АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

ІНСТРУКЦІЙНО-ТЕХНОЛОГІЧНА КАРТА № 6

Читайте также:
  1. IX. УЧЕБНАЯ КАРТА ДИСЦИПЛИНЫ
  2. ВУЧЭБНА-МЕТАДЫЧНАЯ КАРТА
  3. Географическая карта – изображение модели земной поверхности, содержащее координатную сетку с условными знаками на плоскости в уменьшенном виде.
  4. Диагностическая карта по познавательно-исследовательской деятельности детей средней группы 2-3 лет
  5. Диагностическая тестовая карта оценки профессионального роста педагога
  6. Изокоста: понятие, построение, свойства. Карта изокост. Оптимум производителя. Равновесие производителя: экономическая, графическая и алгебраическая интерпретация.
  7. ИНДИВИДУАЛЬНАЯ КАРТА ОБСЛЕДУЕМОГО №_______________
  8. Инструкционная карта на тему: Казахстан в годы ВОВ.
  9. ИНФОРМАЦИОННАЯ КАРТА
  10. ИНФОРМАЦИОННАЯ КАРТА
  11. ИНФОРМАЦИОННАЯ КАРТА
  12. ИНФОРМАЦИОННАЯ КАРТА

ТЕМА МОДУЛЯ: ОБЛИЦЮВАЛЬНІ РОБОТИ.

ТЕМА: Лицювання горизонтальних поверхонь керамічними плитками.

ВИМОГИ ОХОРОНИ ПРАЦІ: Користування засобами захисту при виконанні робіт.

Зміст та послідовність виконання, технологічні умови Обладнання, інструменти, пристосування Малюнок, рисунок (схеми)
     
1. Оглянути робоче місце, визначити послідовність виконання робіт та з’ясувати які матеріали, прилади та обладнання необхідні для виконання даного виду робіт.    
2. Отримати в майстра виробничого навчання необхідні інструменти, прилади, матеріали та обладнання. Ґрунтовка, вода, ключа суміш для плитки,плитка, хрестики-розпірки для плитки, гумовий молоток, кельма, щіпці для нарізання плитки не правильної форми,гумовий шпатель,плиткоріз, 2 відра,губка, шпатель 10 см., шнур для розмічування, олівець,металевий профіль, само різи, дюбель-цвяхи,правило,зубчастий шпатель,щітка маклавиця, дрель,міксер, перфоратор.    
         
