АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Служба охорони здоров'я в Україні

Старіння.

Старіння це не хвороба, але проходять років дійсно роблять тіло більш вразливим до хвороб. Наші гени диктують, що клітини організму перестають ділитися після того як вони розділені між двадцятьма і тридцятьма разів. Нові клітини повинні бути зроблені, щоб замінити ті, які вмирають, і цей процес сповільнюється з віком. Крім того, клітини можуть бути передчасної смерті і пошкоджень. Коли більше немає достатньо нові клітини, щоб замінити ті, які померли або страждають від пошкодження, результат не старіє.

Вільне радикальна теорія старіння була предметом великого дослідження в обурюватися років, і стала завойовувати все більше визнання. Вільні радикали являють собою атоми або групи атомів, які є надзвичайно нестабільними і високою реакційною здатністю. Якщо вони присутні в надлишкових кількостях, вони починають атакувати тіло на клітинному рівні. Вільні радикали атакують захисні мембрани клітини» і генетичний матеріал (нуклеїнові кислоти ДНК і РНК), в результаті чого пошкодження клітин і несправності. Для того, щоб ще гірше, імунна система може атакувати пошкоджені клітини, як якщо б вони були іноземні загарбники.

Тому що вони настільки хімічно активних, безкоштовно EXIST радикальну течію тільки millidn секунди кожен. Це зробило його важким для дослідникам вивчати їх безпосередньо. Але є мільйони з них, і навіть з їх короткої тривалості життя вони роблять значний збиток наших клітин. Денхема Харман, доктор медичних наук, к.т.н., з Університету штату Небраска, вважається засновником вільних радикалів теорії старіння. Він припустив, що багато хто з дегенеративних захворювань, які ми пов'язуємо зі старінням, в тому числі раку й затвердіння артерій, не є неминучими результати плином часу, а скоріше є результатом розпаду нуклеїнових кислот, білків і клітинних структур, викликаних наявність вільних радикалів. Він стверджував, що це явище ми називаємо старінням, насправді не більш, ніж усе зростаючою накопичення змін, викликаних або сприяли, по наявності на основі кисню вільних радикалів. Таким чином, хоча кисень дає нам життя, він також може бути нашим найбільшим ворогом.

Значне число проблем, що стоять перед людьми у віці старше шістдесяти також може бути пов'язано з нестачею харчування. Багато літніх людей мають проблеми порушення всмоктування, в якому поживні речовини в продуктах харчування належним чином не всмоктується з шлунково -кишкового тракту. Крім того, як ми старіємо, наші тіла не засвоювати живильні речовини, а як це було раніше. Водночас, у міру старіння організму, його систем уповільнити і стають менш ефективними, тому правильні поживні речовини, більш важливим, ніж коли-небудь для підтримки, ремонту і регенерації клітин.

Є також проблеми з раціону харчування. Одне дослідження літніх людей, що живуть в міському районі виявили, що 90 відсотків обстежених мали недостатнє споживання вітамінів Bi (тіамін) і В6 (піридоксин), і від 30 до 40 відсотків продемонстрували недоліки вітамін А, вітамін В3 (ніацин), вітамін BI2, вітамін С, кальцій і залізо. Тільки 10 відсотків суб'єктів споживається достатню кількість білка. Дієта, яка відчуває нестачу в необхідних поживних речовин протягом тривалого періоду часу призводить до більшого ризику дегенеративного захворювання.

Вітамін В i2 дефіцит є особливою проблемою. Нестача вітаміну В12 може привести до розвитку неврологічних симптомів, починаючи від поколювання, нездатність координувати м'язові рухи, ослаблення кінцівок і відсутність балансу, до втрати пам'яті, зміни настрою, дезорієнтації і психічних розладів. Симптоми вітаміну В | 2 дефіцит може бути легко неправильно витлумачені як знаки старості. Багато літніх людей стають дефіцит вітаміну В12, тому що вони не виробляють достатньої кількості шлункової кислоти для правильного травлення. Це створює ідеальні умови для розростання деяких бактерій, які крадуть все, що вітамін В) 2 витягується з білка в травному тракті. Інші люди не виробляють достатньо речовини, званого внутрішнім фактором, без якого вітамін B12 не може подорожувати з шлунку в решті частини тіла, навіть якщо нічого не стоїть на його шляху.

