АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Частина 2: Механізми пошуку на сайтах

Читайте также:
  1. Грошовий ринок та механізми його функціонування
  2. Друга частина дипломного проекту супроводжується розрахунком силової частини імпульсної системи керування ТЕД.
  3. Економічна частина
  4. Етапи і механізми європейської економічної інтеграції
  5. Етапи і механізми європейської економічної інтеграції
  6. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  7. Загальна частина
  8. Загальна частина
  9. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА
  10. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 1 страница
  11. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 10 страница
  12. ЗАГАЛЬНА ЧАСТИНА 11 страница

Завдання на залік №2.

«Огляд сайтів»

 

Результат виконання завдання оформляйте як документ Word (обов’язково виберіть тип файлу «Word 97 – 2003»). Дайте ім’я файлу за таким шаблоном «ЛЖ1.2014.Прізвище Ім’я. Огляд сайтів». Суворо дотримуйтесь шаблону у назві файлу. Вишліть документ викладачу електронною поштою до 1-го грудня 2014 р. Робота оцінюється при отриманні заліку. На заліку треба мати копію документу на власному носії.

 

Завдання передбачає:

В першій частині: ознайомтесь з деякими популярними сайтами (із запропонованого нижче списку). В тексті виконаного завдання можете прокоментувати окремі сайти, а також додати до цього списку посилання на інші сайти, які вам відомі і які, з вашої точки зору, є суспільно важливими і популярними в українському медіа просторі.

У другій частині: ознайомтесь і опишіть власні механізми пошуку інформації, які є на сайтах «Українська правда» і «Телекритика».

Частина 1: список сайтів для ознайомлення.

A. Ознайомтесь з фаховими сайтами, на яких висвітлюються проблеми журналістики, дослідження українського інформаційного простору, подається аналітика, новини, що стосуються журналістської діяльності, проблем свободи слова та громадянського суспільства.

1. Сайт журналу Телекритика http://www.telekritika.ua/

2. Сайт Інституту масової інформації http://imi.org.ua/

3. Сайт Інституту медіа права http://medialaw.kiev.ua/

B. Ознайомтесь також з відомими суспільно - політичними медіа ресурсами:

4. «Українська правда» популярний незалежний медіа ресурс http://www.pravda.com.ua/

5. "Зеркало недели" - щотижневе аналітичне видання.. http://zn.ua/

6. Щоденна всеукраїнська газета. "Факты". http://fakty.ua/

7. «Левый берег» http://lb.ua/

8. "Украина криминальная". http://www.cripo.com.ua/

9. Газета «Комментарии». http://comments.ua/

C. Цікавими також є деякі сайти електронних бібліотек, на яких представлена фахова література для журналістів.

 

Частина 2: Механізми пошуку на сайтах.

У цій частині розберіться з власними механізмами пошуку інформації за ключовими словами на сайтах «Українська правда» і «Телекритика».

Опишіть два приклади пошуку статей на ту чи іншу актуальну для суспільства тему. Перший приклад – на сайті Українська правда, другий приклад – на сайті Телекритика. Опишіть процес пошуку: вибрані ключові слова, кількість знайдених публікацій у першій спробі, використані вами способи обмеження пошуку, остаточна кількість знайдених публікацій після обмеження пошуку. Для ілюстрації знайдених матеріалів по темі виберіть по дві статті у кожному прикладі. Прокоментуйте їх. Скопіюйте фрагменти (цитати) із вибраних статей.

 

Щоб відділити власний текст від скопійованих фрагментів, використовуйте для скопійованих фрагментів інший шрифт (для власного тексту – Times New Roman, для скопійованого – Arial). Скопійовані цитати супроводжуйте посиланнями на джерело. Посилання на джерело виконуєте за допомогою виноски, яку вставляєте безпосередньо за останнім символом скопійованого фрагменту.. У діалоговому вікні «Сноски» вибираєте параметр виноски – «Внизу страницы». У тексті виноски подаєте опис джерела. Опис джерела включає у себе таке: автор статті, назва статті, дата публікації, назва видання, електронна адреса сторінки. Скопіювати електронну адресу треба у адресному полі браузера.

Нижче даю приклад цитати з виноскою в кінці цитати. Текст виноски розташовується внизу сторінки і містить опис джерела:

«Незалежні та впливові медіа в найбільш розвинених країнах світу не з’являлися на пустому місці. Їх становленню завжди передували шлях та боротьба за незалежність».[1].

Об’єм тексту виконаного завдання складає не менше 3-х сторінок.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)