АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Економічна характеристика

Читайте также:
  1. VІІІ. Зовнішньоекономічна діяльність держави
  2. Аварии на химически опасных объектах, их медико-тактическая характеристика.
  3. Автомат системы Молчанова. Устройство, принцип работы, техническая характеристика.
  4. Агропромисловий комплекс та економічна безпека країни
  5. Административное правонарушение и преступление: сравнительная характеристика.
  6. Административные наказания: понятие, система, характеристика.
  7. Артерии. Морфо-функциональная характеристика. Классификация, развитие, строение, функция артерий. Взаимосвязь структуры артерий и гемодинамических условий. Возрастные изменения.
  8. Билет 4 Субъекты трудового права и их характеристика.
  9. Валютные операции и их характеристика.
  10. Ведущие вспомогательные литературоведческие дисциплины, их характеристика.
  11. Взаємодія АD і АS. Макроекономічна рівновага
  12. Види кредитів, їх класифікація та економічна характеристика

Державне підприємство «Дружба» створено у 1956 році. У 2000 році згідно Закону України «Про колективну власність в Україні» підприємство реорганізовано у сільськогосподарський виробничий кооператив – СВК «Дружба». Кооператив «Дружба» є колективним підприємством – тому йому призначенні деякі особливості управління. Вищим органом управління СВК «Дружба» є Загальні збори членів Кооперативу. Виконавчий орган – Правління Кооперативу на чолі з Головою Кооперативу. Контролюючий орган – Ревізійна комісія. На Загальних зборах членів Кооперативу вирішуються найбільш важливі питання, такі як:

- внесення змін і доповнень до Статуту, прийняття нормативних документів Кооперативу;

- обрання голови Кооперативу, членів Правління та членів ревізійної комісії;

- ухвалення річного звіту підприємства, затвердження правил внутрішнього розпорядку;

- затвердження порядку формування та розподілу доходу Кооперативу;

- рішення про реорганізацію та ліквідацію підприємства.

Правління Кооперативу створюється для керівництва поточною господарською діяльністю, а також для виконання рішень Загальних зборів членів Кооперативу. Члени Правління обираються на п`ять років. До складу Правління входять: Голова Кооперативу, який очолює правління, головний бухгалтер, та всі його спеціалісти. Для контролю за фінансово-господарською діяльністю Кооперативу Загальними зборами обирається колегіальний орган – Ревізійна комісія, яка обирається з числа членів Кооперативу терміном на п’ять років. Ревізійна комісія має повноваження на аудит та перевірку фінансової та господарської діяльності Правління, розгляд та укладення висновків по річних звітах та балансах, підготовлених правлінням.

Головний бухгалтер керується посадовою інструкцією головного бухгалтера.

Бухгалтерія здійснює контроль за обліком виробництва, за використанням засобів та дотриманням фінансової дисципліни, станом взаєморозрахунків з робітниками та службовцями, постачальниками та іншими, своєчасністю і правильністю складання первинних документів, балансів та звітності в бригадах, на фермах, законністю господарських і фінансових операцій по відповідних напрямках.

Форма обліку на підприємстві – журнально-ордерна. Персональними комп’ютерами підприємство забезпечене, тому також ведеться комп’ютерна форма обліку. У планово-бухгалтерській службі працює заступник директора з економіки та обліку, головний бухгалтер, касир-бухгалтер та бухгалтери контори.

СВК»Дружба» створено для здійснення підприємницької діяльності членами з метою отримання прибутку від господарської діяльності, направленої для задоволення потреб народного господарства і населення в товарах і послугах.

Пiдприэмство самостійно здійснює свою господарську діяльність на принципах повного господарського розрахунку, відповідає за результати своєї господарської діяльності, за винятком не взятих на себе обов’язків перед партнерами по укладаним договорам, перед державним бюджетом та банками, згідно діючого законодавства.

Самостійно планує свою діяльність і визначає перспективи розвитку пiдприэмства, виходячи з попиту на виробничу продукцію, роботи, послуги і необхідності забезпечення виробничого і соціального розвитку, підвищення особистих доходів його робітників.

Основни плані складать договори, укладені з споживачами (покупцями) продукції, робіт, послуг, та постачальниками матеріально-технічних ресурсів.

Пiдприэмство створене для здійснення статутних задач:

- користується банківським кредитом на комерційній основі;

- пiдприэмство враховує в своїй діяльності зацікавленість споживача в його потребах до якості продукції.

реалізує свою продукцію на договорній основі, а у випадках передбачених законодавством, по державним цінам.

Розрахунки здійснює в безрозрахунковому порядку.

Оперативний звіт виконується в установленому порядку, згідно законодавству України.

Розрахунки з бюджетом та бюджетними організаціями проводяться робітниками бухгалтерії, у відповідності з законодавчими документами.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)