Можна мати життєву силу і смак до життя в будь-якому віці. Ви не повинні вважати, що біль і хвороба є неминучими частини старіння. Ви можете відчувати себе краще в шістдесят, ніж ви робили в тридцять, зробивши здорові зміни в дієті і способі життя. Додавання потрібних добавок повинно дати вам додаткову потужність, необхідну для підвищення імунітету і запобігти або вилікувати більшість захворювань - не кажучи вже робить вас працювати або грати більше, що люди набагато більше молоді, ніж ви.

 

Вінницька

 

Вінницька є промисловий, транспортний, сільськогосподарський і культурний центр Вінницької області. Він розташований на перехресті економічних, соціальних і геополітичних меридіанів України.

Вінницька розташований на мальовничих берегах річки Буг Південний. Площа міста складає більше 60 квадратних кілометрів, його населення складає близько 450 тисяч чоловік.

Через багатьох земель і сприятливого клімату територія сучасного міста була заселена з давніх часів. Його історія налічує більше шести століть. Так Вінницька є одним з найстаріших міст України.

Історія Вінниці нерозривно пов'язана з історією всього українського народу, який завжди боровся за право бути господарями своєї землі. Вінницька був одним з головних центрів народно- визвольної війни під керівництвом Богдана Хмельницького в 17 столітті. Багато герої українського народу відвідав наш регіон в той час.

Під громадян Другої світової війни Вінниці разом з усіма українського народу воювали проти фашистських загарбників на захист Батьківщини.

В даний час Вінницька є одним з великих промислових центрів України. Є 76 великих функціональних промислові підприємства, що виробляють величезну різноманітність товарів. Завод «Кристал», в акціонерні товариства "Володарка", "Поділля", "Динамо", "Вінниця завод тракторних одиниць " отримала світове визнання. Крім того, існують більш 3000 малих підприємств у Вінниці. Український -австрійське підприємство "Поділля Обст ", український - канадського підприємства " Новолаки ", українська іспаномовні підприємство " Sperco - Україна " успішно співпрацюють з іноземними інвесторами і освоювати нові технології.

У Вінниці є багато цікавих місць. Краєзнавчий музей з ними буде. Він містить багато експозицій, присвячених різним періодам розвитку Вінниці та області навколо нього. Громадяни Вінниці пишаємося тим, що дуже багата колекція Поділля ікон в даний час зберігається в цьому музеї зараз. Люди, зацікавлені в живопису та скульптурі можна відвідати Художній музей, який знаходиться в Музейній площі теж.

Громадяни Вінниці і своїх гостей хотів взяти участь у музей- садибу MIPirogov, великого вченого і хірурга, засновника польової хірургії і творець Російського Червоного Хреста. MIPirogov жив і працював там протягом останніх 20 років

його життя. Недалеко від музею знаходиться сховище, де забальзамоване тіло вченого зберігається. Одна з головних вулиць Вінниці, Національного медичного університету, обласної лікарні були названі на честь MIPirogov. Пам'ятник йому знаходиться в вулиці Пирогова.

Літературно -меморіальний музей Михайла Kotsubynsky, класика української літератури, завжди привертає увагу туристів, Especilly гостей з Easten і західних діаспор. Невеликий будинок, де письменник народився і жив зі своєю сім'єю і пам'ятник йому знаходиться недалеко від центру міста. Навчання університет Вчителі та одна з вулиць Вінниці були названі на честь M.Kotsubynsky.

Вінницька це місто студентів. Є багато навчальних закладів в ньому. Національний медичний, технічний, підготовка вчителів і аграрні університети, добре відомі в багатьох країнах світу. Вони готують фахівців для багатьох галузей економіки, торгівлі та сільського господарства. Щороку близько 900 іноземних студентів вчитися і здобувати освіту в цих університетах. Крім того, багато приватні університети та інститути стали популярні серед молоді. У Вінниці є багато державних і приватних шкіл, ліцеїв, гімназій, де всі діти можуть отримати загальну середню освіту.

У нових економічних і соціальних умовах Вінницька продовжує рости і розвиватися як промисловий і адміністративний центр регіону. Громадяни Вінниці пишаємося їх древній і водночас модему міста.

Алергія.

Алергія неадекватною реакцією імунної системи організму на речовину, яка зазвичай не шкідливо. Імунна система є дуже складною захисний механізм, який допомагає нам у боротьбі з інфекцією. Він робить це шляхом виявлення " іноземних загарбників " та мобілізації білих кров'яних клітин в організмі, щоб боротися з ними. У деяких людей імунна система помилково ідентифікує нетоксичне речовина як загарбник і білі клітини крові занадто гостро реагувати і робити більше шкоди для організму, ніж загарбника. Таким чином, алергічна реакція стає хвороба сама по собі. Загальні відповіді закладеність носа, кашель, свистяче дихання, свербіж, кропив'янка та інші шкірні висипання, головний біль і втому.

