АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Стаття 289. Індексація нормативної грошової оцінки земель

Читайте также:
  1. IV. Поземельные книги и другие системы оглашений (вотчинная и крепостная системы)
  2. Абсолютная земельная рента. Причины , условия и источники образования абсолютной земельной ренты
  3. Анализ действующего законодательства Иркутской области в сфере земельного законодательства
  4. Б) земельні ділянки з еродованими, перезволоженими, з підвищеною кислотністю або засоленість, забрудненими хімічними речовинами ґрунтами та інші.
  5. Б) індексація доходів – форма повернення населенню грошей,втрачених внаслідок інфляції
  6. Блок 8-13. ҐРУНТИ І ЗЕМЕЛЬНІ РЕСУРСИ.
  7. В области земельных отношений и охраны окружающей среды, управления муниципальной собственностью
  8. Вдосконалення методу підбору і оцінки управлінських кадрів .
  9. Види вартісної оцінки основних засобів.
  10. Виды ответственности за нарушения земельного законодательства
  11. Виды правонарушений земельного законодательства.
  12. Витяг із національних стандартів оцінки

289.1. Для визначення розміру податку та орендної плати використовується нормативна грошова оцінка земельних ділянок.

Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, здійснює управління у сфері оцінки земель та земельних ділянок.

289.2. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, за індексом споживчих цін за попередній рік щороку розраховує величину коефіцієнта індексації нормативної грошової оцінки земель, на який індексується нормативна грошова оцінка сільськогосподарських угідь, земель населених пунктів та інших земель несільськогосподарського призначення за станом на 1 січня поточного року, що визначається за формулою:

Кi = [І - 10]:100,

де І - індекс споживчих цін за попередній рік.

У разі якщо індекс споживчих цін не перевищує 110 відсотків, такий індекс застосовується із значенням 110.

Коефіцієнт індексації нормативної грошової оцінки земель застосовується кумулятивно залежно від дати проведення нормативної грошової оцінки земель.

289.3. Центральний орган виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері земельних відносин, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські державні адміністрації не пізніше 15 січня поточного року забезпечують інформування центрального органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову політику, і власників землі та землекористувачів про щорічну індексацію нормативної грошової оцінки земель.

5. Порядок подання звітності щодо плати за землю (земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності) суб'єктами господарювання залишився в основному без змін, за винятком окремих особливостей. Так, платники плати за землю (крім фізичних осіб) самостійно обчислюють суму податку і до 1 лютого поточного року подають до органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки податкову декларацію на поточний рік із розбивкою річної суми рівними частками за місяцями.

Податковим кодексом передбачена можливість подання податкової декларації щомісяця. Це звільняє від обов'язку подання річної податкової декларації. Такі декларації подаються в терміни, установлені для місячного податкового періоду, тобто протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним.

Платник самостійно обирає, яку звітність щодо плати за землю подавати до податкових органів: на відповідний рік чи щомісяця. Зауважу, що платникам доцільно подавати одну річну декларацію (адже об'єкт оподаткування, як правило, протягом року не змінюється), однак вибір залишається за платниками.

Підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру.

Центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, щомісяця, але не пізніше 10 числа наступного місяця, а також за запитом відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки подають інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю, у порядку, встановленому Кабінетом Міністрів України.

За нововідведені земельні ділянки або за новоукладеними договорами оренди землі платник плати за землю подає податкову декларацію протягом 20 календарних днів місяця, що настає за звітним. Разом із такими деклараціями подається довідка (витяг) про розмір нормативної грошової оцінки земельної ділянки. Така довідка подається також у разі, якщо суб'єкт господарювання вперше стає платником плати за землю, та в разі затвердження нової нормативної грошової оцінки землі.

Зауважу, що з метою правильності визначення податкового зобов'язання на 2011 рік у. зв'язку зі зміною порядку індексації нормативної грошової оцінки земельної ділянки Суб'єктами господарю-вання, для яких базою оподаткування є нормативна грошова оцінка, доцільно уточнити розмір такої оцінки.

Податковим кодексом запроваджено нову норму, яка передбачає надання відповідними органами виконавчої влади з питань земельних ресурсів за запитом відповідного органу ДПС за місцезнаходженням земельної ділянки інформації, необхідної для обчислення та справляння плати за землю, оскільки підставою для нарахування земельного податку є дані державного земельного кадастру, який ведеться уповноваженим органом виконавчої влади із земельних ресурсів.

Терміни сплати

Податкове зобов'язання із земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, визначене в податковій декларації на поточний рік, сплачується рівними частками власниками та землекористувачами земельних ділянок за місцезнаходженням земельної ділянки за податковий період, який дорівнює календарному місяцю, щомісяця протягом 30 календарних днів, що настають за останнім календарним днем податкового (звітного) місяця (п. 287.4 ПК). Таким же чином сплачується податкове зобов'язання із плати за землю за нововідведені земельні ділянки. У разі подання декларації щомісяця плата за землю сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання декларації (п. 57.1 ПК).


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)