АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Охорона навколишнього середовища. Перехід залізничного транспорту з парової тяги на електричну й тепловозну , якими в цей час виконується практично вся поїзна робота

Читайте также:
  1. Аналіз конкурентного середовища.
  2. Аналіз потенційних небезпек та шкідливих факторів виробничого середовища.
  3. Вивчення профілю середовища
  4. Діагностика і прогноз макросередовища
  5. Заходи оздоровлення зовнішнього середовища від збудників гельмінтів
  6. Звільнення депутата місцевої ради від виробничих або службових обов’язків для виконання депутатських повноважень. Охорона трудових та інших прав депутата місцевої ради
  7. Комплексний аналіз зовнішнього середовища міжнародного маркетингу
  8. Контроль стану навколишнього середовища
  9. Методика дослідження навколишнього середовища на присутність яєць гельмінтів
  10. Моніторинг конкурентного середовища.
  11. Навколишнього середовища.
  12. Обращение на восток и запад при похоронах, молитве

Перехід залізничного транспорту з парової тяги на електричну й тепловозну, якими в цей час виконується практично вся поїзна робота, сприяв поліпшенню економічної обстановки: виключений вплив вугільному пилу й шкідливих викидів в атмосферу.

Подальша електрифікація залізниць, тобто заміна тепловозів електровозами, дозволяє виключити забруднення повітря, що відробили газами дизельних двигунів. Основний шлях зниження викидів токсичних речовин тепловозами виключається в зменшенні їх утвору - у циліндрах двигунів. Важливе значення має знешкодження газів, що відробили, правильна експлуатація тепловозів.

Для захисту навколишнього природного середовища необхідно поряд з обмеженням диму боротися з іскрами, джерелами яких є газовідвідні обладнання тепловозів, а також чавунні гальмові колодки локомотивів і вагонів. Іскри можуть бути причиною пожеж на територіях, що примикають до залізниць. Іскровидні з газовідвідних обладнань, свідчить про неповне згоряння палива. Здійснюючи заходу, спрямовані на поліпшення теплотехнічного стану тепловозів, а також установкою іскрогасників, можна це запобігти.

Застосування гальмових колодок із синтетичних і композиційних матеріалів усуває іскріння й, крім того, скорочує витрата чавуну.

До основних заходам щодо охорони водойм від забруднення ставляться будівництво й реконструкція очисних споруджень у вузлах, впровадження оборотного водопостачання, нормування витрати води й зменшення скидання неочищених стоків, створення більш досконалих і економічних засобів і методів очищення виробничих і побутових стічних вод, скорочення втрат води, удосконалювання лабораторного контролю.

У цей час при розробці кожного проекту на будівництво залізничних об'єктів передбачається очисні спорудження. У результаті галузь одержує щорічно до 20 спеціалізованих установок по очищенню промислових і до 100 установок по очищенню зливових стоків.

Нескладні флотаційні установки успішно експлуатуються на переважній більшості залізничних підприємств. Вони добре зарекомендували себе при очищенні стічних вод від найпоширенішого виду забруднень - нафтопродуктів. Ці установки забезпечують в 5-10 разів кращий ефект очищення, чому нафтопастки, і дозволяють видаляти зі стоків 90-95 % забруднень.

Для захисту від шуму при проектуванні залізниць необхідно передбачати в містах обхідні лінії для пропуску транзитних вантажних поїздів без заходу в місто розміщати сортувальні станції за межами населених пунктів, а технічні станції й парки резервного рухомого складу - за межами території.

Поза цією територією повинні проходити залізничні лінії для вантажних перевезень і під'їзні колії.

При новому будівництві слід визначити залізничні лінії, а станції від житлової забудови міст і інших населених пунктах розірвати. Передбачені нормами санітарні розриви: 100м у містах і 50м у селищах від залізничних лінії до житлової забудови - недостатні. Сортувальні, пасажирські й вантажні станції повинні перебувати від житлової зони на відстані не менш 300м.

При встановленні шумопоглинальних екранів уздовж залізної дороги на відстані 2,5м від осі шляху, що мають мінімальну висоту 1,5м і шумопоглинального покриття на внутрішній стороні, виверту шумопроходячи поїздів можуть бути знижені на 10дба на відстані до 100м. Огорожі, дерева й інші посадки приводять до аналогічного ефекту при достатній ширині посадок.

Відповідно до розрахунків смуга зелених насаджень шириною 50м знижує рівень шуму на 5-10 дБА.

Дослідження генерування й способів зменшення шуму від, що рухається рухливого складу має велике значення в розв'язку проблеми захисту навколишнього середовища.

Удосконалювання конструкцій рухливого складу супроводжується зниженням рівня шуму. Так раніше пасажирські поїзди, що експлуатувалися, при швидкості 130км/год на стиковій колії створювали шум, рівень якого досягав 92дба на відстані 25м від шляху. Сучасні поїзди при швидкості 120км/год на безстиковій колії створюють шум 89 дБА.

На залізобетонних естакадах усі поверхні конструкцій покриті шумопоглинальними позначками товщиною 25мм. Це понизило рівень шуму на 7 дБА. Крім того, на всіх мостах, де шлях покладений без баласту, застосовані виброізолировані прокладки під шпалами, які знизили рівень шуму ще на 10-13 дБА.

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)