АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Пропозиції щодо покращення методу підбору і оцінки управлінських кадрів

Читайте также:
  1. Алгоритм методу
  2. Банківські гроші та процес їх створення. Мультиплікативне розширення пропозиції грошей.
  3. Варіанти застосування методу. Порівняння з методом переміщень
  4. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  5. Вдосконалення методу підбору і оцінки управлінських кадрів .
  6. Взаємозв'язок сукупного попиту та сукупної пропозиції. Рівноважний обсяг виробництва.
  7. Взаємозвязок попиту і пропозиції. Закон попиту. Вплив нецінових чинників на попит
  8. Взємодія попиту та пропозиції на ринку праці
  9. Види вартісної оцінки основних засобів.
  10. Визначення рівноважного ВВП на основі методу “видатки-випуск”.
  11. Викладіть сутність вартісного методу вимірювання продуктивності праці.
  12. Вимоги до використання методу проектів

Однією з найголовніших проблем, з якою стикаються робітники служби управління персоналом підприємства «Деметра» – це недостача професійних кадрів як на самому підприємстві, так і на ринку праці. Тому дуже важливо використовувати найбільш ефективні підходи щодо професійного підбору кадрів, по-перше, для того щоб знайти і відібрати серед багатьох претендентів саме кваліфіковані і професійні кадри, і, по-друге, прикласти максимум зусиль і професійних навичок для того, щоб зацікавити таких потенційних співробітників. Робота саме в цих напрямках обумовлена наступним. Сьогодні саме капітал стає дешевше, а люди дорожче.

Враховуючи специфіку діяльності підприємства слід сказати, що ситуація на сучасному ринку праці в цілому говорить не про відсутність робочих місць, а про дефіцит кваліфікованих кадрів. Тому основною конкурентною перевагою ПП «Деметра» в найближчі роки повинна стати здатність залучати й утримувати кращих людей.Для рядового персоналу частіш за все визначним фактором все ж таки залишається заробітна плата, тоді як спеціалісти і менеджери середньої ланки звертають увагу на наступне:

- розмір компанії;

- вітчизняна вона чи зарубіжна;

- галузь, в якій працює компанія;

- її положення на ринку;

- історія розвитку і ділова репутація;

- стратегія у відношенні розвитку бізнесу;

- якість товарів і послуг.

Таким чином, пропонується низка заходів:

- ПП «Деметра» потрібно стати відкритим ринкові - слід розповідати про пропоновані можливості, відкриті вакансії;

- витрати на рекламу по найманню повинні бути на досить високому рівні, і це не менш важливо. Як варіант - розміщувати в пресі інтерв'ю зі співробітниками, працівниками, розповіді про «історії успіху» з акцентом на можливості реалізувати свій потенціал саме в цьому підприємстві;

- на сайті підприємства створити розділи, присвячені корпоративній ідеології, системам компенсацій - всю цю інформацію зробити легко доступною для зовнішнього ринку;

Удосконалення професійного підбору кадрів, створення системи оцінки й атестації персоналу, на ПП «Деметра» - заходи, які вже частково удосконалюють існуючу систему мотивації підприємства. Персонал, будучи однією із значних статей витрат для підприємства, одночасно є джерелом найбільшого потенціалу для успішності підприємства. Отже, підприємство повинно бути зацікавлене в одержанні найбільшої віддачі від працівників, тому рівень мотивації персоналу і те, як працівники служби управління персоналом будуть працювати з мотивацією своїх співробітників, є критично важливою умовою для досягнення успіху.

 

ВИСНОВКИ

В умовах ринкової конкуренції актуальність підбору кадрів стали одними з найголовніших факторів, що визначають виживання і економічний стан підприємств. Підбір персоналу - найбільш відповідальний етап в управлінні персоналом. Уміння наймати на роботу найбільш підходящих людей гарантує отримання доходу, а не роботу в збиток, а також знижує плинність кадрів. Грамотна людина в організації є її важливим ресурсом, а вибрати грамотного людини серед цілого ряду кандидатів на вакантну посаду представляє собою велику проблему. Таким чином, тема вдосконалення системи підбору кадрів в даний час є дуже актуальною.

Отже, в результаті проведеної роботи можна зробити наступні висновки:

1. Сучасний підхід до менеджменту людських ресурсів базується на визначенні, що персонал є основою конкурентоспроможності організації. Отже, сьогодні основною проблемою є не просто найм людей, а найм саме тих, хто дійсно потрібен організації, що стане запорукою успішної діяльності.

2. Заходом поліпшення і спрощення існуючої системи підбору кадрів, я вважаю, є використання тестування перед співбесідою. Тестування дасть змогу не тільки об’єктивно зробити оцінку як професійних так і особистих якостей потенційних претендентів, але й допоможе зекономити час та гроші підприємства, провівши первинний відсів кандидатів, що не відповідають вимогам за результатами тестування підприємства.

Відбір кадрів здійснюється за принципом, який з кандидатів щонайкраще виконає визначену роботу. Для досягнення цієї мети в процесі добору кадрів повинні бути передбачені відповідні методи оцінки визначених специфічних аспектів, що характеризують кандидата.

