АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Адміністративне 11 тема

Читайте также:
  1. VI. Особливості оформлення матеріалів про адміністративне правопорушення, відповідальність за яке передбачена статтею 124 КУпАП
  2. Адміністративне затримання
  3. Адміністративне право
  4. Про адміністративне правопорушення

Оборона України – система політичних, економічних, соціальних, військових, інформаційних, правових та ін. заходів держави, які спрямовані для забезпечення незалежності територіальної цілісності і мирного життя народу шляхом підготовки збройного захисту та захисту у разі збройної агресії або конфлікту.

Суб’єктами адміністративного забезпечення є: ВРУ; Президент України; рада національної безпеки і оборони; кабінет міністрів Укр; міністерство оборони Укр; генеральний штат збройних сил Укр; центральні та місцеві органи виконавчої влади; органи місцевого самоврядування.

ВР з метою проведення військової політики здійснює законодавче регулювання з питань оборони.

Президент Укр є головнокомандуючим збройних сил Укр, ін. військових формувань, здійснює керівництво у сфері оборони держави, призначає та звільняє командування збройних сил Укр, видає накази з питань оборони, очолює раду національної безпеки і оборони.

(2)Національна безпека – стан захищеності державного суверенітету конституційного ладу територіальної цілісності прав та законних інтересів держави та громадянина від зовнішніх та внутрішніх посягань збоку іноземних держав, територіальних організацій окремих груп та осіб.

Суб’єкти забезпечення національної безпеки: Президент Укр.; ВРУ; кабінет міністрів Укр.; рада національної безпеки і оборони; міністерства; органи виконавчої влади; прокуратура; збройні сили Укр.; служба безпеки Укр.;служба зовнішньої розвідки та державна прикордонна служба.

Служба безпеки Укр. – державний спеціальний орган спеціального призначення, який підпорядкований Президенту, підконтрольний ВР і виконує такі функції:

1. Захист державного суверенітету конституційного ладу і територіальної цілісності;

2. Забезпечення захисту економічного, науково-технічного і оборонного потенціалу Укр.;

3. Захист інтересів громадян від підривної діяльності закордонних спецслужб;

4. Охорона державної таємниці;

5. Виявлення та припинення злочинів проти миру, безпеки людства, тероризму, корупцій, організованої злочинності та ін. злочинів, які створююсь загрозу інтересам Укр.

Служба зовнішньої розвідки -державний орган, який забезпечує розвідувальну діяльність у політичні, економічній, військово-технічній, науково-технічній, інформаційній та екологічній сферах підпорядкування.

Повноваження держ прикордонної служби:

1. перевірити документи на право в’їзду або виїзду, робити в них відмітки, тимчасово затримувати або вилучати

2. приймати рішення що до надання дозволу на перетинання державного кордону у спрощеному порядку

3. здійснювати затримання за доручення правоохоронних органів

4. створювати і виконувати оперативно розшукові засоби з метою протидії незаконному перетинанню держ кордону Укр.

5. Вимагати припинення правопорушень, які перешкоджають здійсненню повноважень держ прикордонною службою

6. Накладати стягнення або передати матеріали справи на розгляд спеціально уповноважених органів або судів

7. Приймати осіб в адміністративному порядку

8. Давати дозвіл на заходження іноземних військових кораблів у внутрішні води та затримувати судна які допускають порушення законодавства про виключну економічну зону Укр.

(3)Завдання міліції:

1. Організація і координація діяльності що до захисту прав людини і громадянина від протиправних посягань

2. Участь у розробленні та реалізації державної політики по боротьбі із злочинністю

3. Забезпечення запобіганням злочинам їх виявлення припинення розкриття і розслідування, розшук осіб які їх вчинили

4. Вжиття заходів що до усунення причин і умов які сприяють вчиненню порушень

5. Організація охорони та оборони особливо важких державних об’єктів

6. Організація роботи пов’язаної із забезпеченням безпеки дорожнього руху здійснення на договірних засадах охорони майна незалежно від форми власності

7. Забезпечення реалізації державної політики з питань господарства

8. Забезпечення проведення паспортної реєстраційної та іміграційної роботи

Міліція Укр. – держ службовий орган виконавчої влади, який захищає життя здоров’я права і свободи громадян, власність, природне середовище, інтереси суспільства і держави від протиправних посягань.

 

(4)Суб’єкти управління: ВРУ; Президент Укр.;КМУ; міністерство закордонних справ Укр.


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)