АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Єврооблігації та їх випуск

Читайте также:
  1. NСерцевиною ринку єврокапіталів є європозики, які надаються через випуск єврооблігацій, тобто облігацій у євровалюті. Основна валюта єврооблігацій - долар США.
  2. Аналіз ритмічності випуску продукції
  3. Аналіз чинників і резервів збільшення випуску і реалізації продукції.
  4. Вимоги до оформлення випускної роботи
  5. Випуск в експлуатацію технічно несправних транспортних засобів або інше порушення правил їх експлуатації
  6. Випусковий редактор
  7. Відповідальний за випуск Д.Г. Зеленцов, д-р. техн. наук
  8. Відповідальний за випуск: завідувач кафедри обліку у виробничій сфері, д.е.н., професор З.-М. В. Задорожний
  9. де Nміс – програма випуску деталей за місяць, шт.
  10. Друкарський процес випуску номера
  11. НА ВИПУСКНУ КВАЛІФІКАЦІЙНУ РОБОТУ БАКАЛАВРА СТУДЕНТУ

Єврооблігації (євробонди) – цінні папери, деноміновані у валюті, відмінній від валюти країни емітента, що розміщуються за допомогою синдикату андеррайтерів серед іноземних інвесторів, для яких така валюта, як правило, також є іноземною.

Єврооблігації випускаються на ринку, що знаходиться поза зоною впливу монетарних регуляторів тієї країни, у валюті якої він номінований. Згідно з Директивою ЄС (EU Prospectus Directive 89/128), єврооблігації:

¨повинні бути розміщені синдикатом андеррайтерів, принаймні два з яких мають зареєстровані представництва у різних країнах;

¨мають розміщуватися в значних обсягах в одній або більше країнах, відмінних від тієї, де зареєстрований емітент;

¨первісне розміщення облігацій має відбуватися тільки через кредитні або фінансові інститути.

Організація випуску єврооблігацій

Єврооблігації можуть випускатися:

¨безпосередньо емітентом;

¨із використанням опосередкованих схем.

У першому випадку емітент і кінцевий одержувач коштів, отриманих від розміщення єврооблігацій, співпадають. Отже, ця особа несе відповідальність за розрахунки з іноземними інвесторами.

У другому випадку залучаються посередники, зокрема, спеціально створена корпоративна структура або банківська установа. Характерною рисою цих схем є те, що власники єврооблігацій мають обмежене право вимоги (limited recourse) до емітента де-юре (SPV або банку), тоді як дійсну відповідальність за виплату за облігаціями несе позичальник, який є емітентом де-факто. Як правило, опосередковані схеми мають переваги в оподаткуванні.

Ринок єврооблігацій — ринок, на якому обертаються облігаційні зобов’язання позичальників євровалюти. Зазвичай, позичальниками виступають ТНК і найбільші національні монополії.

Класифікація єврооблігацій

1. За виплатою купонного доходу:

Nоблігації з фіксованою процентною ставкою

Nоблігації з нульовим купоном — дають можливість власникам отримувати прибуток лише один раз — у момент погашення заборгованості компанії-емітенту, тобто під час викупу цінного паперу

Nоблігації, ціна розміщення яких дорівнює номіналу, а погашення здійснюється за більш високою ціною

Nоблігації з глибоким дисконтом, тобто ті, що продаються за ціною значно нижчою, ніж ціна погашення

Nоблігації з процентною ставкою, що плаває, — відрізняються періодичною зміною величини відсотка залежно від умов ринку

2. За способом погашення:

Nоблігації з опціоном на покупку. Емітент має право дострокового погашення облігації в заздалегідь визначений термін часу


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)