АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Розрахунок податкового зобов’язання і суми до сплати по податку на додану вартість

Читайте также:
  1. А. Підвищення податку на прибуток
  2. Аналіз інвестиційних рішень підприємства. Дисконтування. Потомчна (приведена) і чиста дисконтована вартість. Оптимізація інвестиційних рішень. Внутрішня окупність інвестицій.
  3. Аудит визначення валових доходів, балансового прибутку (збитку), розрахунку податку на прибуток
  4. Аудит прибуткового податку
  5. В історії оподаткування (у глобальному масштабі) зазвичай виділяють три етапи.
  6. Валютний курс та фактори, що на нього впливають. Види валютних курсів. Крос-курси, їх розрахунок.
  7. Вартість валової продукції підприємства за 2011 рік
  8. ВАРТІСТЬ ГРОШЕЙ В ЧАСІ
  9. Вартість наданих послуг та порядок розрахунків
  10. ВВП и його розрахунок по методу потока видаткив.
  11. Відповідальність платників податку
  12. Гідравлічний розрахунок багатосхідчатого перепаду колодязного типу

Податок на додану вартість - це частина новоствореної вартості, що сплачується до бюджету на кожному етапі виробництва товарів, виконання робіт, надання послуг.

Платники: особи, що добровільно реєструються або підлягають обов’язковій реєстрації (обсяг поставок за останні 12 місяців перевищує 300 тис. грн.) як платники ПДВ.

Об’єкт: продаж товарів на митній території України, ввезення (пересилання) товарів на територію України, вивезення (пересилання) товарів за межі митної території України.

База оподаткування: договірна (контрактна) вартість, з урахуванням загальнодержавних податків та зборів (крім ПДВ та акцизного податку на спирт етиловий, що використовується для виробництва лікарських засобів).

База оподаткування операцій з постачання товарів, ввезених на митну територію України, визначається виходячи з їх договірної (контрактної) вартості, але не нижче митної вартості товарів, з урахуванням акцизного податку та ввізного мита.

Сума до сплати визначається як різниця між сумою податкового зобов’язання та сумою податкового кредиту.

ПДВ = ПЗ – ПК

Податкове зобов’язання – загальна сума податку на додану вартість, одержана (нарахована) платником податку в звітному (податковому) періоді.

Податковий кредит сума, на яку платник податку на додану вартість має право зменшити податкове зобов'язання звітного (податкового) періоду.

Ставки:

- основна – 20 % (з 1 січня 2014 року - 17 %).

- 0 % – експортні операції.

Податковий період: звітний квартал – обсяг реалізації за останні 12 місяців менше 300 тис. грн., звітний місяць – обсяг реалізації за останні 12 місяців більше 300 тис. грн.

Податкові пільги: звільняється від оподаткування операції з постачання продуктів дитячого харчування та товарів дитячого асортименту для немовлят за переліком КМУ; постачання послуг із здобуття вищої, середньої, професійно-технічної та дошкільної освіти навчальними закладами; постачання технічних та інших засобів реабілітації (крім автомобілів), товарів спеціального призначення для інвалідів та інших пільгових категорій населення; надання благодійної допомоги та ін..

Податкова звітність: податкова накладна, податкова декларація з ПДВ.

 

Задача 4.8

За звітній період підприємство придбало товарів на суму 125000 грн. без ПДВ. Підприємство займається виробництвом і реалізацією стільців. У звітному періоді було вироблено 700 шт. товарів. Собівартість одиниці продукції складає 340 грн., рівень рентабельності – 15%. Визначити відпускну ціну продукції з ПДВ включно і суму ПДВ, котру підприємство перерахує у бюджет за звітній період.

 

Задача 4.9

Фірма «АБВ» у грудні у платників ПДВ придбала товарів на загальну суму 39701,00 грн. Придбані товари у цьому ж місяці було реалізовано, при цьому 15 % товарів було реалізовано в Росії, решта – на митній території України. Торгова націнка складає 30 %.

Визначити суму ПДВ, яку необхідно перерахувати в бюджет.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)