АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Основні несправності вузла, причини їх виникнення та засоби усунення

Читайте также:
  1. C. Надати хворому горизонтального положення тіла, ввести серцеві засоби.
  2. Апаратні і програмні засоби Internet. Протоколи TCP/IP. Доступ користувачів до мережі Internet, система адресації у мережі Internet.
  3. Безробіття, його причини, види,форми, та соціально-економічні наслідки.
  4. Бідність, її причини та показники. Соціальна політика держави як політика регулювання доходів.
  5. Блок 17. КЛІМАТИЧНІ ПОЯСИ ТА ОСНОВНІ ТИПИ КЛІМАТУ.
  6. Бюджетний дефіцит, його причини, види та джерела покриття.
  7. В1.1 Основні історіософські концепції походження українського народу.
  8. Вербальні та невербальні засоби спілкування з аудиторією
  9. Види, рівні та основні завдання моніторингу
  10. Визначте основні шляхи надання допомоги учням з особливостями психофізичного розвитку в адаптації серед здорових людей.
  11. Виконавчі комітети місцевих рад: формування, склад основні форми і методи діяльності
  12. Виникнення i розпад загальноiндiйської держави / друга пол. I тис. до н.е./.

Характеристика вузла вагона (конструкція).

На вантажних вагонах необхідні автозчепні пристрої, які зчіплюють вагони при зіткненні найменшому до автозчепного пристрою додається настільки важлива деталь за назвою поглинаючий апарат.

Поглинаючий апарат займає більшу й важливу позицію у своїй роботі. З поглинаючим апаратом безпосередньо працює автозчеплення, може сказати, що це одне ціле. Поглинаючий апарат запобігає удару поїздів при зчіпці вагонів на більш м'який за допомогою внутрішнього механізму, який розташований у поглинаючому апарату.

Зрозуміло, що нічого вічного немає навіть настільки твердий метал з якого виготовлений поглинаючий апарат, з часом ця деталь вимагає ремонту. Поглинаючий апарат виймають із рами вагона. Знімати поглинаючий апарат не дуже легко з вагона. Спочатку потрібно зняти фрикційний клин, відкрутити фрикційну планку, яка кріпиться до рами вагона.

Усі роботи зі зняття поглинаючого апарата проводяться у вагонному депо. При деповському ремонті поглинаючий апарат подають спочатку в мийну машину, де деталі очищають від бруду, стороною змащення, а потім подають на верстати в розібраному виді на різні позиції, наплавлення зварювання або якщо є потреба заміни деталі на нову, а стару списують здають на металобрухт.

Після ремонту всіх необхідних деталей поглинаючий апарат збирають по технологічному процесі й установлюють у такий же спосіб за допомогою спеціального пристосування.

 

 

Технічне обслуговування вузла в експлуатації.

Технічне обслуговування поглинаючого апарата повинне проводитися вчасно й у відповідності строки які занесені в спеціальний журнал з ремонту. Поглинаючий апарат і його обслуговування роблять ряд фахівців кваліфікованих, які склали іспит на підприємстві.

Технічне обслуговування може робити, оглядачі вагонів, бригадир, слюсарі.

У поглинаючому апарату є ряд деталей які зношуються найбільш великому зношуванню зазнають, що тре деталі й ті деталі на які впливає велика вага.

Наприклад у поглинаючому апарату фрикційні клини, натискний корпус, натискна шайба й конус у відділених випадках спостерігається осідання, злам пружин і тріщини в корпусі. У корпусах поглинаючого апарата при понад, що допускаються зносах з'являються тріщини, які можуть привести до розривом корпуса. Злам і осідання пружин поглинаючого апарата автозчепного пристрою виявляють по збільшеній відстані від упору автозчеплення.

Основні несправності вузла, причини їх виникнення та засоби усунення.

Основні несправності, причини їх виникнення та способи виявлення

У процесі експлуатації поглинального апарату його де­талі зношуються. Впливає негативно на його роботу переви­щення швидкості співудару при розпуску вагонів з гірок, так як при цьому виникають жорсткі удари хвостовика ав­тозчепу об передній упор, що призводить до збільшення повздовжньої сили і пошкоджень деталей та корпусу погли­нального апарату.

Таблиця 1

Несправність Причина виникнення несправності Спосіб виявлення
1 Знос опорної по­хилої поверхні на­жимного конуса Фрикційні сили дії тертя на­жимного конуса з фрикційними клинами Шаблон №611
2 Тріщина фрик­ційного клина Жорстка робота поглинально­го апарату внаслідок просадки або злому пружин; неякісні ли­варні роботи; порушення техно­логії експлуатації Зовнішній огляд
3 Спрацювання фрикційного клина Дія сил тертя між нажимним конусом і корпусом Штангенцир­куль
4 Спрацювання горловини корпуса Дія сил тертя між фрикційни­ми клинами Штангенцир­куль
5 Тріщина горло­вини Порушення технології ремон­ту або експлуатації Зовнішній огляд, магнітний дефектоскоп
  6 Посадка, злом пружини Надмірне спрацювання пру­жин. Порушення технології тер­мічної обробки Обмір на прис­тосуванні, зовнішній огляд  
  7 Тріщина підва­лини корпусу Порушення технології експлу­атації Зовнішній огляд  
  8 Знос стяжного болта Надмірна робота в експлуа­тації Штангенцир­куль  
         

 


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)