АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Технологія ремонту деталей виробу

Читайте также:
  1. А) нанесение осей и контуров здания; б, в) разметка и вычерчивание деталей фасада; г) нанесение размеров и оформление
  2. А) сетка координационных осей; б) привязка стен, разметка перегородок; в) вычерчивание деталей; г) нанесение размеров и оформление
  3. Вибір раціонального способу ремонту деталі.
  4. Задание 3. Учет затрат и исчисление себестоимости услуг предприятия по ремонту техники.
  5. Інструкція щодо надання послуг з ремонту та пошиття швейних і хутряних виробів, виробів із шкіри, головних уборів
  6. Квалификационная характеристика слесаря по ремонту автомобилей 3 и 4 разрядов.
  7. Общее имущество многоквартирных домов, подлежащее капитальному ремонту
  8. Основні вимоги щодо будівництва, реконструкції і ремонту автомобільних доріг, вулиць та залізничних переїздів
  9. Перечень услуг и работ, которые предоставляет ТСЖ Собственнику по содержанию и ремонту общего имущества многоквартирного дома
  10. По текущему ремонту вакуумного выключателя серии BB/TEL – 10.
  11. Принятие решения о перечне общего имущества, подлежащего капитальному ремонту, а также о видах работ по капитальному ремонту.
  12. Програмно-цільовий підхід та проектна технологія

При ремонті корпусу поглинального апарата Ш1-ТМ, Ш-2В дозволяється заварювати тріщини у технологічних отворах, якщо їх сумарна довжина до 120 мм, з вварюванням підси­люючої вставки. Перед зварюванням корпус підігрівають до температури 250…300° С.

Спрацьовані поверхні нажимних конусів відновлюють на­плавленням, але через складність подальшої обробки ці дета­лі ремонтують дуже рідко. Фрикційні клини із заносом біль­ше допустимих значень не відновлюють (товщина стінки повинна бути більше 17 мм).

Просівши пружини нагрівають, потім за допомогою калібровочних штампів відновлюють крок витків і виконують термічну обробку, як і при виготовленні нових пружин. Пружини з тріщинами або зломами бракують. Дозволяється використову­вати при наступному складанні апарата пружини, в яких відла­маний відтягнутий кінець не більше ніж на 1/3 довжини кола.

Зігнуті стяжні болти виправляють. У них дозволяється наплавляти різьбову частину на довжині 35 мм. Для цього пошкоджену різьбу зрізають на токарному верстаті, наплав­ляють цю зону і нарізають нову різьбу. Дозволяється прива­рювати нову частину болта електроконтактним або газопре­совим зварюванням за умови, що стик розміщено не ближче ніж за 30 мм від головки або різьби болта. Спрацьовану по­верхню його поблизу головки наплавляють, якщо спрацю­вання не перевищує 5 мм по діаметру. Наплавлені стяжні болти випробовують на розтяг і перевіряють дефектоскопом. Після ремонту і перевірки поглинальний апарат складають.

До збирання допускається:

- корпус апарата з товщиною стінок не менше 16 мм;

- фрикційні клини з товщиною стінок по краях не менше 17 мм;

- нажимний конус із спрацюванням не більше 5 мм і дов­жиною його нарізки 35 мм;

- пружини з висотою у вільному стані не менше: зовніш­ньої — 390 мм, внутрішньої — 362 мм.

Пружина зі зломом відтягнутого кінця на довжині не біль­ше 1/3 довжини кола до складання не допускається, при цьому зламаний кінець повинен бути поставлений на дно корпусу.

Поглинальний апарат складають на візку преса, куди кор­пус апарату з попередньо встановленим стяжним болтом ус­тановлюють у вертикальному положенні. Потім встановлю­ють пружини, фрикційні клини і нажимний конус. Пресом стискують апарат і закручують гайку. Кінець стяжного бол­та розклепують для попередження відкручування гайки, а під неї ставлять металеву підкладку товщиною 10-15 мм.

У складеному поглинальному апараті перевіряють вихід конуса над торцевою гранню корпусу, розмір якого має складати не менше 80 мм.

За допомогою прохідного шаблона 83р перевіря­ють габарит складеного поглинального апарата (висота по­винна бути не менше 568 мм).

Після ремонту і перевірки на деталі наносять клейми в ус­тановлених місцях — умовний номер депо і дату повного ог­ляду. Висота цифр повинна бути не менше 6 мм, глибина відтиску — 0,25 мм. Потім поглинальний апарат фарбують у чорний колір, за винятком поверхонь тертя.

 

Очищення
Розбирання
Зварювально-наплавлювальні роботи
Перевірка шаблонами, дефектоскопія
Правка вигинів
Комплектування і складання
Перевірка дії і приймання
Механічна обробка
Таврування і фарбування

 


 

Рисунок - Схема технологічної послідовності робіт, які виконуються при

повному обстеженні автозчепного пристрою

 

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)