АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Звіт про фінансові результати та використання прибутку

Читайте также:
  1. E. Використання антисептичних засобів
  2. I. ФІНАНСОВІ РЕЗУЛЬТАТИ
  3. III.Результати дослідження
  4. V. Робочий час і його використання
  5. VII. Використання міжнародного фактору в інтересах інноваційного розвитку економіки України
  6. VIII. Шляхи, умови та очікувані результати реалізації Концепції формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя у дітей та молоді
  7. А) Фінанси – це відносини, а не гроші. Із зміною грошей фінансові відносини не змінюються.
  8. Адаптивна система навчання з використанням інформаційних технологій.
  9. Аналіз виконання договірних зобов’язань щодо поставки продукції та показників результативності збутової діяльності
  10. Аналіз використання автопарку.
  11. Аналіз використання виробничих потужностей
  12. Аналіз використання виробничого обладнання

Фінансові результати діяльності СВК «Дружба» характеризуються системою взаємопов’язаних абсолютних показників. До них відносяться:

- Виручка від реалізації продукції (робіт, послуг);

- Собівартість реалізованої продукції;

- Прибуток (результат) від реалізації продукції (робіт, послуг);

- Інші операційні доходи;

-Адміністратівни витрати;

-Витрати на збут;

- Інші операційні витрати;

- Фінансовий результат відопераційної діяльності;

- Інші не операційні доходи;

- Інші не операційні витрати;

- Фінансовий результат до оподаткування;

- Чистий фінансовий результат;

Звіт про фінансові результати є найважливішою формою вираження ділової активності підприємства. Це величина поточного фінансового результату – прибутки, що отримуються від реалізації продукції та фінансової діяльності товариства..

Звіт про фінансові результати і їх використання (ф.2) складається з чотирі розділів: 1. Фінансові результати. 2. Сукупний дохід. 3. Елементи операційних витрат. 4. Розрахунок показників прибутковості акцій.

Розглянемо зміст першого розділу “Фінансові результати звіту” [Додаток № 10].

По статті чистий дохід від релізації продукції (робіт, послуг)” показують виручку від реалізації готової продукції (робіт, послуг), валовий прибуток від реалізації товарів, що обчислюються як різниця між продажною і купованою вартістю реалізованих товарів і інші прибутки, що враховуються на рахунку Реалізації продукції (робіт, послуг) по моменту їх відвантаження і пред’явленя покупцям (замовникам) розрахункових документів. Якщо договором постачання зумовлений відмінний від загального порядку момент переходу права володіння, користування і розпорядження відвантаженою продукцією (товарами) і ризику її випадкової загибелі від організації до покупця (замовника), то виручка від реалізації такої продукції (робіт, послуг) товарів складається з сум, що поступили в оплату відвантаженої продукції (виконаних робіт і наданих послуг) на розрахунковий, валютний і інші рахунки організації, в банках або безпосередньо в її касу, а також сум, вказаних при заліку взаємних вимо

По статті “собивартість реалізованої продукції “ показуються підприємством затрати, що дововдяться на реалізовані відпущені товари (роботи, послуги). По статті Валовий прибуток(збиток)” відображається фінансовий результат від реалізації продукції, товарів, послуг, отримання якого є метою створення даної організації. Вказаний фінансовий результат визначається як різниця між сумою виручки (чистого доходу) від реалізації і сумою собівартість реалізованої продукції.

По статті “Инши операційні доходи” показуються доходи від здавання майна в оренду иинши доходи

По статті “Инши операційні витрати”показуються операційні витрати не увішедшиє в адміністративні витрати та витрати на збуд. По статті “Прибутки і витрати від позареалізаційних операцій” показуються проценти, нараховані по сумах коштів, що обліковуються на рахунках організаційвбанках. До статті адміністративни витрати відносяться загальногосподарські витрати пов’язані з управлінням та обслуговуванням підприємством.

По статті «Витрати на збут» включають такі витрати, пов’язані з реалізацією (збутом) продукції (товарів, робіт, послуг):

Показники статті “Фінансовий результат до опадаткування” визначаються прибуток або збиток до наруховання податку на прибуток. По статті “Чистий фінансовий результат ” прибуток або збиток показується остаточне сальдо прибутку і збитку, отриманого організацією за звітний період і визначена, як різниця даних в графах 2290 і 2300. У розділі 2 “Сукупний дохід” приводитьсярасшифровка сукупного дохіду(сума рядків 2350,2355та2460).

У розділі 3 “Елементи операційних витрат” приводиться розшифровка затрат.

Таблиця 2.1.

  П О К А З Н И К И Ф А К Т
    2013 рік 2012рік
  Матеріальні затрати 31490 29690
  Витрати на оплату праці 3571 3120
  Відрахування на соціальні заходи 1268 1117
  Амортизація 2113 2775
  Інші витрати 7412 5176
  РАЗОМ: 45854 41878
  Фактичні обсяги виробництва продукції 34250,0 23085,0

Організація самостійно перераховую до бюджету відображені суми у вигляді податків, зборів, штрафів і інших платежів.

На даному підприємстві внаслідок фінансово-господарської діяльності за 2013 рік виручка від реалізації продукції становила 34250 тис.грн.; собiвартiсть реалізованої продукції – 27218 тис.грн.; результат від реалізації – 7032 тис.грн.; инші операцийнi доходи-4376 тис.грн.;адміністративні витрати - 1267 тис.грн.; витрати на збуд-694тис.грн.; інши операцийні витрати-1856тис.грн. Внаслідок чого балансовий прибуток вид операційной діяльностці становить -7591тис.грн.Чістий фінансовий результат -6712тис.грн.

Для складання бухгалтерського звіту за 2013 рік складені журнали, ордера, відомості. Заключною формою обліку і обробки даних є оборотний баланс (додаток № 11)

Потрібно мати на увазі, що організація самостійно визначає напрями використання прибутку, що залишається в її розпорядженні, якщо інше не встановлене засновницькими документами і прийнято обліковою політикою.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)