АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок акцизного податку

Читайте также:
  1. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  2. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  3. Гідравлічний розрахунок багатосхідчатого перепаду колодязного типу
  4. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ОТВОРІВ МАЛИХ МОСТІВ
  5. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ
  6. ГІДРАВЛІЧНИЙ РОЗРАХУНОК ШВИДКОТОКУ.
  7. Екологічний податок. Платники, об’єкт і база оподаткування. Ставки податку. Порядок обчислення та строки сплати податку.
  8. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, ПРАКТИЧНИХ (СЕМІНАРСЬКИХ) ЗАНЯТЬ
  9. ЗАГАЛЬНИЙ РОЗРАХУНОК ГОДИН ЛЕКЦІЙ, СЕМІНАРСЬКИХ ЗАНЯТЬ ТА САМОСТІЙНОЇ РОБОТИ з соціології
  10. МЕХАНІЧНИЙ РОЗРАХУНОК
  11. Об’єкт оподаткування та ставки єдиного податку. Порядок обчислення та сплати.
  12. Платники акцизного податку

 

Акцизний податок - непрямий податок на споживання окремих видів товарів (продукції), визначених цим Кодексом як підакцизні, що включається до ціни таких товарів (продукції).

Основні платники:

- суб’єкти підприємницької діяльності-виробники підакцизних товарів на митній території України;

- нерезиденти, які здійснюють виготовлення підакцизних товарів (послуг) на митній території України та які імпортують на митну територію України підакцизні товари;

- фізичні особи-резиденти або нерезиденти, які ввозять (пересилають) підакцизні речі або предмети на митну територію України та одержують такі підакцизні речі (предмети), переслані (надіслані) з-за митного кордону України у вигляді поштових чи інших відправлень, в обсягах або вартістю, що перевищують норми безмитного провезення.

Об’єкт (база): обороти з реалізації вироблених підакцизних товарів, митна вартість підакцизних товарів, що імпортуються.

До підакцизних товарів належать:

- спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;

- тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;

- нафтопродукти, скраплений газ;

- автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли.

База: величина, визначена в одиницях виміру ваги, об’єму, кількості товару (продукції), об’єму циліндрів двигуна автомобіля або в інших натуральних одиницях.

Ставки:

- адвалорні (у відсотках до обороту з продажу товарів)

- специфічні (грн. або євро з одиниці реалізованого товару);

- адвалорні та специфічні одночасно (наприклад, за ставками у процентах до обороту з продажу та у твердих сумах з одиниці реалізованого товару)

Податкові пільги: не справляється з підакцизних товарів, що імпортуються на митну територію України, якщо з таких товарів згідно із законодавством України не справляється податок на додану вартість у зв'язку із звільненням, передбаченим для транзитних товарів, товарів на митних складах, реекспортованих товарів, товарів, що спрямовуються до магазинів безмитної торгівлі, товарів, що призначаються для переробки під митним контролем.

Не підлягає оподаткуванню оборот з реалізації легкових автомобілів спеціального призначення для інвалідів, оплата вартості яких провадиться органами соціального забезпечення, а також легкових автомобілів спеціального призначення (швидка медична допомога та для потреб підрозділів МНС), оплата вартості яких здійснюється за рахунок коштів державного та місцевих бюджетів.

Податковий період – календарний місяць. Декларація з акцизного податку.

Задача 4.10

Підприємство реалізувало 12500 л. вермуту. Обчислити суму акцизного збору, якщо ставка акцизного збору складає 2,14 грн. за 1л вермуту та інших вин виноградних натуральних з додаванням рослинних та ароматизувальних екстрактів.

 

Задача 4.11

Громадянин ввозить в Україну автомобіль об’ємом циліндрів двигуна 1400 куб.см, що використовувався 3,5 роки. Обмінний курс на момент подання документів на митниці становить 10,2 грн. за 1,00 євро.

Визначити суму акцизного збору, якщо ставка акцизного збору для автомобілів з робочим об’ємом циліндрів двигуна понад 1000 куб. см, але не більш як 1500 куб. см, що використовувалися не більше 5 років, складає 1,25 євро за 1 куб.см об’єму циліндрів двигуна.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.002 сек.)