АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Задня підвіска і телескопічний амортизатор

Читайте также:
  1. Задняя область бедра
  2. Задняя область запястья
  3. Підвіска

>Телескопический амортизатор складається з резервуара, робочого циліндра, поршня зіштоком,проушин,приваренних доштоку і резервуару, клапана віддачі, клапана стискування ісальникового ущільнення.

Циліндр і частина резервуара заповнені амортизаційної рідиною. Циліндр згори закритий спрямовуючоїштока і закріплений резервуарі гайкою, а знизу — корпусом клапана стискування. У поршневі просвердлені два низки отворів: внутрішнього й зовнішнього рядів. Отвори знизу перекриваються диском клапана віддачі. Отвори закриті згори тарілкоюперепускного клапана.Клапана віддачі і двох пласких дисків»прижимаемих до поршневіпроушиной, утримуваної гайкою,Клапан стискування складається з корпусу,тарельчатоговпускного клапана з пружинної зірочкою та власне клапана стискування,поджатого до сідла пружиною. На клапані стискування з обох сторін вирізані дві прямокутні щілини. У корпусі є отворивпускного клапани й отвори клапана стискування.

Для герметичності порожнин амортизатора встановлено дваРезинових сальника: перший сальник ущільнює шток у верхній частині, а другий сальник —кольцевое простір між резервуаром і циліндром.

Принцип дії амортизатора грунтується на опір рідини, перетікає і допомогою поршня з однієї порожнини до іншої через невеликі отвори. При стискуванні ресори (рух автомобіля дорогою з перешкодами) поршень зіштоком переміщається вниз, перепускний клапан відкривається і рідина з порожнини через отвір перетікає в порожнину над поршнем.

У цьому частина рідини, рівна обсягу введеної в циліндр частиништока, витісняється з порожнини в кільцеву порожнину через отвір, долаючи опір клапана стискування (впускний клапан закритий внаслідок тиску рідини). Зусилля пружини клапана стискування створює необхідне опір амортизатора під час ходу стискування, що навіть гасяться коливання ресори.

При розтягненні (віддачі) ресори поршень зі відпливом переміщається вгору, перепускний клапан закривається і рідина з порожнини через отвір надходить до клапану віддачі відкриваючи його й перетікаючи в порожнину. Одночасно з порожнини частина рідини, рівна обсягу частиништока5д виведеної із циліндра, перетікає в порожнину через отвір і щирий впускний клапан. Зусилля пружини клапана віддачі створює необхідне опір амортизатора під час ходу розтяги, що навіть гасяться коливання ресори.

Задня підвіска і двох основних та двох додатковихполуеллиптических ресор.Крепление передніх і задніх кінців основний ресорикронштейнам і рами здійснюється як і, як і кріплення кінців ресори докронштейнам рами передній підвіски. Основна додаткова ресори кріпляться до задньому мосту двомастремянками з накладками.

Додаткова стрибнути входить у роботу лише під час руху автомобілі з навантаженням. При збільшенні навантаження (маси) автомобіля рама опускається і кронштейни наштовхуються на кінці додаткової ресори, після цього обидві ресори працюють спільно.

У колісних трактори (>МТЗ-80 та інших.) застосовують залежні підвіски з пружним елементом як гвинтових пружин, які, розміщуються в поворотних кулаках передній балки.

Колеса

Автомобільні і тракторні колеса виконують дисковими, ібездисковими. На більшості вантажних автомобілів і трактори встановлюють дискові колеса.Дисковое колесо складається з диска обода і пневматичній шини.

Диск виготовляється з вирізами зменшення маси, зручності монтажу і полегшення доступу до вентиля камери. Диски зміцнюють наступицах, встановлюваних по котрі спрямовують коліс на поворотних кулаках і в головних коліс на кожухахполуосей.

>Обод, з'єднаний з диском заклепками чи зварюванням, призначений для установки у ньому шини.Обода бувають глибокі й плоскі. Глибокий обід нерозбірний, застосовується на колісних трактори і автомобілях малої вантажопідйомності.

