АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Аналіз ритмічності випуску продукції

Читайте также:
  1. Алонж аналіз
  2. Аналіз алгоритмів
  3. Аналіз асортименту і структури продукції.
  4. АНАЛІЗ БІОСИГНАЛІВ
  5. Аналіз виконання договірних зобов'язань по відвантаженню продукції
  6. Аналіз використання виробничих потужностей
  7. Аналіз використання виробничого обладнання
  8. Аналіз використання робочого часу
  9. Аналіз витрат за економічними елементами та статтями.
  10. Аналіз витрат за економічними елементами.
  11. Аналіз витрат за статтями калькуляції.
  12. Аналіз витрат і ефективності діяльності суб’єктів державного сектору.

 

Період (місяць) Випуск продукції (грош. од.) Питома вага Виконання плану Частка продукції, зарахована по виконанню плану з ритмічності %
план факт план факт
січень            
лютий            
.            
разом            

 

Коефіцієнт варіації визначається як відношення середньоквадратичного відхилення від планового завдання за період до середнього планового випуску продукції.

 

 

 

Коефіцієнт варіації характеризує та, що коливається виконання планових завдань, де:

n – кількість аналізованих періодів;

- плановий серійний випуск за один період;

Хф – фактичний випуск за період.

Коефіцієнт аритмічності характеризує загальне відхилення ритмічності обсягу випуску від плану. Чим менш ритмічно працює підприємство, тим вище показник аритмічності.

 

 

Якщо відомі причини недовиконання (перевиконання) плану за період, то можна розрахувати їх вплив на показник аритмічності. Для цього відносну зміну обсягу виробництва продукції з даної причини необхідно віднести до загального показника аритмічності і помножити на 100 %.

Також в процесі даного аналізу необхідно підрахувати втрачені можливості підприємства з випуску продукції у зв'язку з неритмічною роботою. Це обчислюватиметься як різниця між фактичним і можливим випуском продукції, обчисленим, виходячи з найбільшого середнього за період обсягу виробництва.

Причини аритмічності:

зовнішні:

· порушення договорів з постачальниками;

· підвищення цін на сировину і матеріали;

· нестача енергоресурсів не з вини підприємства;

внутрішні:

· низький рівень організації праці;

· недостатній рівень праці працівників;

· нестабільне фінансове положення підприємства.

Наприкінці необхідного визначити вартість недовипущеної продукції у встановлені планом-графіком терміни в результаті неритмічної роботи підприємства.

Вартість недовипущеної продукції (- ) визначається шляхом множення планового об'єму випуску (Vпл) на коефіцієнт аритмічності:

 

 

Втрачені можливості господарюючого суб'єкта у зв'язку з неритмічністю роботи визначають як різниця між фактичним і можливим випуском продукції, обчисленим виходячи з найбільшого середньодобового (середньодекадного, середньомісячного) об'єму виробництва за добу (декади, місяці).

 

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)