АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Конструювання виробу

Читайте также:
  1. Вправа «Виготовлення виробу в техніці - квілінг
  2. Конструювання сучасної системи вимог до сучасного уроку.
  3. Логіко – психологічні правила конструювання повідомлень
  4. Розрахунок і конструювання бази колони.
  5. СЕРЕДОВИЩЕ КОНСТРУЮВАННЯ
  6. Технологія ремонту деталей виробу.

Плаский стрічковий вузол.

 

 

Шов «тамбурний».

 

 

Шов «петля».

 

 

Троянда на каркасі

 

Квітка з зібраної стрічки.

 

Стрічковий стібок.

 

Добір матеріалів, інструментів та обладнання

 

Для вишивки підходять стрічки шириною до 12 мм, можна, використовувати і стрічки більшої ширини, але вони не дуже комфортні в роботі.

Голки для вишивання стрічками

v "синель" - товста голка з великим вушком і гострим кінчиком, цією голкою добре вишивати на тканинах з дрібним плетінням, шовк, органза.

v "гобеленові" або "трикотажні" - голки з великим вушком і тупим кінчиком, хороші для вишивання на канві або рідкому льоні і на трикотажі.

 

Висновки

В цьому проекті я відкрила для себе новий спосіб вишивання і освоїла його.

Протягом століть створювалося народне мистецтво, розмаїте й багатогранне. Виникло воно з любові до рідного краю, всього навколишнього світу і з потреби не тільки бачити і відчувати красу, а й творити її власними руками.

Вишивка відбиває живописну, графічну й орнаментально-композиційну культуру народу. Разом з тим вона є результатом як матеріально-практичної, так і духовної діяльності людей. У ній міститься інформація про орнамент, композицію, колорит, вона охоплює і сферу знань, естетичні погляди, смаки, а також звичаї обрядові аспекти, естетичні переконання.

Художнє вишивання – один з найбільш поширених видів народного мистецтва, в якому втілені кращі традиції народу – приносить і буде приносити радість тисячам його шанувальників.

У нашому сьогоденні чудово поєдналося традиційне і сучасне творче начало. Гляньте навколо - і ви побачите, як гарно доповнюють сучасний інтер‘єр декоративні рушники і панно, килими і верети.

Кравці і вишивальниці запозичують із скарбниць народного мистецтва крій і чудові візерунки, використовують як старовинні, більш складні, так і нові – декоративні, легші у виконанні шви.

Ручне вишивання не потребує якогось спеціального обладнання, але вимагає уваги, старанності та акуратності.

 

Література

 

Антонович Є. А., Захарчук – Чугай Р.В., Станкевич М.Є. Декоративно-

прикладне мистецтво: підручник - Л.1993рік.

Воропай П.Р. Народні звичаї – Х. 1989р.

Гасюк Є.О., Степан М.Р. Художнє вишивання:Альбом – К. 1981.

Гура Л.П., Жоголь Л.Є. Прикрась свій дім – К. “Техніка” 1988р.

Вышивка лентами шаг за шагом. Харьков. Книжный клуб. 2007

 


1 | 2 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)