АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Євровалютне кредитування

Читайте также:
  1. Банківське кредитування
  2. Банківське кредитування підприємств
  3. Будівлі органів керування, кредитування й громадських організацій
  4. ВИДАТКИ ЗА ФУНКЦІОНАЛЬНОЮ КЛАСИФІКАЦІЄЮ ВИДАТКІВ ТА КРЕДИТУВАННЯ БЮДЖЕТУ
  5. Видатки та кредитування місцевих бюджетів
  6. Етапи процесу кредитування
  7. Іпотечне кредитування. Регулювання інвестицій. Банківська система України та кредитування будівництва.
  8. Кон’юнктура первинного і вторинного ринку синдикованого кредитування
  9. Кредитування юридичних осіб як вид фінансової послуги
  10. Кредитування юридичних осіб як вид фінансової послуги
  11. Небанківське кредитування підприємств

Євровалютні кредити – це кредити, отримані від іноземних банків у євровалюті.

Єврокредити зазвичай надаються на умовах “ролл-овер” (ролл-оверний кредит) на строк 5-10 років. Весь договірний строк поділяється на періоди по 3-6 місяців, а тверда відсоткова ставка встановлюється лише для першого періоду. Для кожного наступного вона корегується з урахуванням зміни цін та валютних курсів на міжнародному грошову ринку.

Основні форми ролл-оверного кредиту: ролл-оверні європозики, відновлювані ролл-оверні кредити та ролл-овер стенд-бай єврокредити. Ролл-оверні європозики на початку свого використання мали фіксовані ставки відсотка. Внаслідок краху Бреттон-Вудської системи при їх наданні почали використовувати “плаваючі” ставки процентні ставки.

Ролл-овер стенд-бай єврокредит (ролл-оверний кредит підтримки) має характер підстрахувального. При укладенні договору на його отримання позика фактично не надається. Банк лише бере на себе зобов’язання надати впродовж дії договору єврокредит за першою вимогою позичальника.

У міжнародному кредитуванні широко застосовуються синдиковані кредити, які надаються декількома банками одному позичальнику. Обсяги синдикованого кредиту, як правило, сягають кількох мільярдів доларів на строк у середньому 7-10 років. Такі умови кредитування дозволяють з - розподілити кредитний ризик між усіма його учасниками пропорційно їхньої частки в сумі кредиту.

Синдиковані позики - найбільш популярний єврокредитний інструмент, що становить до 50% євровалютних позик. Банк надає синдиковану позику для того, щоб зменшити ризик, пов’язаний із наданням грошей у кредит.

Позичальник також має переваги, одержуючи синдиковану позику, бо вона дозволяє йому одержати великий кредит, який не може бути наданий жодним кредитором.

Крім відсоткової ставки за синдикованою позикою клієнт повинен сплатити комісійну винагороду банкам.

Процедура організації синдикованого займу

Синдикована позика надається з ініціативи клієнта, який знаходить банк-організатор та узгоджує з ним розмір, валюту й термін позики. Банк - голова синдикату здійснює його організацію. Синдикат складається з банка-організатора, банків-співорганізаторів, банків-учасників. Після організації позики розраховується частка кожного банку в позиці та комісійна винагорода банкам. Основна валюта синдикованих позик — американський долар, але часто використовують інші вільно конвертовані валюти, а також валютні коктейлі.

Вартість кредиту — передбачена кредитним договором сума винагороди (премії) за одержаний кредит, яка виплачується позичальником.

Процентна ставка — плата у процентному співвідношенні, яку одержує кредитор від позичальника за надання у тимчасове користування грошей чи інших матеріальних цінностей. Визначається розміром, формою, видом та терміном позички.

n Плаваюча процентна ставка — процентна ставка, що не фіксується на весь період кредиту, а змінюється залежно від зміни економічних умов (здебільшого інфляції), змін кон’юктури ринку.

n Фіксована процентна ставка — є незмінною протягом усього строку дії кредитного договору, крім випадків порушення позичальником умов кредитного договору.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)