати
кварти­ра житло­вий дім
         
Для фізичних осіб
Не пере­вищує 240 кв. м Не пере­вищує 500 кв. м Не більше 1% розміру МЗП*, встановленої на 1 січня звітного року Органи ДПС за місцезна­ходженням об'єкта жит­лової нерухо­мості     Протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення, яке повинно бути відправлене плат­нику податку до 1 липня звітного року. Відносно новоствореного об'єкта нерухомості по­даток сплачується, починаючи з місяця виникнення права власності    
Більше 240 кв. м Більше 500 кв. м 2,7% розміру МЗП, встанов­леної на 01 січня звітного року
Для юридичних осіб
Не пере­вищує 240 кв. м Не пере­вищує 500 кв. м Не більше 1% розміру МЗП, встановленої на 1 січня звітного року Юридичні особи на підставі до­кументів, що підтверджу­ють право власності на житловий об'єкт ста­ном на 01 січня звітно­го року     Авансовими внеска­ми щоквартально до 30 числа місяця, наступного за звіт­ним кварталом,які відображаються в річній податковій декларації    
Більше 240 кв. м Більше 500 кв. м 2,7% розміру МЗП, вста­новленої на 01 січня звітного року

* Примітка. МЗП - мінімальна заробітна плата

 

Базовий податковий (звітний) період дорівнює календарно­му року.

Обчислення суми податку з об'єктів житлової нерухомості, які знаходяться у власності фізичних осіб, проводиться органом дер­жавної податкової служби за місцезнаходженням об'єкта житлової нерухомості.

Платники податку на підставі документів, що підтверджують їх право власності на об'єкт оподаткування та місце проживання (реєстрації), мають право звернутися до органів державної подат­кової служби для звірки даних щодо житлової площі житлової не­рухомості, пільги зі сплати податку, ставки податку та нарахова­ної суми податку.

Орган державної податкової служби проводить перерахунок суми податку і надсилає податкове повідомлення-рішення зазна­ченому власнику відповідно до цього пункту.

Органи державної реєстрації прав на нерухоме майно, а також органи, що здійснюють реєстрацію місця проживання фізичних осіб, зобов'язані до 15 квітня року, в якому набрала чинності ця стаття, а у наступні роки щоквартально, у 15-денний строк піс­ля закінчення податкового (звітного) кварталу, подавати органам державної податкової служби відомості, необхідні для розрахунку податку, за місцем розташування такого об'єкта нерухомого май­на, станом на перше число відповідного кварталу в порядку, ви­значеному Кабінетом Міністрів України.

Платники податку-юридичні особи самостійно обчислюють суму податку станом на 1 січня звітного року і до 1 лютого цього ж року подають органу державної податкової служби за місцезна­ходженням об'єкта оподаткування декларацію за формою, вста­новленою у порядку, передбаченому статтею 46 Податкового Ко­дексу, з розбивкою річної суми рівними частками поквартально.

Податок сплачується за місцем розташування об'єкта опо­даткування і зараховується до відповідного бюджету згідно з по­ложеннями Бюджетного кодексу України.

Податкове зобов'язання за звітний рік з податку сплачується: фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення по­даткового повідомлення-рішення;

юридичними особами — авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)