АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

за 2014-2015 навчальний рік.(з жовтня по квітень)

Читайте также:
  1. VІ. НАВЧАЛЬНИЙ ПРОЕКТ
  2. Годовой отчет деятельности ПЛЛПС за 2014-2015гг.
  3. Жовтня 2012 року Справа № 5002-16/590-2011
  4. За самовіддану працю в тилу 31 жовтня 1946 А.Б. Ганькевич отримує свою першу нагороду - медаль «За доблесну працю у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр..»
  5. на 2013-2014 навчальний рік
  6. Навчальний заклад Бази практики
  7. Навчальний посібник / К.: Знання, 2007.- 483 c.
  8. НАВЧАЛЬНИЙ ТРЕНІНГ
  9. НАВЧАЛЬНИЙ ТРЕНІНГ
  10. направление подготовки 080200.62 «Менеджмент» на 2014-2015 учебный год
  11. Олимпиада «Ломоносов» 2014-2015 ФИЗИКА 7-9 классы

Довідка про стан роботи Новоархангельського районного парламенту дітей

за 2014-2015 навчальний рік.(з жовтня по квітень)

 

Районний парламент дітей – це творча співпраця учнів та педагогів, спосіб виявлення організаторських та виконавських можливостей дітей у різних видах діяльності, спілкування та відносин. Це один із методів формування в колективі громадської думки та вироблення управлінських навичок, умінь та якостей.

Новоархангельский районний парламент дітей включає в себе 23 осередки учнівських самоврядувань шкіл, де 16 – тісно співпрацюють з будинком дитячої та юнацької творчості в різних сферах діяльності та з різними комісіями районного парламенту.

31 жовтня 2014 року відбулася І сесія ХІ скликання районного парламенту дітей (далі РПД). В ній взяли участь депутати 13 учнівських самоврядувань шкіл, які чітко поставили цілі та завдання на 2014-2015 навчальний рік та узгодили рішення даної сесії. Координатором РПД була надана консультація про деякі нововведення: співпрацю через Інтернет-мережу; створення та проведення Інтернет-конференцій; робота школи лідерів та координаційної ради через скап-конференції.

Парламент дітей налічує 8 комісій:

- комісія середньої та додаткової освіти;

- комісією інформації та реклами;

- комісія захисту прав дітей;

- комісія роботи екології, спорту та безпеки життєдіяльності;

- комісія партнерства та міжнародних відносин;

- комісія молодшого та середнього шкільного віку;

- виборча комісія

Комісія середньої та додаткової освіти разом з комісією інформації та реклами розробили проект «Повернемо із забуття», який широко та актуально розкриває події та імена ветеранів Великої Вітчизняної війни в Новоархангельському районі. Дана робота передана в Кіровоградський ОЦДЮТ для створення мультимедійного проекту «Врятувати від забуття».

Ці ж комісії на сьогодні накопичують матеріал та розробляють проект «Галерея героїв Новоархангельщини», про воїнів в АТО та волонтерів з Новоархангельського району. Презентація про волонтера Новоархангельського району Цвеня С.Л. передана в обласний центр дитячої та юнацької творчості.

Комісія захисту прав дітей реалізує проект «Делегати дитячих прав». На базах шкіл проводилось соціологічне опитування «Що ти знаєш про права дитини?». В центрі селища була проведена акція «Насильству – ні! »

В Новоархангельському НВК «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – гімназія» відбувся тренінг «Твої права та обов’язки»; в Новоархангельському БДЮТ провели круглий стіл між гуртками «Учнівське самоврядування» та «Європейський клуб» разом із соціальним педагогом на тему: «Діти мають захищати свої права»; молодші школярі цього закладу малювали малюнки на тему: «Як ти бачиш свої права?».

 

Комісія роботи екології, спорту та безпеки життєдіяльності реалізують проект «Активна генерація – здорова нація». На базах шкіл району проведено різні спортивні змагання, присвячені до дня боротьби з наркотиками. В березні провели акцію «Ми за життя», а у квітні плануємо провести – конкурс малюнків в початкових класах на тему: «Яким ви бачите своє здоров’я в майбутньому».

 

Комісія партнерства та міжнародних відносин розробила та уклала угоди про співпрацю між відділом освіти, молоді та спорту Новоархангельської райдержадміністрації, районною асоціацією батьківської громади та районною ветеранською організацією.

 

На сьогодні дана комісія налагодила міжнародні зв’язки з Польщею та шукає можливість спілкування однолітків з інших країн через Інтернет-мережу.

 

Вже кілька років поспіль комісія молодшого та середнього віку продовжує роботу над проектом «Наші наступники». Разом з учнями молодшого та середнього шкільного віку проводить благодійні ярмарки по школах району для підтримки й допомоги воїнам в АТО. Кожне учнівське самоврядування виготовляє обереги для солдат, пише листи, а актив РПД відзняли відеозвернення до захисників Вітчизни.

 

27 березня 2015 року всі роботи та подарунки діти передали волонтеру Цвеню С.Л.

В 2014-2015 навчальному році запроваджено співпрацю через Інтернет ресурси. Проведено дві Інтернет-конференції, скайп-обговорення лідерів парламенту, постійно спостерігається спілкування парламентарів через соціальну мережу «В контакті». Також на сайті Новоархангельського БДЮТ створена сторінка «Районний парламент», на якій висвітлюється інформація про роботу РПД та рейтингова оцінка кожного учнівського самоврядування школи.

За допомогою Інтернет-мережі здійснюється навчання лідерів, надається консультація координаторам учнівських самоврядувань, пересилаються (за потребою) розроблені електронні презентації та посібники «Валіза лідера», «Огранізаторська техніка», «Хто такий лідер?» тощо.

З 23 шкільних самоврядувань 16 активно співпрацюють з РПД через Інтернет-мережу. Такий вид діяльності економить кошти та надає широку можливість приєднатися до роботи парламенту віддаленим школам району.

РПД є активними учасниками обласних заходів. Депутати, які делеговані на сесії та координаційні ради дітей, активно приймають участь в обговоренні та прийняті рішень. Три депутати районного парламенту навчаються в обласній школі лідерів через Інтернет-мережу та безпосередньо в Кіровоградському ОЦДЮТ. Парламентарі постійно беруть участь в обласних Інтернет-конференціях. Голова РПД надіслала свій виступ на Всеукраїнський фестиваль, присвячений Дню землі та бере участь у проведені обласного етапу Всеукраїнського конкурсу «Моральний вчинок».

Вже другий рік поспіль РПД приєднується до проведення Всеукраїнської акції «Гімн нас єднає» і коло прихильників даного заходу зростає.

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)