АвтоАвтоматизацияАрхитектураАстрономияАудитБиологияБухгалтерияВоенное делоГенетикаГеографияГеологияГосударствоДомДругоеЖурналистика и СМИИзобретательствоИностранные языкиИнформатикаИскусствоИсторияКомпьютерыКулинарияКультураЛексикологияЛитератураЛогикаМаркетингМатематикаМашиностроениеМедицинаМенеджментМеталлы и СваркаМеханикаМузыкаНаселениеОбразованиеОхрана безопасности жизниОхрана ТрудаПедагогикаПолитикаПравоПриборостроениеПрограммированиеПроизводствоПромышленностьПсихологияРадиоРегилияСвязьСоциологияСпортСтандартизацияСтроительствоТехнологииТорговляТуризмФизикаФизиологияФилософияФинансыХимияХозяйствоЦеннообразованиеЧерчениеЭкологияЭконометрикаЭкономикаЭлектроникаЮриспунденкция

Цифрові друкарські машини

Читайте также:
  1. Водокільцеві машини.
  2. Действия машиниста при работе на линии
  3. Існуючі білкові машини
  4. Машини для комплексної механізації тваринництва
  5. Машини напівавтоматичної дії.
  6. Профессия 35.01.13 Тракторист-машинист сельскохозяйственного производства
  7. Профессия 35.01.13 Тракторист-машинист сельскохозяйственного производства
  8. Пульт машиниста вспомогательный (ПМВ)
  9. Пульт машиниста основной (ПМО
  10. Регламент переговоров дежурного по станции (ДСП) с машинистами поездов (ТЧМ) при приеме, отправлении и пропуске поездов по станции
  11. Регламент переговоров машиниста (ТЧМ), ДСП и составителя поездов при маневровой работе
  12. Регламент переговоров машиниста и помощника машиниста при следовании по участку железной дороги.

Цифровий друк.

Технологія здобуття відбитків у друкарській машині з використанням змінної друкарської форми, якою керує компютер видавничої системи.— Цифровий друк

Цей вид техніки використовують для друкування рекламних або комерційних видань невеликого тиражу.

В основі роботи більшості машин цифрового друку (МЦД) лежать ті самі принципи, що і в роботі лазерних принтерів. Це системи зі створенням прихованого електростатичного зображення з наступним його перенесенням на ЗМ

МЦД можуть бути аркушевими і рулонними.

Цифровий друк було засновано у травні 1988 р. у Бельгії

Протягом цілого століття зображення переносили на фотоплівку. потім на друкарську форму. А за останні 5 років плівку витісняють із додрукарського процесу, і зображення переноситься безпосередньо на формну пластину прямо із цифрового файла. В результаті ми отримуємо зображення більш чіткіше чим може дати формне виробництво. Тут при переносі зображення розтискування растрової точки дуже мале або зовсім відсутнє, деталі зображення не губляться і не спотворюються. Тепер все частіше застосовується записування форм «із компютера на…»

Переваги цифрового друку

Незважаючи на те, що якість друкованої продукції ще недосягла того рівня, що дають класичні способи друку-- цифровий друк все ж-таки має ряд переваг:

--друкування малих тиражів (дуже малих до 1 екз.)

-економічність при друкуванні кольорової продукції;

-ускорений виробничий цикл;

-можна приміняти індивідуальний маркетинг;

-можна друкувати від 1—20000 відбитків.

На світовому ринку представлено дуже багато фірм які випускають МЦД.Це і Японія, Бельгія. Німеччина Ізраїль, США.Технології постійно вдосконалюються і якість продукції цифрового друку невпинно зростає.

 

Суть цифрового друку полягає в тому, що інформація, яку треба тиражувати надходить прямо в друкарську машину (на формний циліндр) безпосередньо з компютера. Таким чином відпадає виготовлення фотоформ, форм, приладка, здобуття пробних відбитків та ін.

Є дві схеми цифрового друку, які істотно різняться. За першою схемою інформація може змінюватись відповідно до потреби кожного друкарського циклу. За другою схемою на формному циліндрі закріплюють традиційну (незмінну) форму, яку використовують для друкування усього тиражу.

Цифрові друкарські машини

До МЦД належить машина «ХЕЙКОН» Тут поверхня циліндра заряджається, засвічується, покривається барвником, контактує з папером, перезаряджається, очищається від залишків барвника. Машина працює по принципу лазерного принтера.

Машина «ІНДІГО» Е ПРІНТ 1000 –працює по принципу традиційної офсетної машини. Лазер наносить зображення на офсетну форму(багаторазового використання) Спеціальний барвник подається до форми і фарбує в один із кольорів СМУК.Після цього зображення переноситься на офсетний циліндр з якого на папір.

 

Запитання для самоконтролю.

1. Який друк називають цифровим.

2. Які переваги цифрового друку.

3. Сутність цифрового друку.

4. Які фірми виробники цифрових машин.

 

Література:

С. Ярема Видавничі поліграфічні технології та обладнання.

на процес підготування офсетного пепару до друку


Поиск по сайту:



Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав. Студалл.Орг (0.003 сек.)