Речовини, які викликають алергічні реакції, називаються алергенами. Майже будь-яка речовина може викликати алергічну реакцію у когось десь у світі, але найпоширеніші алергени включають пилок, пил, деякі страви (особливо нікель) деякі косметичні засоби, ланолін, волос тварин, комах отрута, деякі загальні препарати (такі як пеніцилін і аспірин), деякі харчові добавки (такі як бензойна кислота і діоксид сірки), і хімічні речовини, знайдені в мила і прального порошку.

Багато людей мають алергію на цвіль. Прес -форми є мікроскопічні живі організми, ні тваринам, ні комах, що не процвітають, де ніяка інша форма життя може. Прес -форми живуть у всьому будинку - під раковиною, і у ванній, підвал, холодильник, і будь-який інший вологою темне місце. Вони також процвітати в повітрі, в грунті, на опалого листя, а на інших органічних матеріалів. Вони можуть бути руйнівними, але вони також корисні. Вони допомагають зробити сир, удобрювати сади, і швидкість загасаюча сміття та опалого листя. Пеніцилін виготовлений з прес-форми.

Більшість суперечки переносяться вітром і переважають влітку і на початку осені. У теплому кліматі вони процвітають цілий рік. Різка трава, збір врожаю, або

ходити через високої рослинності може спровокувати реакцію. Люди, які ремонт старих меблів також перебувають у небезпеці.

Продукти можуть також спровокувати алергічні реакції. Деякі з найбільш поширених алергенних продуктів включають шоколад, молочні продукти, яйця, молюски, і полуницю, і пшеницю. Харчова алергія і харчова непереносимість не одне і те ж. Людина з харчової непереносимості не в змозі переварити і процес, що їжа правильно, як правило, у зв'язку з відсутністю певного ферменту або ферментів. Харчова алергія, з іншого боку, відбувається, коли імунна система людини виробляє імунна відповідь до з'їденої їжі. Харчова непереносимість може призвести до алергії, однак, якщо частки неперетравленої їжі вдається потрапляти в кровотік і викликати реакцію.

Деякі алергічні реакції на їжу почати, як тільки людина починає жувати. Продукти, які високо алергенні легко визначити і виключити з раціону. Відстрочена реакція важче виявити. Дратівливий кашель або першіння в горлі може бути ознакою харчової алергії.

Ніхто не знає, чому деякі люди мають алергію на певні речовини. Однак, алергії у роботи в сім'ях, і це, як також вважають, що немовлята, які не годують грудьми більш схильні до розвитку алергії. Там може бути емоційною причиною проблеми, а; стрес і гнів, особливо, якщо імунна система не функціонує належним чином, часто сприяють фактори.

Бронхіт.

Бронхіт запалення або закупорка бронхів, дихальних трубок, які ведуть до легких. Результати запалення в накопиченню слизу плюс кашель, лихоманка, біль у грудній клітці та / або задньої, втома, біль у горлі, важко дихати, і, найчастіше, несподіваних озноб і струшуючи. Bronchospasm можуть також відбутися. Набряк слизових оболонок і гіперсекреції по бронхіальних залоз часто супроводжують бронхоспазм.

Бронхіт може бути гострим або хронічним. Гострий бронхіт зазвичай викликається інфекцією, яка може бути бактеріальної, вірусної, хламідійну, мікоплазменної або викликано поєднанням агентів. Це звичайно треба за інфекції верхніх дихальних шляхів, таких як застуда або грип. При гострому бронхіті, бронхоспазм частіше пов'язані з вірусною (а не бактеріальної) інфекції. Більшість випадків гострого бронхіту є самообмеження, з повним відновленням протягом декількох тижнів. У деяких випадках, однак, умова може призвести до пневмонії. Це більш імовірно, відбудеться в людях, які також мають хронічних респіраторних захворювань або інших виснажливих проблеми зі здоров'ям.

