АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стипендії Президента України, іменні та академічні стипендії Кабінету Міністрів України

Читайте также:
  1. II. Організація перевірок органами Держтехногенбезпеки України
  2. II. ПРАВА ГРОМАДЯН УКРАЇНИ
  3. IІІ. Проведення перевірок суб’єктів господарювання та органів влади та інших підконтрольних об’єктів органами Держтехногенбезпеки України
  4. V. Запишіть 2 приклади вчинення замаху на злочини, передбачені статтями розділу ІІІ Особливої частини КК України (складіть фабули).
  5. VII. ВЕРХОВНИЙ СУД УКРАЇНИ
  6. Агальна характеристика конституційного права України.
  7. Администрация Президента РФ
  8. Адміністративні проступки за Кодексом України про адміністративні правопорушення
  9. Адміністративно-правовий статус громадян України та іноземців
  10. Адміністрації України М.Я.Азаров
  11. Адміністрація Президента України
  12. Академічні стипендії іншим категоріям стипендіатів

Постановою № 165 установлено, що стипендії Президента України, іменні академічні стипендії Кабінету Міністрів України виплачуються в таких розмірах стягом 2009 року (табл. 2):

Таблиця 2

 

 

  Назва стипендії   Одержувачі стипендії
учні ПТНЗ студенти вузів І — II рівнів акредитації студенти вузів III — IV рівнів акредитації
Академічна стипендія Пре­зидента України Розмір, грн. 800,00 1000,00 1200,00
Іменні та академічні стипендії, засновані КМУ 700,00 900,00 1100,00

 

Персональні стипендії навчального закладу

Персональні або іменні стипендії навчального,закладу призначаються за особливі успіхи в навчанні, участь у суспільній, спортивній та науковій діяльності тощо. її розмір визначається шляхом збільшення МАС на суму, встановлену п. 14 Поряд-№ 882. Так, розмір іменної або персональної стипендії навчального закладу підвищується порівняно з призначеною згідно з п. 12 Порядку № 882 на:

— для учнів — на 65 грн.;

— для студентів вищих навчальних закладів І — II рівнів акредитації, які на­вчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями «молодший спеціаліст» або «бака­лавр», — на 85 грн.;

— для студентів вищих навчальних закладів III — IV рівнів акредитації, які на­вчаються за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» або «ма­гістр», — на 85 грн.

Академічні стипендії для осіб, зазначених у пп. 7 та 8 п. 1 Порядку №882

Перш за все, зазначимо, що одержувачами таких стипендій є: клінічні ординато аспіранти і докторанти, які навчаються з відривом від виробництва (крім аспірантів і докторантів, розмір стипендії яких визначено Положенням про прийом, стажуван­ня слухачів та працевлаштування випускників Національної академії державного управління при Президентові України, а також переліком органів, де проводиться стажування слухачів Академії, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 14.04.2004 р. № 468.

Для них академічні стипендії встановлюються у розмірі середньої місячної заробіт­ної плати за останнім місцем роботи, але не нижче 60 % і не вище посадового окладу визначеного за схемою посадових окладів, відповідно:

— викладача-стажера — для клінічних ординаторів та аспірантів;

— доцента (на цей час виключено слова «який має науковий ступінь кандидата наук») — для докторанта.

Розмір посадового окладу викладача-стажера і доцента визначено наказом Мініс­терства освіти та науки «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження схем тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та на­укових установ» від 26.09.2005 р. № 557.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)