АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Направлення візитної картки рівноцінне візиту

Читайте также:
  1. A. Відібрати постраждалих для направлення у реанімацію
  2. Відповіді на візитні картки необхідно давати впродовж доби і також візитними картками.
  3. ІІІ етап. одягання рефлектора і направлення відображеного світла на досліджуваний орган.
  4. Порядок заповнення і кодування картки обліку дорожньо-транспортної пригоди
  5. Приймання і реєстрація скарг (заяв) на судові рішення. Направлення справ за межі суду

ТЕМА 5.

Атрибутика ділових зустрічей

Характеристика візитних карток: типологія та правила вручення.

Імідж ділової людини.

Особливості ділового одягу: одяг для жінок і чоловіків.

Основні терміни теми:візитна картка, візит, клієнт, представлення особи, діловий одяг, стиль, колір, краватка, лінія одягу, успіх.

Характеристика візитних карток: типологія та правила вручення.

Ліквідація монополії держави на зовнішньоекономічні зв'язки відродила інтерес до етики ділових стосунків, норм і правил спілкування між партнерами як у межах країни, так і за кордоном.

Використовуються візитні картки в таких випадках:

1. Інформування в момент знайомства про себе і свою фірму чи підприємство.

2. Інформування про себе осіб, в контактах з якими зацікавлені.

3. Підтримання контактів з партнерами, поздоровлення зі святом чи іншою подією.

4. Вираження подяки, співчуття, а також супроводження подарунка чи квітів.

Залежно від призначення умовно можна виділити шість основних типів візитних карток:

Тип А.

На візитній картці вказується прізвище, ім'я та по батькові, посада, найменування і адреса організації, в якій працює особа, а також її робочий і, при необхідності, домашній телефон. Це класичний приклад ділової візитки. Виготовляється вона виключно на білому картоні чітко встановленого розміру — 9x5 см. Текст друкується розбірливим чорним шрифтом. Єдина допустима кольорова пляма — рекламний знак фірми у верхньому лівому кутку. Вгорі — назва фірми, де працює власник картки. По центру — його ім'я і прізвище (у нашій практиці — ім'я, прізвище та по батькові), під ними — посада. В лівому нижньому кутку — адреса фірми, у правому — телефони. Часто поряд з телефонами подаються контактні години для зв'язку. Цей тип картки використовується при наявності знайомства і застосовується як м'яка, ненав'язлива форма вияву вашої зацікавленості і надії на співробітництво.

Тип Б.

Візитні картки цього типу використовуються для спеціальних і представницьких цілей. Якщо вам вручають таку картку, це означає, що ваш співрозмовник просто представляє себе для полегшення спілкування і не налаштований на продовження знайомства. Просити його написати на картці свої координати не слід. Цей вид картки можна використовувати при реєстрації на конференціях, з’їздах, виставках, а також при надсиланні подарунка знайомій людині або партнеру, який знає вашу адресу і телефон.

Тип В.

Представлений тип візитної картки використовується особами, що займають досить високу посаду (міністрами, керівниками великих підприємств, представниками президента тощо). Застосовується така картка на неофіційних зустрічах, у тому числі на прийомах для вручення дамам.

Тип Г.

Ця візитна картка використовується дружиною посадової особи і містить досить обмежену інформацію. Вищі посадові особи мають візитні картки розміром 5Х10 см, при цьому візитки їх дружин на 1 см коротше. Але такого правила дотримуються не в усіх країнах: в Англії, наприклад, візитні картки жінок більші за розміром, ніж у чоловіків.

На картках незаміжніх жінок домашню адресу не зазначають, адже кожна жінка може дописати її в разі необхідності.

Тип Д.

На спільній чи сімейній візитній картці вказуються прізвища, імена та по батькові подружжя, а також їх домашня адреса і телефон.

Варіант Е.

Візитна картка фірми, підприємства, організації чи відділу. використовується для поздоровлення партнерів від імені фірми, наприклад, на Різдво Христове, на Новий рік, на чергову річницю або ювілей організації.

У практиці ділових стосунків існує велика кількість відмінних від вищенаведених основних типів карток, що застосовуються за межами бізнес-сфери. Це можуть бути візитки діячів мистецтва, науки, церкви тощо. Розмір таких карток, шрифт, розміщення тексту і колір паперу не регламентуються суворими правилами і тому можуть бути виконані на різних матеріалах, мати найрізноманітніші кольори і найвигадливіші шрифти.

Зустрічаються також візитні картки з кольоровим фото її власника. Бувають візитні картки, складені вдвічі, як книжечка, із зазначенням розташування фірми, під'їзду до неї, місця стоянки автомобілів.

Розглянемо основні положення азбуки користування візитними картками:

Направлення візитної картки рівноцінне візиту.


1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |

Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.004 сек.)