3.Підготовка поверхні:   Підготовка починається з перевірки рівності площин, відповідності кутів між підлогою та стінами 90o-ам. Горизонтальну площину очищають від залишків розчину, сміття, пилюки “під пилосос”, доводять внутрішні кути до відповідності їх 90о. Якщо бетонна стяжка дала тріщини, поставте про це до відома Замовника для можливого подальшого “зашивання” цих тріщин або отримайте письмовий дозвіл для проведення подальших робіт.   Якщо укладання плитки необхідно провести на площі великих розмірів, доцільно спочатку провести геодезичну зйомку підлоги, яка покаже всі нерівності площини. Згідно такої карти висот приймають рішення щодо підрівнювання площини. Щітка, будівельний пилосос, будівельний рівень,
  4.Після очищення поверхні грунтують. Поверхні, що швидко поглинають грунтовку, обробляють декілька разів. Грунтовці дають висохнути, після чого проводять розмітку.   Якщо на основі підлоги виконані компенсаційні шви, їх очищають на всю глибину, сміття та пилюку з них видаляють з допомогою пилососа, а самі шви заповнюють силіконом. Силікон повинен щільно, без розривів та пропусків заповнити шов. Поверхня силіконового шва повинна бути на одному рівні з основою підлоги. Грунтовка для підлоги, валик з довгою ручкою, кісточка, силіконовий пістолет і силікон.  
4.Пряма розмітка підлоги: визначення “бази”; Вся розмітка починається з вибору базової лінії.   Базова лінія – це головна і непорушна лінія, від якої проводяться всі наступні дії по укладанню плиток на підлогу. Її місцерозташування визначається в процесі різноманітних замірів конфігурації приміщення та згідно поставленої задачі.   Розмітка приміщення залежить від місця розташування дверей, видимої частини площі, розмірів плитки, смаків та можливостей Замовника.   В першу чергу необхідно перевірити геометрію приміщення. Для цього необхідно:   - зробити ескіз приміщення;   - провести лінію паралельно вибраній “базі” по середині приміщення;   - провести перпендикуляр до цієї лінії;   - зробити необхідну кількість замірів від обох ліній до стін та нанести їх на ескіз;   Маючи готовий ескіз приймається рішення щодо місць проведення, чи коригування, контрольних ліній. Рівень, рулетка,шнур,олівець.
5.Укладання плитки: Перед початком роботи слід намітити шлях (маршрут) укладання. Це робиться для того, щоб не прийшлося “розривати” площину: залишати укладання в одному місці та починати в іншому, або залишати продовження роботи на наступний день т.я. робітнику не буде місця де “розвернутися” або неможливо буде вийти з приміщення. В місце початку роботи переносяться контрольні лінії, від яких починається укладання плитки.   При невеликих розмірах приміщення укладання починається від однієї з коротких стін паралельно їй. Укладання відбувається пасами на всю ширину приміщення. Ширина паса повинна складатися, по можливості, щонайменше з двох-трьох плиток. Початок укладання завжди повинен починатися від центральної базової лінії в сторони. Поклавши плитку на клей, її притискають та вирівнюють. Менш притиснуту – дотискають, надто притиснуту – відривають та підкладають клей. Щоб занадто не притиснути плитку – рекомендується укладати плитки не по одній, а по декілька (скажімо по 4, 6 чи більше в залежності від формату) і поступово притискати кожну плитку, контролюючи її положення відносно сусідньої. Щоб отримати найвищу якість (горизонтальну рівність та площинність) підлоги укладені плитки перевіряють рівнем вздовж та поперек площини. Якщо рівень просто поставити на плитки, покази рівня покажуть рівень між тими плитками, на які він спирається - зазор між кожною окремою плиткою та рівнем перевірити неможливо (через товщину рівня). Щоб правильно оцінити “картину” під рівнем, його нахиляють на ребро під кутом 45о до підлоги та дивляться під нього. При цьому з протилежної сторони рівня повинно бути добре освітлення. Краще видно що робиться в місці контакту двох тіл, якщо вони контактують по лінії, ніж коли два тіла контактують площинами. Ключа суміш для плитки,плитка, хрестики-розпірки для плитки, гумовий молоток, кельма, щіпці для нарізання плитки не правильної форми,,плиткоріз, 2 відра,, шпатель 10 см., саморізи, дюбель-цвяхи,правило,зубчастий шпатель.
6.Опорядження швів між плитками. Після того як плитку укладено шви між ними затираються. Затирання швів – це процес заповнення проміжків між плитками розчином на основі цемента – затиркою. Заповнення проміжків виконується для остаточної ізоляції стіни чи підлоги від прямого впливу негативних зовнішніх факторів та приданню облицьованій поверхні естетичного вигляду. Крім естетичної функції затертий шов виконує важливу маскуючу та захисну функції. Ширина проміжків, котрі затираються, складає від 0 до10 міліметрів і більше. Для кожного розміру проміжків потрібно використовувати затирку, призначену для цього розміру. На упаковках затирки повинна бути вказана ширина шва, для якого призначений даний матеріал. Затрирання відбувається в такій послідовності: 1. Витягування хрестиків, розшивка та очищення площини. 2.Заповнення швів затиркою. 3.Розмивка. 4 Змивання, чищення площини. Заповнення швів затиркою. Затирка, як і клей, розмішується вручну або з допомогою міксера механічним способом два рази з перервою в 10-15хв. Для заповнення швів затиркою використовується терка з наклеєним напівмяким матеріалом: ним може бути товста (4-6мм) шкіра, стійка до стирання резина, інші матеріали, які не пошкоджують поверхню плитки та добре припасовуються до всіх її нерівностей. Підготовлену масу затирки старанно втирають в шви між плитками. По тим самим місцям проходять по декілька разів, щоб затирка зайшла на всю глибину шва, заповнила всі найменші, незаповнені клеєм проміжки під плитками. Знімання залишків затирки з плитки проводять в напрямку діагоналей плиток. Це робиться для того, щоб не видалити на надмірну глибину розчин затирки, рухаючи теркою вздовж шва. Затирка для швів, шпатель гумовий, міксер, губка.
7.Змивання, чищення площини. Коли затирка достатньо підсохла, знову теркою з поролоном, використовуючи ємність для води з валком для відтискання губки, начисто миємо поверхню. При цьому рухи теркою проводять по діагоналі плиток, змочуючи та відтискаючи губку після кожної змитої полоси. І при такому митті також проявляються пустоти в швах. Тому потрібно слідкувати за станом кожного сантиметра шва, при потребі поправляти. Паралонова губка,вода, емність для води.  
6. Прибрати робоче місце, винести сміття.    
6. Інструмент помити, змастити, здати майстру виробничого навчання.    

 


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)