АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ОХОРОНА ПРАЦІ ТА ТЕХНІКА БЕЗПЕКИ ПРИ ВИКОНАННІ

Читайте также:
  1. I. АКАДЕМІЯ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ
  2. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. VІ. ПРАВОВІ І НОРМАТИВНО – ТЕХНІЧНІ ОСНОВИ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ
  5. А. НЕБЕЗПЕКИ, ЩО ПРИЗВОДЯТЬ ДО НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ ТА ЗАХОДИ ЗНИЖЕННЯ ЇХ НАСЛІДКІВ
  6. Аналіз небезпеки підприємства
  7. Аналіз ризику виникнення небезпеки.
  8. Аналіз умов праці
  9. Аналіз умов праці та виявлення потенційних небезпек на об’єкті проектування
  10. Антропогенне забруднення та охорона навколишнього середовища.
  11. Безпека абсолютна та вiдносна, аксiоми небезпеки
  12. Безпека праці, як галузь практичної діяльності

ТО-2

 

1. Перед початком роботи:

- Перевірити стан спецодягу та засобів індивідуального захисту (наушники протишумні, захисних касок і окуляр, рукавиці комбіновані).

Перевірити справність слюсарного інструменту, пристроїв, обладнання та заземлення електроустаткування.

Перевірити заземлення електроустаткування та цілісність повітряної магістралі і шланг.

Перевірити стан підвищених площадок, відсутність мастила та палива на їх поверхні.

2. Під час роботи:

Заїзд та виїзд тепловозів в цех здійснюється маневровим локомотивом з дозволом і особистою участю ст. майстра, майстра.

Ввід тепловоза в стійло здійснювати при заглушеному дизелі. При вводі (виводі) тепловоза забороняється знаходитись в оглядовій канаві на яку вводиться (виводиться) локомотив та знаходитись на ньому.

Тепловоз який знаходиться в ремонтному стійлі необхідно закріпити гальмівними черевиками.

Перед початком роботи вимкнути усі автомати та тумблери, встановити в нейтральне положення та витягти реверсивну рукоятку, вимкнути рубильник "АБ", повісити табличку яка забороняє вмикання.

Надіти на контакти пускових контакторів ковпачки з ізоляційного матеріалу або заложити між контактами клини з ізоляційного матеріалу.

При ремонті тепловоза необхідно користуватись переносною електролампою від мережі напругою 12-36 В.

При перевірці дії та справності приладів котрі знаходяться під тиском, вентилі та крани відчиняти повільно та обережно, відчиняти та зачиняти їх ударами молотка або іншими предметами забороняється.

При огляді пневматичних систем забороняється простукувати прилади, циліндри, труби, резервуари що знаходяться під тиском. При продувці повітряної системи головку рукава необхідно міцно утримувати руками, навіть якщо вона закріплена на кронштейні.

При виявленні втрат у приладах що знаходяться під тиском необхідно відключити їх від джерела живлення, знизити в них тиск до нуля i тільки після цього виконувати роботу.

При працюючому дизелю забороняється усувати виявлені пошкодження, що знаходяться поблизу вузлів тепловоза які обертаються або рухаються.

Гайкові ключі повинні відповідати встановленим розмірам. Забороняється користуватись гайковими ключами зі збільшеним завом, з постановкою прокладки між гранню гайки, та завом ключа, нарощувати гайковий ключ, виконувати удари по ключу.

При перевірці наявності води у розширювальному баку проявляйте обережність, уникайте випадків потрапляння охолоджуючої води на незахищені частини тіла.

При ремонті гальмівної важільної передачі, заміні гальмівних колодок переконайтесь у тому, що повiтрярозподілювач виключено, та повітря з запасних резервуарів випущене.

При виконанні робіт в оглядовій канаві, на даху тепловоза, та з використанням підйомних засобів необхідно використовувати захисні каски.

При виконанні робіт з обдувки апаратів та машин стиснутим повітрям необхідно використовувати захистнi окуляри та розпиратор.

При виконанні провороту колінчатого вала дизеля попередити про це усіх працюючих на тепловозі. Усі роботи на агрегатах, з’єднаних з колінчатим валом необхідно припинити.

Встановлення і знімання масляних і водяних насосів мають виконувати два робітника.

При замірі опору ізоляції електричних ланцюгів мегомметром на напругу 0,5-2,5 кВ виконання будь-яких інших робіт на електрообладнанні та електричних ланцюгах забороняється.

Перед роботою з пневмоінструментом необхідно випустити конденсат з повітряної магістралі короткочасним тиском 0,5 кгс/см2 при цьому струм повітря направляти в гору.

До запуску дизеля роботи по ремонту вузлів тепловоза мають бути закінчено. Інструмент та зайві речі необхідно прибрати, люки закрити, огорожі встановити на місця.

При запуску дизеля один з робітників обслуговуючого персоналу повинен знаходитись біля рукоятки аварійної зупинки дизеля щоб у випадку нестандартної ситуації негайно зупинити дизель.

У випадку сторонніх шумів та стуків дизель необхідно негайно зупинити. Повторний запуск виконувати тільки після усунення виявлених несправностей.

При виникненні аварійних та нестандартних ситуацій негайно доповісти керівнику робіт та вжити усі можливі заходи для запобігання травмування інших робітників.

2. По закінченню роботи:

Після закінчення робіт необхідно відключити від електромережі та повітряної магістралі обладнання яке застосовувалося при ремонті.

Чалочні та вантажезахватні засоби віднести на місце зберігання. Інструмент та пристрої, які використовувалися при ремонті очистити і прибрати на місця зберігання.

Привести до ладу своє робоче місце, прибрати зайві предмети з проходів і технологічних площадок та прибрати розлиті нафтопродукти.

Очистити від пилу і бруду спецодяг та засоби індивідуального захисту.

Робітник зобов’язаний доповісти про виявлені несправності обладнання та недоліки в роботі ст. майстру, майстру.

 

 

ТЧЖ Чумак М.В.

 

Узгоджено: ТЧГТ Янко В.С.

 

ТЧПТБ Голополосов Д.В.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)