Пропозиції:

1. Необхідно вчасно визначити момент, коли резервіст повинний бути висунутий на ту посаду, на якій він принесе найбільшу користь.

2. Доцільно ввести систему оцінки трудового потенціалу як працівників, так і керівника та спеціалістів, бо оцінка діяльності персоналу є засобом вивчення його сильних і слабких сторін, а також основа для удосконалення індивідуальних трудових здібностей і підвищення кваліфікації.

3. Також необхідне постійне вдосконалення своїх навичок та вмінь безпросередньо самим керівником відділу кадрів та його підлеглими.

Теоретичною основою курсової роботи стали роботи сучасних вітчизняних і закордонних фахівців із питань управлінського менеджменту.

 

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ:

1. Андрушків, Б. М.С/С. «Основи менеджменту» / Б. М. Андрушків, О. Є. Кузьмін. - Львів.: Світ. - 1995. - 296 с.

2. Базаров, Т. Ю. С/С. «Управление персоналом»: учебник / Т. Ю. Базаров, Б. Л. Еремин. - М.: Банки и биржи, ЮНИТИ, 2001. – 315с.

3. Глухов, В. В. «Менеджмент»: учебник / В. В. Глухов. - СПб: СпецЛит, 2000. - 700с.

4. Дафт, Р. «Менеджмент»: ученик / Ричард Дафт. – СПб: «Питер», 2000. - 832 с.

5. Кибанов, А. Я. «Управление персоналом организации»: учебник / А.Я. Кибанов. - М.: ИНФРА-М, 1997. - 512 с.

6. Кузьмін, О. Є. С/С. «Основи менеджменту»: підручник / О. Є. Кузьмін, О. Г. Мельник. – К.: Академвидав, 2003. - 416с.

7. Лук’яніхін, В. О. «Менеджмент персоналу»: навч.посібник / В. О. Лук’яніхін. – Суми: Університетська книга, 2004. – 592с.

8. Магура, М. И. «Поиск и отбор персонала» / М. И. Магура. – М.: Бизнес-школа «Интел-Синтез», 1997г. – 210с.

9. Мошек, Г. Є. «Менеджмент підприємства»: підручник / Г. Є. Мошек, Л. А. Гомба, Л. П. Піддубна. – К.: Київ. нац.- торг.- екон. ун-т, 2002. – 371с.

10. Щокін, Г. В. «Теорія і практика управління персоналом»: навч.-метод. посібник / Г. В. Щокін. - К.: МАУП, 1998. - 256с.

11. Базаров Т.Ю., Беков Х.А., Аксьонова Є.О., Методи оцінки управлінського персоналу державних і комерційних структур. - М., 1995. - 112 с.

12. Басарія Т.В. Методи оцінки управлінського персоналу в сучасній компанії. / Ломоносовський читання 2003р. Аспіранти. Том № 2. Секція соціології організацій та менеджменту. - [Http://lib.socio.msu.ru]

13. Бреддік У. Менеджмент в організації НФПК.- М.: ИНФРА-М, 1997. -343с.

14. Биковикін В. Новий менеджмент (управління підприємствами на рівні вищих стандартів: теорія і практика ефективного управління).- М.: ВАТ "Видавництво" Економіка ", 1997.-368с.

15. Виханский О.С., Наумов А.І. Менеджмент: людина, стратегія, організація, процес. - М.: фірма "Гардарика", 1996.- 416с.

16. Власов Н.М. І прокинешся босом: довідник з психології управління: у 3 кн. - М.: ИНФРА-М, Новосибірськ: фірма "Екор", 1994.

17. Можливості застосування експертної оцінки в управлінні персоналом в торгівлі. / / Менеджмент у Росії і за кордоном. - 1998. - № 3.

18. Волгін А. П., Модін А. А., Матирко В. П. Управління персоналом в умовах ринкової економіки. Досвід ФРН. - М., 1992. - 280с.

Гончаров В.В. У пошуках досконалості управління: Керівництво для вищого управлінського персоналу. У 2т. - М.: МНІІПУ, 1996, т.2 - 720с., Т.1 - 752с.

19. Два підходи до оцінки персоналу. / / Управління персоналом. - 1999. - № 4.

20. Дятлов В.А., Кибанов А.Я., Пхало В.Т. Управління персоналом: Навчальний посібник для студентів економічних вузів і факультетів; під ред. Кибанова А.Я. - М.: Пріор, 1998. - 512с.

21. Як оцінити фахівця? / / Управління персоналом. - 1998. - № 9.

22. Князєв В.М. Психологічні основи ситуаційного підходу до оцінки персоналу. - М., 1998.

23. Литягина А. Семінар «Оцінка ефективності персоналу». - М.: Кадровий клуб, 2002.

24. Менеджмент організації / під ред.д.ек.н., проф. Румянцевої З.П., д.ен.н., проф. Саломатіна Н.А. и др. - М.: ИНФРА-М, 1996. - 432с.

25. Мескон М.Х., Альберт М., Хедоурі Ф. Основи менеджменту. Пер. з англ. М.: Справа, 1992.

26. Місце оцінки персоналу в системі кадрового менеджменту. / / Людина і праця. - 1997. - № 6.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.005 сек.)