Хронічні бронхіти результати від частих подразнення легенів, такі як від впливу сигаретного диму або інших шкідливих парів, а не від інфекції. Алергія також може бути причиною хронічного бронхіту. Як хронічний бронхіт зменшує обмін кисню і вуглекислого газу в легенях, серці коновки складніше в спробі компенсувати. З часом це може призвести до легеневої гіпертензії, розширення серця, і, в кінцевому рахунку, серцевої недостатності.

Служба охорони здоров'я в Україні.

Суспільної охорони здоров'я в Україні має державний характер. Він знаходиться у веденні до всього міського і сільського населення. Це означає, що держава забезпечує населення достатньою кількістю медичних установ і кваліфікованого медичного персоналу. Українська система охорони здоров'я є єдиною. Всі медичні послуги підпорядковані одній центрального органу - Міністерство охорони здоров'я. Але є ще багато приватні медичні установи.

Суспільної охорони здоров'я в Україні має яскраво виражений організації медичної допомоги людям. Обидва міста та сільської місцевості діляться на медичних округів. Кожен район, як правило, має лікарню і поліклініку. Він служив хірургів, терапевтів, неврологів, гінекологів та інших фахівців. Окружні лікарі відвідати пацієнтів в їх будинках або отримати їх на поліклінік. Крім того, існують великі ctentres кардіології, хірургії, онкології, на станції швидкої допомоги та інші.

Існує ряд матері і дитини консультаційних центрів; дитячі поліклініки, пологові будинки та акушерські відділення в лікарнях. Червоного Хреста і Червоного Півмісяця є масовою громадської організації, яка допомагає установам охорони здоров'я. Він організовує підготовку людей в методах надання першої допомоги і навчає спеціальних медсестер, які піклуються одиноким хворим ої літніх людей. Існує багато будинків, де люди можуть відновити своє здоров'я і провести свою відпустку. Кожен український громадянин має право на лікарняному, сплаченої Профспілки. Основними принципами громадської охорони здоров'я в Україні є профілактика захворювань і продовження тривалості життя людей. Велика увага приділяється в навколишнє середовище.

 

Запор

Запор виникає, коли відходи переміщається занадто повільно через товсту кишку, в результаті чого рідкісного і / або хворобливих ліквідації. Запор може призвести до багатьох різних захворювань, в тому числі апендициту, втома, газ, головні болі, геморой, грижі, розлад шлунка, безсоння, синдром мальабсорбції, obesiy і варикозного розширення вен. Це може навіть бути залучені в розвиток серйозних захворювань, таких як рак кишечника.

Важливо, щоб кишечник рухатися на щоденній основі. Товста кишка є холдинговою бак для відходів матерії, які повинні бути вилучені протягом вісімнадцяти до двадцяти чотирьох годин. Шкідливі токсини можуть утворюватися після цього періоду. Антигени і токсини з бактерій кишечника і неперетравлених часток їжі може грати роль у розвитку цукрового діабету, менінгіт, міастенія, захворювань щитовидної залози, кандидоз, хронічний газу і здуття живота, мігрені, втоми і виразкового коліту.

У більшості випадків, запор виникає від недостатньої кількості волокна і рідини в раціоні. Інші причинні фактори включають неадекватну вправи, літній вік, порушення в м'язах, структурні аномалії, захворювання кишечника, нейрогенні порушення, а також погане харчування, особливо надмірне вживання нездорової їжі. Запор може бути побічним ефектом препаратів заліза і деякі препарати, такі як знеболюючі та антидепресанти. Крім того, загальні під час вагітності.

Високі рівні кальцію і низьким рівнем гормонів щитовидної залози два метаболічні порушення, які можуть призвести до запорів. Люди з нирковою недостатністю або цукровим діабетом також мають тенденцію мати проблеми з запором. У літніх людей, запор часто є причиною зневоднення; у людей будь-якого віку, депресія може бути одним з факторів.

Невеликий відсоток людей, таких, як людей з ушкодженням спинного, є проблеми з запорами, бо нерви, які зазвичай регулюють рух кишечника були пошкоджені або зруйновані. У стан, який називається хвороба Гіршпрунга, нормальне виведення калу неможливо, тому що нерви всередині кишечника відсутні. Нервові клітини в стінці товстої кишки також можуть бути пошкоджені тривалого терміну, звичайного використання проносних засобів. Коли це відбувається, запор є неминучим. Тромбірованних геморой, тріщина заднього проходу, або кишеньковий інфекції в задньому проході може створити спазм болю сильної обділяти скорочуватися м'язи і перешкоджають евакуації стільця.


1 | 2 | 3 | 4 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.006 сек.)