АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Академічні стипендії іншим категоріям стипендіатів

Читайте также:
  1. Бухгалтерські проведення обліку розрахунків з іншими дебіторами і кредиторами
  2. Взаємозв'язок біржового ринку з іншими сільськогосподарськими ринками
  3. Взаємозв’язок з іншими дисциплінами.
  4. Договір постачання енергетичними та іншими ресурсами через приєднану мережу
  5. За іншими коштами, тимчасово віднесеними на доходи державного бюджету
  6. Зв'язок БЖД з іншими дисциплінами
  7. Зв'язок курсу з іншими дисциплінами
  8. ЗВ'ЯЗОК ОРГАНІЗАЦІЇ ВИКОРИСТАННЯ АРХІВНОЇ ІНФОРМАЦІЇ З ІНШИМИ НАПРЯМАМИ РОБОТИ АРХІВНИХ УСТАНОВ
  9. Зв’язок педагогічної науки з іншими науками
  10. Іншим ушкодженням здоров'я або смертю
  11. Місце соціології в системі суспільствознавства, її зв'язок з іншими науками.

Для осіб, зазначених у пп. 26 — 28 Порядку № 882 [138], академічну стипендію встановлено у відсотковому відношенні до МАС студентів вищих навчальних закладів І — II рівнів акредитації (табл.3):

 

 

 

Стипендіати Учні середніх спеціальних музичних шкіл-інтернатів та середніх художніх шкіл Учні 1-М курсів училищ фізичної культури Слухачі студій підготовки акторських кадрів Слухачі підготовчих відділень консерваторій
VIII клас IX клас X клас XI-XII класи
Розмір стипендії* 32% 36% 40% 44% 50 % з ураху­ванням п. 13, 29 і 33 Порядку № 882 44% 48%
* У відсотках від МАС студентів вищих навчальних закладів 1 — // рівнів акредитації.

СОЦІАЛЬНІ СТИПЕНДІЇ

Соціальні стипендії виплачуються особам, переліченим у пп. 26 п. 6 Порядку. № 882 [138], які за результатами семестрового контролю втратили право на акаде­мічну стипендію, це:

— особи з числа тих, яким відповідно до Закону № 796 гарантуються пільги при призначенні стипендії;

— особи, що мають сім'ї з дітьми;

— особи, які навчаються за гірничими спеціальностями, чиї батьки загинули або стали інвалідами унаслідок отримання виробничих травм, професійного захворювання під час роботи на вуглевидобувних підприємствах;

— особи з малозабезпечених сімей (у разі отримання відповідної державної допо­моги згідно із законодавством);

— особи з числа дітей-інвалідів та інвалідів І — НІ груп.

За наявності декількох підстав для збільшення соціальної стипендії її розмір збіль­шується на встановлений відсоток за кожною підставою окремо.

 

Установлено розмір соціальної стипендії:

Ø для учнів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також учнів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, - 850 гривень на місяць;

Ø для студентів вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також студентів, які в період навчання у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, - 1760 гривень на місяць.

Такі особи не мають права на додаткову стипендію, що призначається згідно з п. 34 Порядку № 882

Соціальні стипендії призначаються на підставі нормативно-правових актів на отри­мання державних пільг і гарантій для окремих категорій громадян (п. 4 Порядку № 882).

Певні категорії осіб мають право на отримання академічної та соціальної стипендія одночасно. Таким особам передбачена стипендія, яка виплачується у визначених роз­мірах додатково до академічної стипендії.

СТИПЕНДІЯ ОСОБАМ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВНАСЛІДОК ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ КАТАСТРОФИ


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.007 сек.)