АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Еластичність попиту на продукцію А

Читайте также:
  1. Аналіз попиту на продукцію
  2. Валові витрати та ціна на продукцію (послуги).
  3. Величина надлишкового попиту, дефі9
  4. Взаємодія попиту і пропозиції. Ринкова рівновага
  5. ВЗАЄМОДІЯ ПОПИТУ ТА ПРОПОЗИЦІЇ
  6. Взаємозв’язок потреб, виробництва і попиту
  7. Взаємозв’язок цінової еластичності попиту та виручки від реалізації
  8. Види маркетингу залежно від стану попиту
  9. Відхилення від рівноважного рівня, як результат впливу нецінових чинників попиту та пропозиції
  10. Економічні відносини ринку. Закон попиту та пропозиції.
  11. Залежність споживання від варіацій цін на блага. Побудова ліній “ціна-споживання” та “лінії попиту”.
Ціна (грош. од.) Обсяг попиту (од.) Темп приросту (відсотки) Коефіцієнт еластичності попиту Величина (тис. грош. од.)
ціни обсяг попиту виручки витрат прибутку
               

 

У практичній діяльності важливо знати, як вплинули зміни в попиті на продукцію (роботу, послуги) на фінансові результати. Для цього необхідно визначити показник еластичності попиту за виручкою від реалізації (КЕР), а не за кількістю проданих одиниць. Показник визначається за ряд періодів:

 

Якщо попит еластичний, то при зменшенні ціни збільшується виручка від реалізації. При нееластичному попиті зміна ціни реалізації продукції спричиняє зміну виручки від реалізації в тому ж напрямі. Абсолютно нееластичний попит – це попит, який не залежить від ціни, виручка і ціна змінюються одночасно.

Одинична еластичність попиту - процентна зміна попиту і ціни рівні між собою, результат не міняється.

Абсолютна еластичність попиту – ціна не залежить від попиту, виручка від реалізації продукції змінюється в тому ж напрямі, в якому змінюється ціна.

На основі даної оцінки можна дати прогноз очікуваної виручки від реалізації. Також в процесі аналізу необхідно проаналізувати структуру ринків збуту (табл.2).

Таблиця 2.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)