Плоський обід виготовляють зазвичайразборним зі знімним бортовим кільцем, яке утримується на ободі розрізнимзамочним кільцем. У ободі є отвір для проходу вентиля. Для щільногоприлегания шини & ободу каблучку й обід мають конусні полки.

>Пневматическая шина служить пом'якшення поштовхів і ударів на своєму шляху машини по нерівній дорозі, і навіть для кращого зчеплення коліс з поверхнею дороги. Шини за конструкцією поділяються на камерні,бескамерние і аркові, а, по величині внутрішнього тиску повітря — на високогодавления(490 — 690кПа), низький тиск (145 ~ 190кПа) і наднизької тиску (50 — 175кПа).

Камерна шина складається з покришки, гумової камери, йободной стрічки.

>Покришка служить для зашиті камери від ушкоджень кісткової та зчеплення колеса з колишньою дорогою. Воно складається з каркаса протектора, брокера (>подушечного шару), боковини і борту з сердечником. Каркас виготовляють з кількох верств прогумованої тканини (корду), між якими розміщені тонкі пластини гуми.

Протектор виготовляють з товстого високоміцною гуми. На зовнішньої поверхні протектора є малюнок підвищення зчеплення шини з колишньою дорогою.

>Брокер, що з кількох верств рідкісного корду і розташований між каркасом і протектором, служить пом'якшення ударів.

>Боковина — поверхневий пласт гуми,предохраняющий каркас від влучення вологи і механічних ушкоджень.

>Борт призначений для кріплення покришки на ободі. Усередині борту розташовані кільця сталевого дроту, обгорнені стрічкою з прогумованої тканини.

Камера є замкнутий гумовий кільце з вентилем, розташоване всередині покришки і заповнене стиснутим повітрям.

>Вентиль призначений заповнення камери повітрям і збереження їх у камері. Він то, можливо металевим ірезинометаллическим. Металевий вентиль для камер вантажних автомобілів складається з трубчастого корпусу, щільно прикріпленого до камери, златники і ковпачка, що захищає вентиль від забруднення.Золотник складається з стрижня,ниппеля, чопи з конічним гумовим ущільнювачем, пружини, подає ковпачка і клапана.Ниппель і втулка вільно прикріплять на стрижень, що з обох кінціврасклепан. Корпус у верхній частині має різьблення дляниппеля і конічнуфаску для чопи. Призавинчиванииниппеля втулка щільно прилягає дофаске корпусу, а клапан притискається до торця чопи пружиною, перешкоджаючи виходу повітря з камери. Для випуску повітря з камериотвертивают ковпачок та її виступом натискають на стрижень, примушуючи клапан відкритися.

>Вентиль тракторної камери пристосований для заправки камери баластної рідиною.

>Ободная стрічка — гумова кільцева прокладка, розташована між камерою та призначена для запобігання камери від ушкодженні.

>Бескамерная шина полягає з покришки-Покришка безкамерної шини на відміну камерної маєгерметизирующий гумовий шар завтовшки 2—3 мм внутрішній поверхні, іуплотнительний бортовий шар. Убескамерних шин обід колеса може бути герметичним плюс похилі полки.Вентиль у так шин встановлюють в ободі колеса з допомогою двох гумовихуплотнительних прокладок.Бескамерние шини проти камерними мають меншу масу, краще розладнуються ободом колеса (що підвищує їх довговічність) і представляють менш небезпечні рухається при проколі. Такі шини встановлюють автомобілями і трактори, що працюють у важких дорожніх умовах.

>Арочние шинибескамерного типу встановлюють на задніх колесах автомобіля на спеціальному ободі. Вона має широкий профіль і низька тиск повітря, що забезпечує хорошу прохідність автомобіля під час руху по поганих дорогах.

Автомобільні і тракторні шини направляють коліс ставляться до шинам низький тиск, а тракторні шини головних коліс — до шинам наднизької тиску.

Розміри шин низький тиск позначають двома цифрами. Перша означає ширину У профілю в дюймах, а друга після тирі — діаметр обода колеса в дюймах (наприклад, 9,00—20). Шини високого тиску позначають теж двома цифрами: перша — зовнішній діаметр покришки в дюймах, а друга після знака множення — ширина її профілю в дюймах. Розмір шини свідчить про боковині


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.008 сек.)