АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Хімчистка ковроліну

Читайте также:
  1. Будинки-інтернати
  2. Забезпечення нормальних умов праці та безпеки під час газопроявлень
  3. Маски для обличчя
  4. Особливості проектування операційної системи у сфері послуг
  5. Тема № 16. Захист прав споживачів
  6. Територіальні центри обслуговування пенсіонерів та самотніх непрацездатних громадян і відділення соціальної допомоги вдома.

Волога хімчистка ковроліну, помилково проведена на паркетній підлозі, призведе до його здуття, а це загрожує заміною не лише килимового покриття, але і самої підлоги.

Спеціальна чистка килимів і ковроліну проводиться не менше двох - трьох разів на рік, залежно від інтенсивності їх забруднення.

Професійна хімчистка ковроліну.

Професійна хімчистка ковроліну передбачає кілька технологічних підходів до виконання цієї процедури, кожен з яких має свої переваги та особливості.

Вологе, або екстракторне чищення ковроліну:

Вологе, або екстракторне чищення ковроліну застосовується для усунення забруднень малої або середньої ступені.

Проводиться з використанням миючого пилососа. Обмежень в застосуванні дана технологія не має. Вологе чищення дозволяє більш глибоко очистити поверхню, проте її висихання згодом займе певний час, виходячи з умов середовища перебування покриття.

До етапів екстракторного чищення можна віднести:

- вакуумне чищення килимів спеціальним пилососом;

- підготовку поверхні до чистки; загальну обробку поверхні килима особливим активним миючим розчином, який розподіляється по всій поверхні покриття;

- локальне чищення поверхневих плям і забруднень, що вимагають інтенсивної чистки (із застосуванням спеціальних професійних засобів для виведення плям, сухого пара і методів заморозки);

- екстракторним чищення килимів професійним миючим пилососом;

- полоскання поверхні (за допомогою потужного екстракторного механізму, що видаляє із структури покриття забруднення шляхом розчинення бруду хімічними речовинами);

- неодноразову промивку поверхні водою (що дозволяє вимити бруд і хімічний розчин з ворсу);

- просушування ковроліну (в примусовому порядку, за допомогою сушильні

Глибоке чищення килимів:

Глибоке чищення ковроліну, або вакуумне використовується у випадках особливо сильних забруднень і наявності плям невідомого походження. Тут використовуються професійні хімічні засоби для інтенсивного очищення.

Вакуумна чистка може бути проведена у винятково складних випадках з використанням засобів для виведення плям. Не можна проводити таку чищення на килимовому покритті, призначеному поверх паркету.

До етапів вакуумної чистки килимів відносять:

- механічне очищення професійним пилососом, проводящуюся перед основною хімчисткою;

- підготовчі процедури і тестування поверхні; виведення значних забруднень, плям та субстанцій з проведенням локальної інтенсивної чистки;

- глибинне роторне хімічне чищення килимів спеціальними однодисковим машинами;

- ручне чищення важкодоступних зон покриття;

- полоскання і промивання водою ворсу;

- примусове просушування поверхні;

- відновлення за допомогою спеціальних засобів пошкоджених ділянок ворсового покриття, усунення так званих «протоптаних» місць.


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)